Lamshaasjes in kaneelsaus

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 250 gram lamshaasjes ± 4 stuks
  • zout peper
  • 1 eetlepel bloem
  • 6 eetlepels vleesfond of runderbouillon
  • 1 dl zoete witte wijn
  • 4 eetlepels crême fraiche
  • ½ theelepel piment
  • ½ theelepel kaneel

Instructies

  • Verhit de boter en bak, als het schuim begint weg te trekken, de lamshaasjes hierin in ± 3 minuten rondom bruin.
  • Bestrooi het vlees met een beetje zout en peper en neem het uit de pan.
  • Roer de bloem door de braadboter en laat het 1 minuut pruttelen.
  • Voeg al roerend de fond of bouillon, de wijn en de crème fraîche beetje bij beetje toe.
  • Roer de piment en de kaneel erdoor en breng de saus aan de kook.
  • Leg de lamshaasjes weer in de pan en laat ze in ± 3 minuten bijna gaar worden (iets rosé zijn ze het lekkerst).
  • Roer zo nu en dan door de saus.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Snijd de lamshaasjes in dikke plakken, leg ze op 2 warme borden en schep er de saus over.
  • Lekker met tagliatelle en een groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees