Kwartels in de oven

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 kwartels mooie, vlezige
  • 6 dunne spekzwoerden
  • 1,500 kg aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 laurierblad
  • tijm in poeder
  • 100 g boter
  • peper
  • zout

Instructies

  • Het laurierblad, de uien en een teentje knoflook zeer fijnhakken.
  • Werk dit mengsel kruiden bij de boter.
  • Stevig vermengen.
  • Peper en zout bijdoen, en de tijm.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijven.
  • Was ze en droog ze af.
  • Doe het voorzichtig, om ze niet te beschadigen.
  • Leg de aardappelen in een grote slakom en strooi er peper en zout op.
  • Met de hand omroeren, zodat ale ingrediënten goed aan een kleven.
  • Een gratineerschotel inwrijven met een teentje look, tot het bolletje heel is opgebruikt.
  • Bedek de bodem met twee regelmatige lagen aardappelen.
  • Met warm water precies onderdekken en in de oven plaatsen (thermostaat 6), nadat u klontjes bewerkte boter er op hebt gelegd. (zes klontjes boter overhouden voor de kwartels).
  • Nadat de aardappelen ongeveer 1 uur 30 minuten gegratineerd zijn, de warmte van de oven verminderen.
  • Vul de kwartels met het mengsel boter en kruiden en laat 15 tot 20 min.
  • In warme oven bakken.
  • Voeg de dunne spekzwoerden bij in de botersaus om meer smaak te geven.
  • Nu en dan omkeren tot ze mooi gebruind zijn.
  • Als de kwartels voldoende gebraden zijn, ze op de schotel aardappelen leggen en opdienen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bijpassende wijn

een goede rode bourgogne.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Varkensvlees / Wild