Hamsalade met peultjes
AllerHande 1996
porties: 4 personen
ingrediënten
- 150 g peultjes
- 1 blikje flageolets netto 400 g, Royal Mail,
- 1 sjalotje
- 2 plakken belegen kaas á ca. 100 g,
- 250 g hamblokjes
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 2 theelepels Limburgse mosterd Gulpener,
- zout
- peper
- snufje suiker
- 200 g gemengde sla
Bereidingswijze
- Peultjes wassen en schoonmaken.
- In pan weinig water en zout aan de kook brengen.
- Peultjes in ca. 3 minuten beetgaar koken.
- Peultjes in zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken.
- Intussen flageolets laten uitlekken.
- Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
- Van kaas korstjes afsnijden en in kleine blokjes snijden.
- In kom olie, citroensap en mosterd tot sausje roeren.
- Op smaak brengen met zout, peper en suiker.
- Peultjes, sjalotje, flageolets, ham en kaas door elkaar scheppen.
- Dressing erdoor scheppen.
- Op platte schaal sla verdelen.
- Salade op midden scheppen.
- Serveren met bruine pistolets.