Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstschotel met wortel en garnalen

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Rijst, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • Uien pellen en fijnsnipperen.
  • Pepers wassen, halveren, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en kleinsnijden.
  • Gehakt, ei, gemberpoeder, ketjap, 1/4 deel van ui en helft van peper in kom doen.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Selderij erboven fijnknippen.
  • Goed door elkaar mengen.
  • Van gehakt kleine balletjes ter grootte van walnoot rollen.
  • Wortels schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.

BEREIDEN:

  • In braadpan 50 g boter verhitten.
  • Rest van ui en peper 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Bouillontablet en trassie erboven verkruimelen.
  • 6 dl water toevoegen en aan de kook brengen.
  • Rijst en zwarte peper toevoegen.
  • Wortelblokjes erop leggen.
  • Afgedekt 15 minuten zachtjes koken.
  • Wortel voorzichtig door de rijst scheppen.
  • In nog 8 minuten zachtjes gaar koken.
  • In koekenpan rest van boter verhitten.
  • Gehaktballetjes in 5 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Gehaktballetjes en garnalen door rijst scheppen en 2 minuten meewarmen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met atjar tjampoer.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pilaf met kalkoen

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Kalkoen, Rijst
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en fijn snipperen.
  • In pan 1 1/2 eetlepel olie verhitten.
  • Ui met 2 eetlepels Biryanipasta 1 minuut fruiten.
  • Rijst al omscheppend 1 minuut meebakken.
  • Rozijnen en 3 dl water toevoegen (= pilaf).
  • Pilaf afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar koken.
  • Intussen kalkoen in blokjes snijden.
  • In (hapjes)pan rest van olie verhitten.
  • Kalkoen met rest van Biryanipasta 3 minuten bakken.
  • Doperwtjes, gezeefde tomaten en 1 dl water erdoor roeren.
  • Kalkoenmengsel onafgedekt in 12 minuten zachtjes gaar sudderen.
  • Pilaf over twee borden verdelen.
  • Kalkoenmengsel erover scheppen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst

Allerhande 2002
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Rijst, Soep
Land van herkomst: Mediterraan
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Komkommer schillen en in lengte halveren.
  • Met theelepel zaadjes eruit schrapen.
  • Komkommer en kipfilet in blokjes snijden en over twee diepe borden verdelen.
  • Rijst en soep verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Bieslook boven kom fijn knippen, warme rijst erdoor mengen.
  • Soep over garnituur in borden schenken en in het midden van elk bord een bergje bieslookrijst scheppen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijst met olijven en chorizo

Recept categorieën: Bijgerecht, Rijst, Varkensvlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en grof snipperen.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden.
  • Peper wassen, in lengte halveren en zaadjes verwijderen.
  • Peper in kleine stukjes snijden.
  • Olijven in plakjes snijden.
  • Chorizo in blokjes snijden.
  • In pan olie verhitten.
  • Ui, paprika, peperstukjes en chorizo 5 minuten roerbakken op niet te hoog vuur.
  • Rijst even meebakken tot alle korrels glanzen.
  • 5 dl water en snufje zout toevoegen en rijst 12 minuten zachtjes koken; af en toe roeren.
  • Olijven toevoegen en rijst nog 1 minuut al roerend verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Bevat per eenpersoonsportie
energie 530 kCal - eiwit 13 g
vet 26 g - koolhydraten 62 g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijst groenten salade

Recept categorieën: Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst in water met zout gaar.
  • Maak een vinaigrette van de mosterd, de azijn, een beetje suiker, zout, peper en de olie.
  • Meng de vinaigrette door de nog warme rijst en laat afkoelen.
  • Maak de paprika's en de boontjes schoon en snijd ze in stukjes.
  • Blancheer de paprika's, boontjes en erwtjes 2 minuten in kokend water met een beetje zout.
  • Snijd het hart van de kropsla in reepjes, blancheer die enkele seconden in het water van de groenten en laat alle groenten in een vergiet uitlekken.
  • Meng de in blokjes gesneden appels met de groenten en gehakte dille door de rijst en laat de salade enkele uren op kamertemperatuur intrekken.
  • Meng alles nog eens goed, garneer de salade met toefjes dille en dien op.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Arroz de Marisco

Rijst met tomaten en zeevruchten
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Rijst, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Portugal
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Laat de zeevruchten ontdooien.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook zonder dat ze verkleuren.
  • Voeg dan het laurierblad, een beetje cayennepeper, de tomatenblokjes en tabasco toe. Verkruimel het bouillonblokje.
  • Laat 1 minuut zachtjes koken.
  • Voeg de rijst toe.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Deglaceer met de witte wijn en laat 1 minuut zachtjes koken.
  • Voeg het water toe met wat zout.
  • Laat een kwartiertje koken totdat de rijst gaar is.
  • Voeg eventueel nog wat water toe.
  • Voeg de zeevruchten toe en laat 3 tot 5 minuten zachtjes koken.
  • Proef en voeg eventueel nog wat zout, peper of tabasco toe.
  • Verdeel over de borden en garneer met wat fijn gesneden peterselie.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Haring Rijstsalade Met Appeltjes

Recept categorieën: Fruit, Rijst, Salade, Vis
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst in 2 kopjes water gaar en laat hem afkoelen.
  • Snijd de haringen in stukjes.
  • Was de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
  • Snijd de partjes in stukjes en bedruppel die met citroensap.
  • Pel de sjalotjes en hak ze fijn.
  • Roer de yoghurt door de mayonaise en kruid met peper en zout.
  • Meng alle ingrediënten in een slakom en bestrooi met fijngehakte koriander.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pulao van gemengde groenten

Recept categorieën: Groenten
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit 2 eetlepels ghee en bruin de uien. Houd ze apart voor de garnering.
  • Doe 3 eetlepels ghee in een pan.
  • Voeg de tomaten, erwten, sperziebonen, bloemkool en wortels toe en sauteer die 5 minuten.
  • Haal ze uit de pan en houd ze apart.
  • Bak in de resterende ghee de kardemoms, kaneel, kruidnagels, laurierblad en peper 2 minuten.
  • Voeg de ongekookte rijst toe en bak nog 2-3 minuten.
  • Breng het water aan de kook en voeg het zout, de rijst en de groenten toe.
  • Meng goed door elkaar. B
  • edek de pan en kook op een laag vuur 20 minuten of tot de rijst gaar is.
  • Garneer met de uien en dien heet op.

Tips / Opmerkingen

Noot: kop = een maatbeker van 2,4 dl.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Chawal

Recept categorieën: Rijst
Land van herkomst: India
porties: 1 persoon

ingrediënten

Desgewenst:

Bereidingswijze

  • Was de rijst minstens 3 keer in schoon water (of vaker als het water troebel blijft).
  • Laat uitlekken en zoek zo nodig de steentjes eruit.
  • Doe de rijst in een pan met dikke bodem en giet de afgemeten hoeveelheid water erbij; de rijst moet goed onder staan.
  • Voeg zout toe, breng aan de kook en laat zonder deksel zachtjes koken tot de rijst gaar is.
  • De kunst van goed rijst koken is niet gebonden aan een vaste kooktijd, maar u kunt beter regelmatig in enkele korrels bijten en stoppen met koken voordat hij te gaar wordt.
  • De rijst is net goed als het binnenste van de korrel nog bijna hard is.
  • Als er voor dit stadium te veel water is opgenomen, voeg dan wat extra, liefst kokend water toe.
  • Giet de gare rijst af.
  • Rijst kleur en smaak geven: doe wat saffraan in een soepkom en giet er een laagje kokend water over.
  • Laat 20 minuten trekken en zeef het saffraanwater bij de zacht kokende rijst.
  • In plaats van met dure saffraan, kan men de rijst goedkoper kleuren -en tevens smaak geven - met kurkuma (zie Noot bij Saffraanrijst).
  • Neem ¼ theelepel kurkuma per 100 gr rijst en voeg aan het water toe tijdens het koken.

Tips / Opmerkingen

In plaats van met dure saffraan, kan men de rijst goedkoper kleuren -en tevens smaak geven - met kurkuma (zie Noot bij Saffraanrijst).
Neem 1/4 theelepel kurkuma per 100 gr rijst en voeg aan het water toe tijdens het
koken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Kaha Bath
Recept afdrukken
No ratings yet

Kaha bath

Gele rijst
Recept categorieën: Rijst
Land van herkomst: India
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de rijst en laat hem goed uitlekken.
  • Verhit de ghee in een grote pan, voeg de uisnippers toe en bak ze tot de ui goed bruin begint te worden.
  • Voeg de kruidnagels, peperkorrels, kardemompeulen, kurkuma, zout, kerriebladeren, citroengras en rampébladeren toe.
  • Voeg dan de rijst toe en bak alles onder voortdurend roeren 2-3 minuten tot de rijst goed met ghee en kurkuma is omringd.
  • Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.
  • Temper de warmte, doe een deksel op de pan en kook de rijst 20-25 minuten zonder het deksel op te lichten.