Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmhaasje met Kruiden

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Gebruik een scherp mes om de schil van de citroen in fijne reepjes te snijden.
  • Meng het citroensap, de citroenschilreepjes, gehakte kruiden, 2 eetlepels olijfolie, gehakte
  • pepers, zout en peper in een kom.
  • Marineer de zalm met dit mengsel en laat het 30 minuten rusten.
  • Kook de pasta 'al dente'.
  • Haal de zalm uit de marinade en bewaar de marinade.
  • Bak de zalm in een pan met wat hete olie gedurende ongeveer 3 minuten aan elke kant (langer als je de vis minder roze wilt hebben).
  • Spoel de tuinkers af.
  • Leg de pasta op warme borden, bedek deze met tuinkers en giet de marinade erover.
  • Plaats de zalm erbovenop.
  • Garneer met schijfjes limoen.
  • Je kunt naar wens andere kruiden toevoegen, zoals rozemarijn of tijm.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gamba in een Luchtig Jasje

Recept categorieën: Hapjes, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak een soort pesto door olijfolie, limoensap, dragon, knoflook, zout en peper te mengen.
  • Marineer de gamba's hierin gedurende een uur.
  • Verhit de olie.
  • Rijg de gamba's aan de satéstokjes en wikkel ze daarna in een stukje kataifi-deeg.
  • Frituur de gamba's onmiddellijk kort in olie verwarmd tot 150°C. Laat ze uitlekken op
  • keukenpapier en serveer onmiddellijk

Recept afdrukken
No ratings yet

Heerlijke Saté met pindasaus

Het maken van saté is eenvoudig en heerlijk! Hier is een recept voor het bereiden van saté met kip, hoewel je ook varkensvlees, rundvlees, garnalen of tofu kunt gebruiken, afhankelijk van je voorkeur. Saté wordt meestal geserveerd met pindasaus en is een populair gerecht in veel Aziatische keukens. Hier is hoe je kipsaté maakt:
Recept categorieën: Bijgerecht, Kip, Saus
Auteur: ChatGTP

Equipment

ingrediënten

Voor de kipsaté

Voor de pindasaus

Bereidingswijze

  • Voor de kipsaté
  • Meng in een kom de sojasaus, oestersaus (indien gebruikt), vissaus, bruine suiker, knoflook en kurkumapoeder.
  • Voeg de kipblokjes toe aan de marinade en laat ze minstens 30 minuten tot 2 uur marineren in de koelkast.
  • Rijg de gemarineerde kipblokjes op de vooraf geweekte houten satéstokjes.
  • Verhit een grillpan, barbecue of een grillmandje in de airfryer op middelhoog vuur.
  • Gril de saté ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, of tot de kip volledig gaar en mooi gegrild is.

Voor de pindasaus

  • Meng in een kleine sauspan de pindakaas, kokosmelk, sojasaus, limoensap, bruine suiker, knoflook en sambal.
  • Verwarm de saus op laag vuur en blijf roeren tot alles goed gemengd en verwarmd is.
  • Voeg indien nodig wat water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  • Serveer de saté met de warme pindasaus.

Tips / Opmerkingen

Je kunt de saté serveren met rijst, noedels of gewoon als hapje. Voel je vrij om extra groenten of kruiden toe te voegen voor meer smaak en kleur. Geniet van je zelfgemaakte saté!

Recept afdrukken
No ratings yet

Snoek met bieslook

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

2 Eetlepel fijngesneden bieslook:

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Spoel de vis onder stromend koud water.
  • Leg de moten 2 minuten in ruim kokend water waaraan enkele limoen-of citroen schijfjes zijn toegevoegd.
  • Spoel ze daarna onder koud water zolang tot de vis volkomen is afgekoeld.
  • Verwijder daarna de schubben en spoel de mootjes opnieuw onder stromend koud water.
  • Maak de moten vervolgens droog met keukenpapier en wrijf ze in met limoen-of citroensap.
  • Laat de vis tenminste 10 minuten liggen.
  • Maak de moten daarna opnieuw droog en wrijf ze in met wat zout en peper.
  • Wentel ze vervolgens door de bloem.
  • Schud overtollige bloem eraf.

Bereidingswijze

  • Verhit een bakpan en laat de olie er even door walsen.
  • Voeg 25 gram boter toe.
  • Wacht tot het schuim van de boter vrijwel geheel is verdwenen.
  • Temper de warmtebron.
  • Bak de moten in 12-15 minuten aan alle kanten goudbruin en gaar.

Tips / Opmerkingen

Serveertips

Presentatie:
neem de vis uit de pan en leg de motennaast elkaar in het midden van een
voorverwarmde schaal.
Verwijder olie en boter uit de pan.
Laat onmiddelijk daarna 50 gram boter in de pan heet worden.
Schenk de hete en bruisende boter over de snoekmoten.
Strooi er fijngesneden bieslook over.
Garneer het gerecht door er gehalveerde tomaatjes en bosjes bieslook bij te leggen.
Geef gekookte aardappelen(Opperdoezer Ronde)en gesmoorde komkommer of courgettes erbij.
Van snoek wordt gezegd dat ze in de herfst het beste smaakt.
Eerlijk gezegd smaakt de snoek mij ook in de zomer goed.
De aanvoer van verse snoek vindt vrijwel altijd plaats tijdens en vrij kort na een periode met ruig, stormachtig weer.
Bij de vishandel wordt verse snoek in moten verkocht.
Het nadeel van de snoiek is dat ze vrij veel graten bevat, hetgeen de meeste Nederlanders niet aanstaat.
Over de juiste bereidingswijze van snoek lopen de meningen nogal uiteen.
De een beweert dat de snoek onmiddellijk na de vangst moet worden schoongemaakt en leeg moet bloeden om zijn rietachtige smaak kwijt te raken.
Anderen wassen de bek uit met wat azijn en/of spoelen de vis in water waaraan azijn is toegevoegd.
Wanneer men de vis daarna hangend laat drogen zullen de fijnste graten als het ware in het visvlees zijn opgelost.

Recept afdrukken
No ratings yet

Semifreddo van frambozen

Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de frambozen, suiker, limoensap en yoghurt in een blender en pureer alles in een 25-tal
  • seconden.
  • Klop de room in een kom tot zachte pieken.
  • Spatel het frambozen mengsel voorzichtig door de slagroom.
  • Schep het mengsel in een laag metalen ijsbakje, dek het af met huishoudfolie en zet het
  • gedurende ongeveer een 1 uur in de diepvriezer.
  • Alleen de randen mogen bevroren zijn.
  • Bekleed een cakeblik van 1 l inhoud met keukenfolie en laat het over de rand afhangen.
  • Doe de frambozen massa terug in de blender en pureer het mengsel in 8 seconden glad.
  • Schep het in de geprepareerde vorm en strijk de bovenkant glad.
  • Vouw het folie erover en zet het blik minimaal 4 uur in de diepvriezer.
  • Haal het blik uit de vriezer en laat 3 minuten op kamertemperatuur komen.
  • Trek de semifreddo aan het folie uit de vorm en snijd het in plakken.
  • Leg elk plak , als een sandwich, tussen twee op maat gesneden wafeltjes.
  • Dien op met een paar frambozen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pad Thai met garnalen van Christine Brekelmans

Recept categorieën: Noedels, Zeevruchten
Land van herkomst: Thailand

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook d noedels, maar niet te zacht, moeten nog wokken.
  • Verwarm nu een wok op hoog vuren voeg Chili, knoflook,gember, deel lente-ui toe en roerbak deze1à2 min.
  • Voeg dan de garnalen en de vis toe en wok deze in 5 min.
  • tot de garnalen roze kleuren.
  • Nu de tagé, trassi, palmsuiker en tamarinde paste toe.
  • Voeg nu de noedels toe en goed mengen.
  • Schuif nu alles aan de kant en roerbak het losgeklopte ei en dan wanneer deze gaar zijn, door de noedels mengen.
  • Breng op smaak met limoensap en een beetje vissaus.
  • Strooi nu de uiringetjes en pinda’s over de schotel.
  • Meteen uit serveren in een kom.

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous salade van Cucina Christina

een heerlijke salade bij warm weer.
Recept categorieën: Pasta, Rijst, Salade

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Alles goed mengen en 2 uur in de koeling zetten
  • Pak een platte schaal en leg er de rucola op.
  • Leg de goed gemengde couscous erop
  • Pak een glas witte wijn voor jezelf en ga lekker eten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken ananas met honing en kokos

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd12 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Fruit, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
porties: 8 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
  • Bedek de bodem van de mand met bakpapier.
  • Laat aan de randen 1 cm ruimte vrij.
  • Snijd de ananas in de lengte in tweeën en verwijder de schil en bruine puntjes.
  • Verwijder de harde binnenkant.
  • Snijd elk stuk in de lengte in 4 parten.
  • Meng honing en limoensap in een kom.
  • Bestrijk de ananasstukjes met het mengsel en doe ze in de mand van de Airfryer.
  • Bestrooi met kokos.
  • Schuif de mand in de Airfryer en stel de timer in op 12 minuten.
  • Wanneer u de timer hoort, is de ananas warm en goudbruin. .
  • Serveer de ananas stukken met een royale schep ijs of sorbetijs.

Recept afdrukken
No ratings yet

Stoofpeermousse met in amandel gepaneerde ijsbolletjes

AllerHande 2004
Recept categorieën: Fruit, IJs, Nagerecht
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Stoofpeertjes in zeef laten uitlekken, vocht opvangen.
  • Van stoofpeertjes 4 partjes aan 1 kant in lengte insnijden, zodat waaiervorm ontstaat.
  • Rest van stoofpeertjes fijn snijden.
  • In koele kom slagroom met suiker, vanillesuiker en limoensap lobbig kloppen.
  • Kom met plasticfolie afdekken en in de koelkast zetten.
  • Gelatine 5 minuten in glas met koud water weken.
  • Amandelschaafsel in droge koekenpan kort roosteren en op het bord laten afkoelen.
  • Gelatine goed uitknijpen.
  • Opgevangen stoofpeertjes vocht met speculaaskruiden en mespunt zout in een steelpannetje verwarmen.
  • Port door perenvocht roeren. Pan van vuur nemen en gelatine in warme vocht oplossen.
  • Van mengsel 4 eetlepels apart houden (bijv. in glas schenken).
  • Rest in kom schenken en deze in grotere kom met ijskoud water zetten.
  • Gelatine Mengsel al roerend in ca. 10 minuten lobbig laten worden (let op: dit proces kan ineens erg snel gaan!).
  • Helft van slagroom door lobbig gelatine mengsel spatelen.
  • Stukjes stoofpeer voorzichtig erdoor scheppen en rest van slagroom snel erdoor spatelen (door te lang spatelen gaat mengsel schiften).
  • Mousse 3-4 minuten afgedekt in koelkast zetten.
  • Lange vingers halveren.
  • Op vier dessertborden ring vormpje zetten.
  • Lange vingers met gesuikerde kant tegen wand in ringvorm zetten.
  • Stoofpeertjes Mousse in ringvorm scheppen en bovenkant gladstrijken.
  • Achtergehouden gelatinemengsel klein beetje verwarmen (glas in schaaltje kokend water zetten) zodat het weer vloeibaar wordt.
  • Mengsel met lepel voorzichtig over de bovenkant van de mousse verdelen.
  • Borden afdekken met plasticfolie en mousse nog minstens 30 minuten in de koelkast laten opstijven.
  • Glad mes tussen koek en rand van ringvorm halen en ring vormpjes voorzichtig verwijderen.
  • Bolletje ijs snel door amandelschaafsel rollen en met peer waaiertjes naast stoofpeertjes mousse leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijsttoast met kokoskip

AllerHande 2004
Recept categorieën: Borrelhapjes, Kip
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Peper paar keer tussen handen rollen, topje eraf snijden en zaadjes eruit schudden.
  • Peper wassen en in flinterdunne ringetjes snijden.
  • Mayonaise, limoensap, kokos en rode peper door elkaar roeren, op smaak brengen met
  • zout.
  • Van kipfilet 20 dunne plakken snijden.
  • Op elk toastje toefje veldsla en plakje kipfilet leggen.
  • Beetje kokos mayonaise erop scheppen en garneren met ringetjes bosui.