Thaise kokossoep
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 blok Alpro® soya Tofu Basis
- 2 teentjes knoflook
- 4 sjalotten of laos kruiden
- 2 cm laos
- 2 stengels citroengras
- 4 limoenbladeren
- 1 liter groentebouillon
- 4 tomaten
- ½ Chinese kool
- 125 gr taugé
- 1 blik kokosmelk
- 2 el sojasaus
- zoete chilisaus
- limoensap naar smaak
Bereidingswijze
- Snipper de knoflook, sjalotten en laos fijn.
- Verwarm een scheut olie in een soeppan en voeg hieraan de knoflook, sjalotten, laos, het citroengras en limoenblad toe.
- Bak het geheel 5 minuten en blus het af met de groentebouillon.
- Laat de soep 15 minuten op laag vuur pruttelen zodat alle smaken goed kunnen mengen.
- Verwijder daarna het citroengras en de limoenbladeren.
- Snij ondertussen de Chinese kool in stukjes van 1 cm.
- Voeg de kool, taugé, tofu en kokosmelk toe aan de soep.
- Breng de soep op smaak met sojasaus, chilisaus en limoensap.