Recept afdrukken
No ratings yet

Lamskoteletjes op bedje van koolrabi met salie

Allerhande 2002
Bereidingstijd30 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lamsvlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Calorieën: 400kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Koolrabi's schillen en in kleine blokjes snijden.
  • Blokjes in kokend water met zout in ca. 3 minuten beetgaar koken.
  • Koolrabi overdoen in vergiet en afspoelen met koud water.
  • Goed laten uitlekken.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Salie in reepjes snijden.
  • In koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en hierin koolrabi met knoflook ca. 1 minuut roerbakken.
  • Gedeelte van bosuitjes voor garnering achterhouden, rest door koolrabimengsel scheppen.
  • Helft van salie toevoegen en geheel ca. 4 minuten op matig vuur bakken tot koolrabi begint te kleuren.
  • Regelmatig omscheppen.
  • Intussen lamskoteletjes met mosterd inwrijven.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en hierin lamskoteletjes in ca. 5 minuten bruin en van binnen rosé bakken.
  • Koolrabimengsel over borden verdelen en lamskoteletjes erop leggen.
  • Bestrooien met zout en peper naar smaak.
  • Garneren met rest van salie en ringetjes bosui.
  • Serveren met aardappelpuree.

Nutrition

Calorieën: 400kcal | koolhydraten: 6g | Eiwit: 22g | Vet: 32g

Recept afdrukken
No ratings yet

Lamskoteletjes met mosterdsaus op knoflookpuree

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lamsvlees, Vlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Jumbo

ingrediënten

voor de knoflookpuree:

Bereidingswijze

  • Begin met de knoflookpuree.
  • Bak de ongepelde teentjes knoflook in een droge koekenpan en draai ze regelmatig om totdat ze goudbruin zijn (poffen).
  • Laat ze afkoelen.
  • Kook de geschilde, in stukken gesneden aardappelen in 20 minuten gaar.
  • Stroop de velletjes van de knoflook en prak de knoflook met een vork fijn.
  • Maak van de aardappelen, boter, hete melk, zout en knoflookpasta een puree en houd deze warm.
  • Wrijf het lamsvlees in met peper en zout.
  • Bak het rondom in de hete boter in 2½ minuten per kant rosé.
  • Neem het uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie.
  • Giet de bouillon en de slagroom met de mosterd al roerend bij het braadvet en laat dit inkoken tot de gewenste dikte.
  • Schep op 4 voorverwarmde borden een bergje knoflookpuree.
  • Leg de lamskoteletjes erop.
  • Serveer er iets saus omheen.
  • Garneer met een takje rozemarijn of tijm.

Tips / Opmerkingen

Lekker met groene groenten zoals: broccoli, peultjes, groene asperges en sugarsnaps of flageolets.
Variatietip:
Het lamsvlees kan vervangen worden door kalfsoesters. De bereidingstijd per kant wordt dan 3 minuten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde lamskoteletten met mosterd en rozemarijn

Recept categorieën: Lamsvlees, Vlees
Land van herkomst: Australië
porties: 4
Calorieën: 290kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kommetje knoflook, mosterd en olie door elkaar roeren.
  • Helft van citroenschil boven mosterdmengsel raspen.
  • Naaldjes van rozemarijn zeer fijn hakken en door mosterdmengsel mengen, ½ tl zout en peper toevoegen.
  • Lamskoteletjes met mosterdmengsel aan beide zijden inwrijven en minimaal 15 min. marineren.
  • Vlees op barbecue in 8-10 min. aan beide zijden van buiten bruin en van binnen rosé bakken, regelmatig keren.

Tips / Opmerkingen

Nutrition

Serving: 1persoon | Calorieën: 290kcal | Eiwit: 19g | Vet: 24g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde lamskoteletten met een taartje van lamszwezerik

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lamsvlees, Vlees
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grill de koteletjes kort aan beide zijden met een mooi streepjes effect.
  • Bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm.
  • Kook de tortelloni al dente in licht gezouten water.
  • Verwarm de boter in een koekenpan met dikke bodem en bak de stukjes lamszwezerik tot licht bruin en bak halverwege de zeekraal mee.
  • Haal de zwezerik en zeekraal uit de pan.
  • Blus de pan af met witte wijn en laat tot de helft inkoken.
  • Voeg de lamsfond toe en laat weer inkoken.
  • Voeg als laatste de koksroom erbij en laat indampen tot de gewenste dikte.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tomaten in plakjes.
  • Laat de lamsoren in een koekenpan in weinig boter kort stoven.
  • Pluk de blaadjes basilicum.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
  • Zet 4 roestvrij stalen ringen van 6 centimeter doorsnede en 4 centimeter hoog op een met olijfolie bestreken bord.
  • Vul de ringen om en om met mozzarella, tomaat, basilicum, zwezerik en lamsoren.
  • Let erop dat de bovenste laag bestaat uit mozzarella.
  • Bestrooi elke laag met peper en zout en een paar druppels olijfolie.
  • Verwarm het grillelement in de oven voor en zet het bord onder de grill tot de mozzarella licht gegratineerd en het taartje lauwwarm is.
  • Zet het mozzarellataartje op het midden van voorverwarmde borden.
  • Leg de lamskoteletjes eromheen.
  • Lepel er de saus en de warme tortelloni bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lamskoteletjes met pesto

AllerHande december 2003 / snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lamsvlees, Vlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels in magnetron poffen volgens gebruiksaanwijzing.
  • In wok helft van olie verhitten en courgette 5-6 minuten roerbakken.
  • In koekenpan rest van olie verhitten.
  • Lamskoteletjes in 2 minuten per kant bruinbakken.
  • Koteletjes met pesto besmeren en nog 1-2 minuten per kant bakken tot vlees vanbinnen rosé is.
  • Koteletjes serveren met gepofte aardappels met yoghurt-knoflooksaus en courgette.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gelakte lamskoteletten met sherry saffraansaus

AllerHande april 2001
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lamsvlees, Vlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In droge koekenpan amandelschaafsel lichtbruin roosteren en op bord laten afkoelen.
  • Sjalotje pellen en snipperen.
  • In pan ½ eetlepel boter verhitten.
  • Sjalot ca. 3 minuten op laag vuur bakken, af en toe omscheppen.
  • Knoflook pellen, erboven uitpersen en meebakken.
  • Van fond ½ eetlepel bewaren, rest bij sjalot schenken.
  • Sherry en saffraan toevoegen en aan de kook brengen.
  • Mengsel op hoog vuur tot 1 dl laten inkoken.
  • Mengsel zeven en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
  • Vier borden voorverwarmen.
  • Honing en achtergehouden fond door elkaar roeren.
  • Koteletjes aan beide kanten bestrooien met zout en peper.
  • In pan rest van boter verhitten.
  • Koteletjes in ca. 4 minuten iets bruin bakken, halverwege keren.
  • Vlees uit pan nemen.
  • Vlees bestrijken met honingmengsel.
  • Vlees nog ca. 1 minuut om en om bakken.
  • Saffraanmengsel opnieuw opwarmen.
  • Koksroom erdoor roeren en ca. 1 minuut al roerend laten koken.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Saus op borden schenken en koteletjes erin leggen.
  • Bestrooien met amandelschaafsel.

Tips / Opmerkingen

Serveren met aardappelpuree en groene asperges.

Arní Avgolémono
Recept afdrukken
No ratings yet

Arní Avgolémono

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lamsvlees
Land van herkomst: Groningen
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen.
  • Knoflook en olie mengen.
  • Koteletjes inwrijven met peper en licht bestrijken met knoflookolie.
  • Naast elkaar
  • op de bakplaat leggen. 10 cm onder
  • de hete grill schuiven en koteletjes in 3-4 min. per kant bruin en van binnen rosé roosteren.
  • Intussen in pan vleesfond tegen de kook aan brengen.
  • In hoge kom eieren met mixer schuimig kloppen.
  • Al kloppend het citroensap in straaltje toevoegen.
  • Hete vleesfond geleidelijk in scheutjes bij het eiermengsel schenken, voortdurend mixen.
  • Mengsel terug in de pan en al kloppend 3-4 min.zachtjes verwarmen tot licht gebonden.
  • Niet meer laten koken!!
  • Peper en zout toevoegen.
  • Koteletjes op bord, zout en saus erover, bestrooien met bosui. Rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lamskoteletjes met pittig kaaskorstje

AllerHande augustus 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lamsvlees, Vlees
Land van herkomst: Italië
porties: 1 persoon

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Korstjes van brood snijden en brood in keukenmachine fijnmalen.
  • In diep bord kaas mengen met broodkruim, rozemarijn, chilipeper en mespunt zout.
  • In ander diep bord eieren loskloppen.
  • Lamskoteletjes eerst door losgeklopte eieren halen en daarna door kaasmengsel wentelen.
  • Olie in ruime koekenpan verhitten.
  • Lamskoteletjes in ca. 4 minuten rondom bruin en van binnen rosé bakken.

Tips / Opmerkingen

Geen keukenmachine? Vervang het broodkruim dan door een verkruimelde beschuit.

Lamskoteletten à la provinçale
Recept afdrukken
No ratings yet

Lamskoteletten à la provinçale

Bereidingstijd30 min
Recept categorieën: Lamsvlees
porties: 1 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng in een kom 1 el peterselie, 2 el paneermeel, de knoflook.
  • Snijd de tomaten horizontaal door.
  • Snijd de krieltjes door midden en bak deze in een klontje boter.
  • Voeg eventueel een klein beetje water toe om ze verder gaar te stoven.
  • Haal het zaad uit de tomaten.
  • Vul de tomaten met het peterseliemengsel.
  • Leg een klein klontje boter op elke halve tomaat.
  • Leg de gevulde tomaten op een ovenplaatje en laat deze een minuut of 20 garen in de oven.
  • Bestrooi de koteletten met de Provençaalse kruiden.
  • Besprenkel de koteletjes met een beetje olijfolie.
  • Grill de lamskoteletjes een paar minuten aan beide zijden.
  • Verdeel de tomaten, gebakken aardappeltjes en de lamskoteletten over de borden.

Mixed grill
Recept afdrukken
No ratings yet

Mixed grill

Recept categorieën: Barbecue, Vlees
Auteur: Frans Huits

Bereidingswijze

  • Vermeng de ingrediënten voor de marinades.
  • Snijd van het vlees eventuele vetrandjes tot op het vlees in.
  • Leg de koteletjes, merguez, worstjes, lever en de groenten in de kruidenmarinade en laat die ca 10 minuten intrekken.
  • Steek de leverblokjes aan spiesen.
  • Wrijf de ham vlak voor het roosteren met de honingmarinade in.
  • Rooster alles, afhankelijk van de vleessoort, 8-15 minuten.
  • Rooster de tomaat ca 8 minuten en de lente-ui ca 5 minuten.
  • Bestrooi het vlees en de groenten voor het serveren met zout.