Recept afdrukken
No ratings yet

Hamsalade met peultjes

AllerHande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Peultjes wassen en schoonmaken.
  • In pan weinig water en zout aan de kook brengen.
  • Peultjes in ca. 3 minuten beetgaar koken.
  • Peultjes in zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken.
  • Intussen flageolets laten uitlekken.
  • Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
  • Van kaas korstjes afsnijden en in kleine blokjes snijden.
  • In kom olie, citroensap en mosterd tot sausje roeren.
  • Op smaak brengen met zout, peper en suiker.
  • Peultjes, sjalotje, flageolets, ham en kaas door elkaar scheppen.
  • Dressing erdoor scheppen.
  • Op platte schaal sla verdelen.
  • Salade op midden scheppen.
  • Serveren met bruine pistolets.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kabeljauw met mosterd-roomsaus

Voorbereidingstijd7 minuten
Totale tijd9 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Magnetron koken, Vis
porties: 4

ingrediënten

Voor de saus:

Bereidingswijze

  • Leg de (ontdooide) kabeljauwfilet in een schaal en sprenkel er wat citroensap over.
  • Doe het deksel op de schaal en kook de vis in 5 minuten op HOOG (100%) gaar.
  • Laat de vis 2 minuten nagaren.
  • Smelt voor de mosterd-roomsaus de boter in een schenkkan in 1 minuut op HOOG (100%).
  • Klop er met een garde de bloem door, gevolgd door de melk, het water en het bouillonpoeder.
  • Breng dit in 2 minuten op HOOG (100%) aan de kook, klop de saus door en voeg de mosterd toe.
  • Zet de saus nog 1 minuut op HOOG (100%) terug in de magnetron.
  • Klop de saus goed door en voeg tijdens het kloppen de slagroom toe.
  • Giet de saus over de inmiddels nagegaarde kabeljauwfilet.