Lamskoteletten à la provinçale

Lamskoteletten à la provinçale

Porties: 1 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 lamskoteletjes
  • 2 tomaten
  • 4 krieltjes in de schil
  • 1 eetlepel(s) peterselie gehakte verse
  • 1 teentje knoflook
  • paneermeel
  • olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • boter
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng in een kom 1 el peterselie, 2 el paneermeel, de knoflook.
  • Snijd de tomaten horizontaal door.
  • Snijd de krieltjes door midden en bak deze in een klontje boter.
  • Voeg eventueel een klein beetje water toe om ze verder gaar te stoven.
  • Haal het zaad uit de tomaten.
  • Vul de tomaten met het peterseliemengsel.
  • Leg een klein klontje boter op elke halve tomaat.
  • Leg de gevulde tomaten op een ovenplaatje en laat deze een minuut of 20 garen in de oven.
  • Bestrooi de koteletten met de Provençaalse kruiden.
  • Besprenkel de koteletjes met een beetje olijfolie.
  • Grill de lamskoteletjes een paar minuten aan beide zijden.
  • Verdeel de tomaten, gebakken aardappeltjes en de lamskoteletten over de borden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Lamsvlees