Salade met avocado, mango en aardbeien
AH 12 maanden Lekker Eten
porties: 4 personen
ingrediënten
- ½ rode peper
- 1 limoen schoongeboend
- 1 tl gemalen komijn djinten
- 2 el zonnebloemolie
- 1 rijpe avocado
- 1 kleine mango
- 125 g aardbeien
- 1 kropje little gem in repen
- 15 g koriander blaadjes grof gehakt
Bereidingswijze
- Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn.
- Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit.
- Klop in een schaal het sap met de geraspte limoenschil, rode peper, komijn en de olie tot een dressing.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Maak de avocado en mango schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in vieren.
- Schep de vruchten door de dressing.
- Laat het fruit zo 10 min. marineren.
- Schep vlak voor het serveren de sla en koriander door de fruitsalade.
Tips / Opmerkingen
De smaak van komijn wordt komt nog beter tot z'n recht als de komijn in een droge pan wordt verhit tot de specerij gaat geuren.
Exotisch, zoet en fris, dat zijn de smaakkenmerken van deze voorjaarssalade.
Heerlijk bij oosters gekruide gerechten of een eenvoudig gegrild stukje vlees.
Exotisch, zoet en fris, dat zijn de smaakkenmerken van deze voorjaarssalade.
Heerlijk bij oosters gekruide gerechten of een eenvoudig gegrild stukje vlees.