Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Rijstschotel met wortel en garnalen
Aller Hande 1996
porties: 4 personen
ingrediënten
- 2 uien
- 2 rode Spaanse pepers
- 300 g half-om-half gehakt
- 1 ei
- ½ theelepel gemberpoeder
- ½ eetlepel ketjap asin
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes selderij
- 600 g winterpeen
- 75 g boter of margarine,
- 1 tablet kippenbouillon
- 1 theelepel trassie oedang
- 300 g langkorrelrijst
- zwarte peper versgemalen
- 125 g roze garnalen
Bereidingswijze
VOORBEREIDEN:
- Uien pellen en fijnsnipperen.
- Pepers wassen, halveren, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en kleinsnijden.
- Gehakt, ei, gemberpoeder, ketjap, 1/4 deel van ui en helft van peper in kom doen.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Selderij erboven fijnknippen.
- Goed door elkaar mengen.
- Van gehakt kleine balletjes ter grootte van walnoot rollen.
- Wortels schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
BEREIDEN:
- In braadpan 50 g boter verhitten.
- Rest van ui en peper 2 minuten zachtjes fruiten.
- Bouillontablet en trassie erboven verkruimelen.
- 6 dl water toevoegen en aan de kook brengen.
- Rijst en zwarte peper toevoegen.
- Wortelblokjes erop leggen.
- Afgedekt 15 minuten zachtjes koken.
- Wortel voorzichtig door de rijst scheppen.
- In nog 8 minuten zachtjes gaar koken.
- In koekenpan rest van boter verhitten.
- Gehaktballetjes in 5 minuten rondom bruin en gaar bakken.
- Gehaktballetjes en garnalen door rijst scheppen en 2 minuten meewarmen.
Tips / Opmerkingen
Serveren met atjar tjampoer.