Lamsbout

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 lamsbout van ± 2 kg
  • zout peper
  • 2 eetlepel(s) fijngesneden rozemarijn
  • knoflook
  • rundvleesjus
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 1 dl crême fraiche
  • sojasaus

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Bestrooi het vlees met zout, peper en de kruiden.
  • Leg het in een bakblik op het rooster van de oven en laat het in ± 11/2 uur gaar worden; het is dan nog rosé.
  • Haal het vlees uit de oven en laat het afkoelen.
  • Roer voor de saus de jus door het vleesnat in het bakblik.
  • Giet alles over in een sauspan en breng het aan de kook.
  • Maak een papje van de bloem met wat water en voeg dit al roerend aan de saus toe.
  • Doe de crème fraîche erbij, laat het op laag vuur ± 4 minuten pruttelen en breng op smaak met peper, zout en sojasaus.
  • Geef er aardappelen, gebakken champignons en een groente naar keuze bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees