Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise kokossoep

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snipper de knoflook, sjalotten en laos fijn.
  • Verwarm een scheut olie in een soeppan en voeg hieraan de knoflook, sjalotten, laos, het citroengras en limoenblad toe.
  • Bak het geheel 5 minuten en blus het af met de groentebouillon.
  • Laat de soep 15 minuten op laag vuur pruttelen zodat alle smaken goed kunnen mengen.
  • Verwijder daarna het citroengras en de limoenbladeren.
  • Snij ondertussen de Chinese kool in stukjes van 1 cm.
  • Voeg de kool, taugé, tofu en kokosmelk toe aan de soep.
  • Breng de soep op smaak met sojasaus, chilisaus en limoensap.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise curry met tahu reepjes

Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Ingrediënten voor de rode curry:

Overige ingrediënten:

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten voor de curry in een blender en mix dit tot een fijne pasta.
  • Zet een ruime pan met water en een beetje zout op het vuur.
  • Voeg, wanneer het water kookt, de pandan rijst toe en kook de rijst 8 minuten.
  • Giet de rijst af en laat vervolgens 8 minuten staan met het deksel op de pan.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en bak ze in 2 eetlepels olie goudbruin.
  • Voeg 1 eetlepel curry pasta toe aan de bloemkool en bak het geheel 2 minuten.
  • Voeg de Alpro®soya reepjes en de kokosmelk toe en dek de pan af met het deksel.
  • Presenteer de curry met de rijst, gehakte cashewnoten en gesnipperde bosui.

Lamscurry
Recept afdrukken
No ratings yet

Lamscurry

Verras je vrienden en familie met deze heerlijke Curry. Je hebt er wel even wat tijd voor nodig maar het is zeer zeker de moeite waard. Ga naar je lokale Turks/Marokkaanse slager voor een mooi stukje Lamsbout of schouder. Laat het de slager in blokjes snijden maar neem vooral ook het snijafval en bot mee om een andere keer een zalige bouillon van te trekken. Wanneer je daar toch bent haal er wat verse Groene Pepertjes en Limoenbladeren bij. De mijne heeft ze in de vriezer. Dat is geen enkel probleem, fijn zelfs! Een paar blaadjes eruit pakken en de rest weer de vriezer in. Als hij het heeft neem ook wat Saffraan mee, Saffraan is vrij duur maar je gebruikt er maar een paar draadjes per gerecht van en het is zó lekker. In principe is elke curry gebaseerd op een currypasta. Deze puree van ui, knoflook, pepertjes, gember en kruiden maakt de smaak van de curry. Je kunt dit een paar uur vantevoren maken om zo de smaken van de currypasta goed door elkaar te laten trekken maar ik maak het eigenlijk meestal vlak ervoor.
Recept categorieën: Curry's, Lamsvlees, Vlees
porties: 4 personen

ingrediënten

OPTIONEEL:

  • Ietsiepietsie Saffraan - een paar draadjes

Voor de currypasta:

Bereidingswijze

  • Meng al de ingrediënten voor de currypasta met de staafmixer tot een pasta.
  • Verhit een heel klein scheutje olie in de braadpan of Tajine en bak de pasta een paar minuutjes aan.
  • Doe het vlees erbij en braad alles aan tot het vlees een kleurtje heeft gekregen.
  • Doe de bouillon, yoghurt, limoenblaadjes, citroenrasp erbij.
  • Roer alles goed door.
  • Snij de vleestomaten grof en pureer deze met de staafmixer met velletjes en al!
  • Doe dit ook in de pan.
  • Deksel erop en onder af en toe roeren in zo'n 2 à 2½ uur gaar stoven.
  • Gewoon tot het vlees op je tong smelt.
  • Voeg het laatste kwartiertje de fijn gesneden Koriander toe.

Tips / Opmerkingen

Serveer met Basmati of Pandan rijst welke je gekookt hebt met een stuk of 3 kardemompeultjes. En met Chapatis met een Raita van Yoghurt, Koriander en Zeezout.