Zalmhaasje met Kruiden
porties: 4 personen
ingrediënten
- 2 eetlepels gehakte dille
- Schil van 1 groene citroen
- 1 bosje tuinkers
- Zout
- Olijfolie
- 10 cl limoensap
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- Zwarte peper
- 600 g harten van Atlantische zalm
- 2 eetlepels gehakte basilicum
- Gehakte kleine peper
- 400 g pasta
Bereidingswijze
- Gebruik een scherp mes om de schil van de citroen in fijne reepjes te snijden.
- Meng het citroensap, de citroenschilreepjes, gehakte kruiden, 2 eetlepels olijfolie, gehakte
- pepers, zout en peper in een kom.
- Marineer de zalm met dit mengsel en laat het 30 minuten rusten.
- Kook de pasta 'al dente'.
- Haal de zalm uit de marinade en bewaar de marinade.
- Bak de zalm in een pan met wat hete olie gedurende ongeveer 3 minuten aan elke kant (langer als je de vis minder roze wilt hebben).
- Spoel de tuinkers af.
- Leg de pasta op warme borden, bedek deze met tuinkers en giet de marinade erover.
- Plaats de zalm erbovenop.
- Garneer met schijfjes limoen.
- Je kunt naar wens andere kruiden toevoegen, zoals rozemarijn of tijm.