Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelen met tuinkerskwark

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Zuivel
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de aardappelen goed, kook ze 10 minuten in gezouten water en wikkel iedere aardappel
  • afzonderlijk in aluminiumfolie.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en laat de aardappelen daarin in 30-35 minuten gaar worden.
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten, was ze en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Roer de kwark los met de slagroom en de zure room en roer de paprika door dit mengsel.
  • Knip de blaadjes tuinkers van de steeltjes en roer die eveneens door de saus.
  • Houd enkele blaadjes apart voor de garnering.
  • Breng de kwarksaus op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
  • Neem de aardappelen uit de oven, snijd ze kruisgewijs in en druk ze enigszins open.

Tips / Opmerkingen

Bestrooi de kwarksaus met de achtergehouden tuinkers en serveer de saus bij de aardappelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kwarkbolletjes met boerenkaas en rozenbotteljam

AllerHande 2006
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rasp de schil van de sinaasappel.
  • Zeef de bloem met 1 theelepel zout boven een kom en roer de suiker en gist erdoor.
  • Voeg ook de eieren, kwark en roomboter toe en kneed er met een mixer een soepel deeg
  • van.
  • Kneed de rozijnen en de sinaasappelrasp door het deeg en vorm er een bal van.
  • Laat de bal in de kom, afgedekt met een vochtige doek, op kamertemperatuur 30 minuten
  • rijzen.
  • Verdeel het deeg in twaalf stukken en rol er bolletjes van.
  • Leg de bolletjes op een ingevette bakplaat en laat ze onder de vochtige doek in 45 minuten
  • rijzen tot ze twee keer zo groot zijn.
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak de kwarkbolletjes in 20-25 minuten gaar.
  • Laat ze afkoelen op de bakplaat en beleg ze met boerenkaas en een lepeltje jam.

Tips / Opmerkingen

Vervang de helft van de rozijnen door stukjes sukade of ongezouten amandelen, hazelnoten
of walnoten.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Wortel courgettetaartje

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Hartige taart
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

VoorBereiden:

  • In kom bloem met kwark, kaas, sesamzaadjes, olie en mespunt zout door elkaar mengen.
  • Met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden.
  • In koelkast deeg afgedekt ca. 30 minuten laten rusten.
  • Intussen winterpeen en courgette schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden.
  • Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
  • Deeg in 4 gelijke stukken verdelen en uitrollen tot ronde lapjes van ca. 15 cm doorsnede. Vormpjes invetten.
  • Elk vormpje bekleden met 1 deeglap, hierbij randen goed aandrukken.
  • Overtollig deeg langs randen afsnijden.
  • Met vork gaatjes in bodems prikken.
  • Taartbodems tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.

Bereiden:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • In midden van oven taartbodems in ca. 10 á 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Intussen in pan boter smelten.
  • Peen- en courgetteblokjes erdoor scheppen.
  • Toevoegen: citroensap, tijm, suiker, zout en peper.
  • Peen en courgette afgedekt in ca. 4 á 5 minuten zachtjes gaar smoren.
  • Vocht onafgedekt in ca. 1 minuut laten verdampen.
  • Taartbodems uit oven direct uit vormpjes nemen en over vier borden verdelen.
  • Wortel-courgettemengsel erin scheppen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sandwich met tonijnsalade

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Vis

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In zeef tonijn laten uitlekken.
  • 2 Augurken in blokjes snijden, rest van augurken schuin in plakjes snijden.
  • In kom mayonaise, tomatenketchup, kwark en augurkblokjes door elkaar roeren. Tonijn in stukjes verdelen en door saus scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Avocado halveren, pit verwijderen en helften schillen.
  • Halve avocado in blokjes snijden en door tonijnsalade scheppen.
  • Andere helft in lengte in 8 plakjes snijden.
  • Plakjes met citroensap besprenkelen.
  • Tomaatjes wassen en in vieren snijden.
  • Sneetjes brood roosteren.
  • Sneetjes dun besmeren met boter en op vier bordjes leggen.
  • Alfalfa erover verdelen.
  • Salade erover verdelen.
  • Garneren met plakjes avocado, augurk en tomaat.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

dessert
Recept afdrukken
No ratings yet

Aardbeienroomkwark

Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Roer alle ingrediënten door elkaar en serveer.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Zoete kwark-roombroodjes

Recept categorieën: Broodjes, Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sinaasappel schoonboenen en schil raspen (rest wordt niet gebruikt).
  • Broodmix met 2 eetlepels suiker en 180 ml water mengen en goed doorkneden.
  • Aan het eind van het kneden rozijnen en sinaasappelrasp toevoegen.
  • Deeg afgedekt 30 minuten laten rijzen op warme plek.
  • Deeg in 8 stukken verdelen.
  • Van deegstukken langwerpige broodjes vormen en op bakplaat leggen.
  • Deeg op warme plek onder vochtige theedoek laten rijzen tot broodjes in omvang verdubbeld zijn.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Broodjes in 15 minuten gaarbakken.
  • Broodjes laten afkoelen.
  • Slagroom kloppen met rest van suiker en kwark erdoor mengen.
  • Broodje aan bovenkant opensnijden en vullen met kwarkmengsel.
  • Eventueel bestrooien met poedersuiker.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kwark met mango en noten

Snel te maken
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht, Zuivel

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Mango schillen en vruchtvlees in stukjes snijden.
  • Noten in stukjes hakken.
  • Kwark mengen met marmelade, noten en grootste deel van mango.
  • Mengsel in vier grote ijscoupes scheppen en garneren met rest van mangostukjes.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Engelse kwarktaart uit de oven van Allerhande

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Taart
porties: 10 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Bosvruchten uit pak op bord strooien en in ca. 1 uur laten ontdooien.

Bereiden:

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Vorm invetten. Biscuitjes in keukenmachine verkruimelen.
  • In pan op laag vuur boter smelten.
  • Door biscuitkruimels scheppen.
  • Biscuitmengsel over bodem van vorm verdelen en met bolle kant van lepel aandrukken.
  • Boven twee kommen eieren splitsen.
  • In kom dooiers met suiker, roomkaas, kwark en citroenrasp tot glad mengsel kloppen.
  • In andere kom eiwitten stijfkloppen en door roomkaasmengsel scheppen.
  • Helft van bosvruchten door roomkaasmengsel scheppen.
  • Mengsel in vorm scheppen en gladstrijken. In midden van oven taart in ca. 1 uur en 15 minuten gaar bakken. Taart in vorm laten afkoelen.
  • In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • In pannetje 2 eetlepels water aan kook brengen.
  • Gelatine goed uitknijpen.
  • Van vuur af al roerend gelatine in heet water oplossen.
  • Siroop en rest van bosvruchten erdoor scheppen.
  • Bosvruchtengelei in ca. 15 minuten lobbig laten worden.
  • Bosvruchtengelei over taart schenken.
  • Taart in koelkast ca. 3 uur laten opstijven.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Crème fraîche quenelles

Aller Hande 1997
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
wachttijd2 Uren
Recept categorieën: Dessert, Nagerecht
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Vanillestokje opensnijden.
  • Amaretto met vanillestokje op halfhoog vuur aan de kook brengen en in ca. 5 minuten tot helft laten inkoken. Amarettosaus laten afkoelen.
  • Intussen in kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • In kom crème fraîche loskloppen.
  • In andere kom basterdsuiker door kwark kloppen.
  • In pannetje 2 eetlepels water aan de kook brengen.
  • Gelatine goed uitknijpen.
  • Van vuur af al roerend in heet water oplossen.
  • Gelatine al kloppend door kwark mengen.
  • Kwarkmengsel door crème fraîche scheppen.
  • In koelkast ca. 2 uur laten opstijven.

Bereiden:

  • Vanillestokjes uit amarettosaus nemen.
  • Saus over vier borden verdelen, ca. 1 eetlepel saus achterhouden.
  • Met 2 eetlepels van crème-fraîchemengsel 12 quenelles .(eivormig bolletje) vormen en op borden leggen.
  • Rest van saus erover sprenkelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Basilicum fetarol

Aller Hande 1996
Voorbereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd55 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 525kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • Bladerdeeg ca. 2 uur van tevoren laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing).
  • In droge koekenpan pijnboompitten in ca. 2 minuten goudbruin roosteren.
  • Laten afkoelen.
  • Basilicum fijnhakken.
  • Feta in stukjes snijden.
  • In keukenmachine feta, kwark en eierdooier mengen tot gladde massa of boven kom door zeef wrijven en mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Helft van bieslook erboven fijn knippen.
  • Helft van basilicum erdoor roeren.
  • In steelpan boter smelten.
  • Vorm invetten. Doek(en) op aanrecht leggen.
  • Vellen bladerdeeg halveren en korte kanten dun bestrijken met gesmolten boter.
  • 4 Halve vellen bladerdeeg naast elkaar op doek leggen, zodat korte kanten elkaar ca. 2 cm overlappen.
  • Dun bestrijken met gesmolten boter.
  • Hierop nog 2 lagen van 4 halve vellen bladerdeeg leggen.
  • Elke laag dun bestrijken met gesmolten boter.
  • Paneermeel erover strooien.
  • Rest van basilicum erover strooien.
  • Kaasmengsel erover uitstrijken, hierbij ca. 3 cm van rand vrijhouden.
  • Pijnboompitten erover strooien.
  • Bladerdeeg met behulp van doek over vulling vouwen, zodat lange worst ontstaat.
  • Rand dun bestrijken met boter en vastplakken.
  • Deegrol oprollen tot ronde platte spiraalvorm, uiteinde tegen rol plakken en met naad naar beneden in vorm leggen.
  • Bovenkant royaal bestrijken met rest van gesmolten boter.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Tomaten wassen en in stukken snijden.
  • In keukenmachine tomaten pureren of boven kom door zeef wrijven.
  • In pan tomatenpuree met sherry aan de kook brengen en ca. 8 minuten op hoog vuur laten inkoken.
  • Boven andere pan door zeef wrijven.
  • Rest van bieslook erboven fijnknippen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

BEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. In midden van oven rol in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Uit oven ca. 5 minuten laten staan.
  • Vier borden voorverwarmen.
  • Saus opnieuw zachtjes verwarmen.
  • Rol in 4 punten snijden en op borden leggen.
  • Saus ernaast scheppen.
  • Serveren met gemengde sla van eikenbladsla, veldsla en kerstomaatjes.

Nutrition

Calorieën: 525kcal | koolhydraten: 46g | Eiwit: 23g | Vet: 28g