Recept afdrukken
No ratings yet

Verse kruidenbroodjes

Recept categorieën: Brood, Broodjes, Brunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pistolets volgens gebruiksaanwijzing op verpakking knapperig gaar bakken.
  • Zonnebloempitten in droge koekenpan goudbruin roosteren.
  • Bieslook fijn knippen.
  • Rucolacress erboven knippen.
  • Roomkaas losroeren met kwark en limoensap.
  • ¾ deel van bieslook-rucolacress mengsel erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Pistolets opensnijden.
  • Helften bestrijken met kruidenroomkaas.
  • Zonnebloempitten en rest van bieslook-rucolacress mengsel erover verdelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mojitotaart

Recept categorieën: Hartige taart, Nagerecht, Taart
Land van herkomst: België
Auteur: Sofie Dumont

ingrediënten

Koekjesdeeg:

(voor 1 taart van ongeveer 22 à 24 cm)

    Vulling 2 (koude vulling):

    Bereidingswijze

    Bereiding koekjesdeeg:

    • Meng de 30 g suiker en 30 g amandelpoeder onder elkaar tot zogenaamde broyage.
    • Zeef de bloem samen met de broyage en stort uit op het werkblad.
    • Maak een bloemkring.
    • Snij de malse boter in blokjes en leg die in het midden van de bloemkring.
    • Leg het ei, de resterende suiker en het vanillepoeder bij de boter.
    • Strooi wat zout op de rand van de bloem.
    • Meng met de vingertoppen de boter met het ei en de suiker en voeg geleidelijk de bloem toe tot het deeg wordt.
    • Kneed het deeg niet, maar zorg wel dat alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn.
    • Verpak het deeg in plastic folie en bewaar minstens een halfuurtje in de koelkast.
    • Neem een taartvorm klaar.
    • Inboteren hoeft niet.
    • Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot 3 à 4 mm dikte.
    • Drapeer het deeg over de taartvorm en zorg dat het deeg overal goed in de vorm zit
    • Neem de taartvorm in je hand, zet een mesje verticaal tegen de vorm en snij met grote halen het overtollige deeg weg.
    • Op deze manier zal het deeg enkele mm boven de taartvorm uitsteken.
    • Je kan de belegde taartvorm nog even in de koelkast bewaren, maar strikt genomen hoeft dit niet.

    Bereiding vulling (om mee te bakken):

    • Doe de malse boter in een ruime kom.
    • Was en droog de citroen en limoen.
    • Rasp de schil van een citroen en hele limoen over de boter.
    • Neem een handvol gewassen en gedroogde munt, pluk de blaadjes en snij deze in hele fijne snippers.
    • Meng met de malse boter.
    • Voeg een ei en daarna een deel van de bloemsuiker onder de massa.
    • Roer de rest van de eieren en de bloemsuiker onder de massa.
    • Schenk er de witte rum bij en meng alles goed door elkaar.
    • Zeef (eventueel) de vulling zodat de vlokjes munt achterblijven in de zeef.
    • Verwarm de oven op 190°C.
    • Giet de vulling in de taartvorm.
    • Bak af in de oven gedurende 15 à 20 minuten, tot de vulling niet meer vloeibaar is, en laat volledig afkoelen

    Bereiding vulling (koude vulling):

    • Laat de boter samen met de poedersuiker smelten op zacht vuur.
    • Giet er het gezeefde limoen- en citroensap bij en breng te
    • Los de eieren en dooier los en voeg al roerend toe en laat even dikken op het vuur.
    • Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

    Afwerking:

    • Vul een spuitzak met een getand spuitmondje (5 à 6 mm) en spuit de vulling in lijntjes over de taart.
    • Spoel een limoen en droog zorgvuldig.
    • Snij de limoen in dunne schijfjes, snij elk schijfje voor de helft in en maak er met een draai een leuke decoratie van.
    • Steek enkele mooie blaadjes munt tussen de limoen.
    • Strooi tenslotte wat poedersuiker op de rand.

    Tips / Opmerkingen

    Ben je fan van munt, dan hoef je de vulling om mee te bakken niet eens te zeven. De munt blijft dan in de taart en zal extra smaak geven. Hak je munt dan wel fijn genoeg.
    Ik rol het koekjesdeeg uit tot 3mm. Maar het is geen probleem om het deeg wat dikker uit te rollen. Je kan het deeg gerust op 4 à 5 mm dikte uitrollen.
    Op een warme dag serveer ik deze taart goed gekoeld: heerlijk!

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Proeverij van citrusfruit

    AH 12 maanden Lekker Eten
    Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
    porties: 4 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Rasp de gele schil dun van de citroen.
    • Pers de vrucht uit.
    • Breng in een pannetje de room met de suiker al roerend aan de kook.
    • Kook de room 1 min. heel zachtjes en neem het pannetje van het vuur.
    • Roer de rasp en sap van de citroen door de room.
    • Schenk de room in 4 kleine glaasjes en laat de room in de koelkast in 2 uur opstijven.
    • Breng in een steelpan 150 ml water met de geleisuiker aan de kook, voeg het grapefruitsap toe en kook de gelei al roerend zachtjes 4 minuten.
    • Verdeel de gelei over 4 kleine glaasjes en laat ze ook in de koelkast 2 uur opstijven.
    • Schil de sinaasappels met een scherp mes tot op het vruchtvlees.
    • Al het wit moet eraf zijn.
    • Snijd de partjes tussen de vliezen uit.
    • Schep in een kom de partjes sinaasappel met het limoensap om.
    • Verdeel de sinaasappel ook over 4 glaasjes en zet ze ook 2 uur in de koelkast.
    • Zet de glaasjes op een groot bord en serveer er een lange lepels bij.

    Tips / Opmerkingen

     

    WijnNotitie:

    Sauternes wordt gemaakt van edelgerotte druiven die de zoete wijn nuances van honing, noten en gekonfijte sinaasappel geven.
    Die smaak sluit naadloos aan bij de citrusproeverij. Maart is de maand om nog even van citrusfruit te genieten. Dit chique en elegante nagerecht is allesbehalve ingewikkeld om te bereiden.

    Sannie's Eieren in Pittige Paprika-Tomatensaus
    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Sannie's Eieren in Pittige Paprika-Tomatensaus

    Recept categorieën: Ei, Groenten, Hoofdgerechten
    Dieët: Vegetarisch
    Auteur: Sandra Kemna

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Fruit in de becel de ui, rode peper en knoflook even aan.
    • Voeg de tomaat en paprika toe en roerbak een minuut of 5.
    • Doe de gezeefde tomaat, Greensweet Stevia Brown, gerookt paprikapoeder, Garam masala kruiden, sambal, maggiblokjes, balsamico azijn en het limoensap erbij en laat een minuut of 5 pruttelen.
    • Voeg de Alpro Cuisine Soja toe, roer door elkaar, proef even en voeg eventueel zout en/of zwarte peper naar smaak toe.
    • Zelf vond ik het zout genoeg, ik heb alleen wat zwarte peper toegevoegd).
    • Leg de ei helften erin met het eigeel naar boven en laat nog 2 minuutjes doorwarmen

    Tips / Opmerkingen

    Ik heb het gegeten met bruine gebakken bloemkoolrijst en zoetzure komkommer-rode ui

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Kreeft met limoenmayonaise

    Allerhande 2002
    Bereidingstijd15 min
    Recept categorieën: Saus, Vis, Voorgerechten
    Extra aanwijzing: Snel te maken
    porties: 2 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Verse kreeft of ontdooide kreeft met groot mes voorzichtig van kop tot staart halveren.
    • In kom mayonaise mengen met crème fraiche, 4-6 eetlepels limoensap en peper. Kreefthelften elk op groot bord leggen, limoenmayonaise erover scheppen.
    • Garneren met sprieten bieslook.

    Tips / Opmerkingen

    Een speciaal kreeftbestek komt bij het eten zeker van pas.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Heldere gemberbouillon met eendenborst

    Allerhande 2002
    Bereidingstijd20 min
    Recept categorieën: Bouillon, Eend, Gevogelte, Voorgerechten
    porties: 4 personen
    Calorieën: 240kcal

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Citroengras in lengte halveren.
    • Gember schillen en in plakjes snijden.
    • Sjalot en knoflook pellen en fijnhakken.
    • In pan pot fond met dezelfde hoeveelheid water aan de kook brengen.
    • Sereh, gember, sjalot, knoflook, vissaus en limoensap toevoegen.
    • Bouillon ca. 20 minuten op laag vuur, op vlamverdeler, laten trekken.
    • Met scherp mes vel van eendenborstfilet snijden.
    • Filet in smalle reepjes snijden.
    • Bosuitje schuin in ringen snijden.
    • Korianderblad van steeltjes plukken.
    • Rauwe eendenborst, bosuitje en koriander over 4 diepe borden verdelen.
    • Bouillon door zeef in maatkan schenken.
    • Hete bouillon in soepborden scheppen.
    • Het vlees gaart zo in de bouillon.
    • In elk bord beetje chiliolie druppelen.

    Nutrition

    Calorieën: 240kcal | koolhydraten: 2g | Eiwit: 17g | Vet: 18g

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Thaise kokossoep

    Recept categorieën: Soep
    Land van herkomst: Thailand
    Dieët: Vegetarisch
    porties: 4 personen
    Auteur: Alpro.com

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Snipper de knoflook, sjalotten en laos fijn.
    • Verwarm een scheut olie in een soeppan en voeg hieraan de knoflook, sjalotten, laos, het citroengras en limoenblad toe.
    • Bak het geheel 5 minuten en blus het af met de groentebouillon.
    • Laat de soep 15 minuten op laag vuur pruttelen zodat alle smaken goed kunnen mengen.
    • Verwijder daarna het citroengras en de limoenbladeren.
    • Snij ondertussen de Chinese kool in stukjes van 1 cm.
    • Voeg de kool, taugé, tofu en kokosmelk toe aan de soep.
    • Breng de soep op smaak met sojasaus, chilisaus en limoensap.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Green Hornet

    Melissa Boekwegen & Jeffrey Winter, winnaars van de Zahara Zomer Cocktail 2012

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Garneer met een stuk ananas en een maraschinokers.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Watermelon Daiquiri

    Deze cocktail is bij ons enkel in de zomertijd te verkrijgen , en is uitstekend tegen de dorst.

    Equipment

    ingrediënten

    eventueel

    Bereidingswijze

    • Garneer met een stukje watermeloen, een schijfje limoen en een stirrer.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Banana Daiquiri

    Equipment

    Bereidingswijze

    • Garneer met een stukje banaan, een stukje limoen en een stirrer.