Dhal
Indiase Linzen
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 kopje linzen
- 1 theelepel komijn djinten
- 1 ui in plakjes
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 kopjes water
- 2 tomaten in kwarten
- 1 theelepel gember djahe
- ⅓ theelepel kurkuma koenjit
- 3 gedroogde rode pepers
- 3 eetlepels geklaarde boter
- 2 eetlepels korianderblad
- 1 snufje garam masala
- Zout naar smaak
Bereidingswijze
- Spoel de linzen grondig af en kook ze met knoflook, zout, gember en kurkuma in 2 kopjes
- water op laag vuur tot de linzen gaar en zacht zijn.
- Verhit de geklaarde boter in een pan, voeg de verkruimelde pepers en komijn toe, en bak deze tot ze knapperig zijn.
- Voeg dan de ui plakjes toe en blijf roeren tot ze beginnen te bruinen.
- Voeg de tomaten toe en bak ze enkele minuten mee.
- Voeg tot slot de gekookte linzen toe en laat ze nog 5 minuten sudderen.
- Meng er korianderblad doorheen.
- Garneer met een snufje garam masala.
- Serveer dit gerecht met witte rijst, groenten of roti canai.