Lamshaasjes in kaneelsaus
Ingrediënten
- 25 gram boter
- 250 gram lamshaasjes ± 4 stuks
- zout peper
- 1 eetlepel bloem
- 6 eetlepels vleesfond of runderbouillon
- 1 dl zoete witte wijn
- 4 eetlepels crême fraiche
- ½ theelepel piment
- ½ theelepel kaneel
Instructies
- Verhit de boter en bak, als het schuim begint weg te trekken, de lamshaasjes hierin in ± 3 minuten rondom bruin.
- Bestrooi het vlees met een beetje zout en peper en neem het uit de pan.
- Roer de bloem door de braadboter en laat het 1 minuut pruttelen.
- Voeg al roerend de fond of bouillon, de wijn en de crème fraîche beetje bij beetje toe.
- Roer de piment en de kaneel erdoor en breng de saus aan de kook.
- Leg de lamshaasjes weer in de pan en laat ze in ± 3 minuten bijna gaar worden (iets rosé zijn ze het lekkerst).
- Roer zo nu en dan door de saus.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Snijd de lamshaasjes in dikke plakken, leg ze op 2 warme borden en schep er de saus over.
- Lekker met tagliatelle en een groene salade.