Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstgerecht met roerbakgroenten

Recept categorieën: Groenten, Rijst, Roerbakken / Wokken
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Sonja van de Rhoer

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar en droog.
  • Voeg, als het water met de rijst kookt, het groentebouillonpoeder, de
  • sinaasappelrasp en het vijfkruidenpoeder toe en roer goed tot alles is opgelost.
  • Neem de pan met de gekookte rijst van het vuur, laat hem afgedekt 5-10 minuten rusten en maak de rijst vervolgens met twee vorken los.
  • Laat de tofu uitlekken, dep het stuk met keukenpapier droog en snijd de tofu in blokjes van ± 1-1½ cm.
  • Verhit, terwijl de rijst kookt, op hoog vuur een grote wok of grote pan met anti-aanbaklaag, voeg de olie toe en daarna de geraspte gember, de knoflook, de lente-ui en de gedroogde pepers en roerbak 30 seconden.
  • Voeg de broccoli en de bloemkool toe en roerbak 2 minuten.
  • Voeg de tofublokjes toe samen met de schoongewreven en kleiner gesneden oesterzwammen en roerbak 2-3 minuten.
  • Strooi de sesamzaadjes erover en roer de sojasaus erdoor.
  • Warm alles snel goed door en serveer de rijst met het roerbakmengsel.

Tips / Opmerkingen

Houdt u niet van te rauwe bloemkoolroosjes, blancheer ze dan voor het roerbakken 2 minuten in ruim kokend water.

Info:

Twee supergezonde groenten, gecombineerd met tofu, paddestoelen en zilvervliesrijst of basmatirijst, geven een heerlijk gemakkelijk gerecht, dat qua kleur goed bij de herfst past.
Oesterzwammen worden geteeld op geprepareerd stro waaraan broed van de oesterzwam is toegevoegd. De oesterzwam is schelpvormig en meestal lichtgrijs van kleur. De oesterzwam heeft een zachte smaak die uitstekend met verschillende groenten combineert.

Recept afdrukken
No ratings yet

Oostendse waterzooi

Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Laat in 50 gr boter de ui, het witloof, de lente-ui met een scheutje citroensap ± 5 minuten zacht bakken.
  • Doe de bouillon en de wijn erbij, breng het aan de kook en laat het ± 20 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de tomaat en de rest van de boter toe.
  • Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en leg ze in de pan.
  • Schep het groentemengsel erover, breng het geheel aan de kook en pocheer de vis 6-8 minuten tegen de kook aan.
  • Verdeel de kabeljauw en de zalm over de borden, strooi er de groene kruiden over en verdeel het groentemengsel erover.

Tips / Opmerkingen

Geef er gestoomde aardappelen of broodcroûtons bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde pastinaak met roergebakken Chinese paksoi en kokos-gemberpasta

Recept categorieën: Groenten
porties: 4

Bereidingswijze

  • Rasp voor de kokos-gemberpasta de santen en pureer die met 2 eetlepels heet water, de knoflook,
  • de gemberwortel, de groene pepers, het limoensap en delimoenrasp tot een pasta en breng die met zout en peper op smaak.
  • Kook de pastinaken in water met zout in 5 minuten halfgaar.
  • Schep ze uit de pan en laat ze iets afkoelen.
  • Schil ze en snijd ze in langwerpige repen.
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Schenk 11/2 eetlepel olie in een braadslede en verwarm die 5 minuten in het midden van de oven.
  • Meng de pastinaakreepjes met de kokos-gemberpasta en schep ze in de braadslede door de hete olie.
  • Bak de pastinaak in het midden van de oven in 30 minuten bruin en knapperig; schep tussentijds 2-3 keer om.
  • Verhit 5 minuten voor het serveren 11/2 eetlepel olie in een wok en roerbak de paksoi, de rode peper en de lente-ui hierin op hoog vuur 2-3 minuten.
  • Voeg de oestersaus en 2 eetlepels water toe, dek de wok af en laat de groente 1 minuut stoven.
  • Serveer de pastinaak met de paksoi.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roerbakschotel met rundvlees en groene groenten

Recept categorieën: Roerbakken / Wokken, Rundvlees, Vlees
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de bieflapjes in 1 cm dunne reepjes.
  • Verhit beide soorten olie en roerbak het vlees hierin 2 minuten.
  • Pers de knoflook erboven uit en 1 bak die minuut mee.
  • Neem het vlees uit de pan.
  • Roerbak de peultjes en de sperziebonen 5 minuten in de achtergebleven olie.
  • Voeg de bouillon, de broccoli en het wit van de lente-ui toe en bak ze omscheppend 5 minuten mee.
  • Roer de maïzena met de sherry los.
  • Voeg dit aan de groenten toe en laat licht binden.
  • Voeg de cashewnoten toe en warm alles goed door.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper en bestrooi het met het groen van de lente-ui.
  • Bereid intussen de snelkookrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer die erbij.