Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Aardappelen met tuinkerskwark
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1200 gr aardappelen
- zout
- 400 gr paprika’s rood, groen en geel
- 500 gr magere kwark
- ⅛ liter slagroom
- 200 gr zure room
- 2 bakjes tuinkers
- peper
- paprikapoeder
Bereidingswijze
- Was de aardappelen goed, kook ze 10 minuten in gezouten water en wikkel iedere aardappel
- afzonderlijk in aluminiumfolie.
- Verwarm de oven voor op 200°C en laat de aardappelen daarin in 30-35 minuten gaar worden.
- Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten, was ze en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Roer de kwark los met de slagroom en de zure room en roer de paprika door dit mengsel.
- Knip de blaadjes tuinkers van de steeltjes en roer die eveneens door de saus.
- Houd enkele blaadjes apart voor de garnering.
- Breng de kwarksaus op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
- Neem de aardappelen uit de oven, snijd ze kruisgewijs in en druk ze enigszins open.
Tips / Opmerkingen
Bestrooi de kwarksaus met de achtergehouden tuinkers en serveer de saus bij de aardappelen.