Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met avocado, mango en aardbeien

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Salade
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn.
  • Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit.
  • Klop in een schaal het sap met de geraspte limoenschil, rode peper, komijn en de olie tot een dressing.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Maak de avocado en mango schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in vieren.
  • Schep de vruchten door de dressing.
  • Laat het fruit zo 10 min. marineren.
  • Schep vlak voor het serveren de sla en koriander door de fruitsalade.

Tips / Opmerkingen

De smaak van komijn wordt komt nog beter tot z'n recht als de komijn in een droge pan wordt verhit tot de specerij gaat geuren.
Exotisch, zoet en fris, dat zijn de smaakkenmerken van deze voorjaarssalade.
Heerlijk bij oosters gekruide gerechten of een eenvoudig gegrild stukje vlees.

Recept afdrukken
No ratings yet

Broodje rauwe ham en rookkaas

Allerhande 2002
Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Calorieën: 485kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Eieren in ca. 7 minuten hard koken en onder koud stromend water laten schrikken.
  • Afgekoelde eieren pellen, (met eisnijdertje) in plakken snijden en bestrooien met zout en peper.
  • Intussen blad van kropje little gem loshalen.
  • Radijs schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Tomaten in dunne plakken snijden.
  • Kapjes van Italiaanse bollen afsnijden, broodkruim met vingers uit bol plukken.
  • Elke uitgeholde broodbol met bolle kant van lepel insmeren met eetlepel olijfmayonaise.
  • Bollen achtereenvolgens vullen met laagje sla, ham, kaas, tomaat, ei en radijs. Vulling stevig aandrukken, kapje weer op broodje zetten.
  • Bollen strak inpakken in folie en (gekoeld) meenemen voor onderweg.

Nutrition

Calorieën: 485kcal | koolhydraten: 42g | Eiwit: 19g | Vet: 25g

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade Niçoise met Fruitfilets

Recept categorieën: Groenten, Salade, Vleesvervangers
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Voor de dressing:

Bereidingswijze

  • Scheur de little gem sla in stukken en leg ze in een slakom.
  • Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar en mix dit goed.
  • Roer de kappertjes hierdoor.
  • Schenk de dressing over de sla.
  • Kook je sperziebonen beetgaar.
  • Kook de aardappelen 10 tot 12 minuten totdat ze gaar zijn.
  • Kook eventueel de eieren mee tot ze hardgekookt zijn.
  • Verwarm een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden in een koekenpan en bak de Alpro® soya Fruitfilets in 4 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Doe vervolgens alle ingrediënten voor de salade bij de sla.
  • Hussel alles even door elkaar.
  • Serveer de salade niçoise met de Alpro®soya Fruitfilets en eventueel partjes eieren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kipfilet in olijfolie met kokosschuim

Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
porties: 4 personen
Auteur: Arlette Swartjes

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 75 °C.
  • Bestrooi de kipfilets royaal met zout.
  • Leg ze met de teentjes knoflook en de tijm in een pan.
  • Schenk olijfolie op de kip zodat deze net onderstaat.
  • Steek de thermometer in het dikke deel van het vlees.
  • Laat de kip op een niet al te hoog vuur zo gaar worden dat de kerntemperatuur 60 °C is.
  • Zet de pan in de oven.
  • Snijd de tomaten in blokjes en doe ze in een zeef.
  • Vul de holletjes van een eierdoos met rookmot.
  • Steek dit aan en zet dit in een vrij diepe pan.
  • Wacht tot de rookmot smeult.
  • Hang de zeef met tomaat in de pan en leg het deksel erop.
  • Rook de tomaat 3 minuten.
  • Neem de zeef uit de pan en doof de rookmot met water.
  • Meng voor de antiboise de tomaat met het basilicum, de koriander en naar smaak azijn, 50 ml kippenbouillon, peper, zout en olie waarin de kip is gegaard.
  • Steek rondjes uit de lasagnevellen en kook ze volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Verwarm de kokosmelk met 100 ml bouillon.
  • Laat het beslist niet koken!
  • Bak de kipfilets in een scheutje olie bruin en bestrooi ze met grove zwarte peper en zout.
  • Halveer de little gems en bak ze heel even in een beetje olie.
  • Schenk de gembersiroop erover en laat dit even karameliseren.
  • Breng op smaak met balsamicoazijn en zout.
  • Schep een mooi randje van de antiboise op het bord.
  • Snijd de kipfilets in plakken en leg in het midden.
  • Leg een halve little gem op het bord.
  • Garneer met waterkers.
  • Schep de rest van de waterkers door de rest van de antiboise en verdeel ze met de lasagne over vier schaaltjes.
  • Klop de kokosmelk met de staafmixer schuimig en schep dit over de borden en schaaltjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Stamppot zomerprei, little gem en taugé

Allerhande juli 2000
Recept categorieën: Groenten, Stamppot
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden.
  • In grote pan met water en zout aardappels in ca. 20 minuten gaar koken.
  • Prei schoonmaken en wassen.
  • Witte en lichtgroene deel van prei in smalle ringen snijden.
  • Prei laatste 6 à 8 minuten met aardappels mee koken.
  • Little gem wassen en harde kern wegsnijden.
  • Elke krop in fijne reepjes snijden.
  • Taugé wassen en lange stukjes halveren.
  • Aardappels en prei afgieten.
  • In magnetron of pan melk verhitten.
  • Met pureestamper prei en aardappels fijnmaken.
  • Melk en boter erdoor scheppen.
  • Sla en taugé erdoor scheppen en stamppot al omscheppend ca. 1 minuut doorwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker met kalfspaupiette of vegetarische balletjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tapas van little gem

Recept categorieën: Tapas
Land van herkomst: Spanje
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de sla en snijd hem in de lengte in parten (ijsbergsla in reepjes).
  • Laat de tomaten uitlekken en snijd ze in kleine stukjes.
  • Klop een dressing van de balsamicoazijn, de tomaat en de olijfolie.
  • Besprenkel de sla met de dressing en bestrooi met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker met rijst of pasta.

Snelle zalmsalade op kruiden ciabatta
Recept afdrukken
No ratings yet

Snelle zalmsalade op kruiden ciabatta

Recept categorieën: Broodjes, Salade
porties: 4 personen
Auteur: Miele.nl

Bereidingswijze

  • Leg de zalm in een ingevette stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.
  • Stand: koken universeel Temperatuur: 75°C Tijd: 8 minuten
  • Laat de zalm afkoelen en meng in een kom met wat kwark tot een smeuïge salade.
  • Breng de salade op smaak met wat limoenrasp, peper en zout.
  • Bewaar tot serveren in de koelkast.

Serveren:

  • Pel de rode ui en snijd in dunne halve ringen.
  • Spoel deze af onder koud water.
  • Snijd mooie plakken van de kruiden ciabatta.
  • Maak de little gem aan met wat olijfolie, peper en zout.
  • Leg op het brood wat little gem sla.
  • Verdeel hierover de zalmsalade en garneer met de rode ui en een takje dille.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige Bulgursalade met makreel

Totale tijd1 u 25 min
Recept categorieën: Salade, Vis
Land van herkomst: Mediterraan
porties: 4
Calorieën: 625kcal
Auteur: Lassie.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de bulgur in een kom en schenk er zoveel kokend water bij dat de bulgur net onder staat. Laat 15 - 20 min. wellen. Snijd intussen de tomaten in kleine stukjes.
  • Roer in een grote kom de tomatenpuree met harissa, granaatappelsap en olijfolie tot een dressing.
  • Schep de bulgur lepel voor lepel door de dressing. Meng ook de blokjes tomaat, ⅔ van de bosui, peterselie en munt erdoor. Laat de salade liefst 1 uur marineren.
  • Verdeel de blaadjes little gem over wijde kommen en schep de bulgursalade erop. Verdeel de makreel erover en bestrooi de resterende bosui, peterselie en munt.

Nutrition

Calorieën: 625kcal | koolhydraten: 61g | Eiwit: 24g | Vet: 31g