Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Simpele pasta

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Champignons in 4-en snijden en met de spekjes bakken.
  • Halve romaatjes of cherrytomaatjes erbij.
  • Dan een beetje boursin en een bekertje zure room erdoor roeren.
  • Dit nog even laten pruttelen en door de gekookte pasta roeren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Tuinbonen met spekjes en tijm

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tuinbonen in een laagje kokend water met zout en takjes tijm in 5 minuten bijna gaar koken.
  • Sjalotten pellen en zeer fijn snipperen.
  • In droge koekenpan spekreepjes 2 minuten bruin bakken.
  • Boter en sjalot toevoegen en nog 3 minuten zachtjes bakken tot sjalot glazig is.
  • Tuinbonen afgieten; deel van kookvocht opvangen.
  • Tuinbonen door spek-sjalot mengsel scheppen en scheut kookvocht toevoegen.
  • Tuinbonen in nog 2-3 minuten gaarsmoren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Lekker bij gebraden kip of gegrild lamsvlees.

Tips / Opmerkingen

Deze tuinbonen kunnen ook worden ontdaan van hun stugge grijze velletje, zodat het malse,
felgroene binnenste boontje tevoorschijn komt.
Dit heet dubbeldoppen. Kook de diepvries tuinbonen dan maar 2 minuten en neem een dubbele hoeveelheid.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met spekjes en champignons

AllerHande 2009
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de spekreepjes in een grote koekenpan of hapjespan langzaam lichtbruin.
  • Voeg de champignons toe en bak ze 4-5 minuten mee tot ze goudbruin zijn.
  • Schep de cherrytomaten bij het champignonmengsel en bak ze 2 minuten mee.
  • Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Schep de warme pasta door het champignonmengsel.
  • Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de warme pasta.
  • Bestrooi met de peterselie en zout en (versgemalen) peper naar smaak.
  • Breng de slamelange op smaak met de olijfolie, zout en (versgemalen) peper.
  • Verdeel de pasta over 4 diepe borden en serveer de slamelange er bij.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Indische nasi goreng

AllerHande 2006
Land van herkomst: Indonesië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst gaar.
  • Meng het vlees met de sambal, de helft van de ketjap, de knoflook, 1 theelepel zout, de suiker en de specerijen.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees.
  • Bak intussen in een droge koekenpan de spekjes uit en fruit de uisnippers in het uitgebakken spekvet.
  • Schep het gebakken spek en de ui door het vlees in de braadpan en breng het geheel op smaak met de rest van de ketjap.
  • Voeg de prei en de soepgroente toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
  • Roer de gekookte rijst er goed doorheen en bak het geheel nog 10 minuten al omscheppend door.

Tips / Opmerkingen

Lekker met satésaus, atjar tjampoer, zilveruitjes, omeletreepjes en een plak ham.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gnocchi met spruiten en spekjes

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spruiten schoonmaken en grote exemplaren halveren.
  • In weinig water met wat zout spruiten in 10 minuten beetgaar koken.
  • Spruiten in vergiet goed laten uitlekken.
  • Gnocchi volgens aanwijzingen op verpakking gaarkoken.
  • In hapjespan olie verhitten en spekreepjes in 3 minuten krokant bakken.
  • Ui toevoegen en 3 minuten meebakken.
  • Spruiten en gnocchi door spek-uimengsel scheppen en nog 2 minuten meebakken.
  • Met kaasschaaf grove krullen van kaas schaven.
  • Gerecht op smaak brengen met zout en peper.
  • Gnocchi over de borden verdelen en bestrooien met kaaskrullen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinaziesalade met spekjes en aardappel

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, in blokjes snijden en 5 minuten koken.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In koekenpan margarine verhitten en aardappelblokjes met ui 15 minuten bakken.
  • In andere koekenpan spekreepjes knapperig bakken.
  • In pan ruime hoeveelheid water met eieren aan de kook brengen.
  • Als water kookt, eieren nog 8 minuten koken.
  • Eieren laten schrikken onder koud water, pellen en in plakjes snijden.
  • Tomaten wassen en in partjes snijden.
  • Tomaten, spinazie en dressing mengen en over vier borden verdelen.
  • Met ei garneren.
  • Spekjes, aardappelblokjes en ui door elkaar scheppen en bij salade serveren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Broccolisalade met warme vinaigrette

Allerhande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In koekenpan ½ eetlepel olie verhitten en spekreepjes 5 minuten uitbakken.
  • Intussen in ruim kokend water met zout broccoliroosjes in 3-4 minuten beetgaar koken.
  • Broccoli in vergiet onder koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • In schaal broccoliroosjes en spekjes mengen.
  • Bosuitjes in smalle ringetjes snijden.
  • In steelpan rest van olie met citroensap met garde al kloppend zachtjes verwarmen.
  • Bosuitjes toevoegen en kort meeverwarmen.
  • Vinaigrette op smaak brengen met zout en peper en warm over broccoli en spekjes schenken.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij gegrilde biefstuk.
Voeg aan de vinaigrette eventueel nog een halve eetlepel fijngehakte kappertjes toe.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel broccolitaart

Allerhande 2006
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Kook de aardappelblokjes in een pan met wat water en zout in ca. 8 minuten net gaar.
  • Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  • Schil de stronken en snijd ze in kleine stukjes.
  • Doe de broccoli de laatste 3 minuten in de pan bij de aardappels.
  • Giet het geheel af.
  • Laat in een vergiet goed uitlekken en schep in de ingevette taartvorm.
  • Bak de spekreepjes in een droge koekenpan goudbruin en krokant.
  • Voeg de ui met de olijfolie toe en bak nog 2-3 minuten tot de ui begint te kleuren.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Klop de eieren los en voeg de slagroom, het spek-uimengsel, de helft van de kaas, zout en peper naar smaak toe.
  • Schenk in de vorm en strooi er de rest van de kaas over.
  • Bak de taart in 30-40 minuten in de oven.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Haaskarbonade à la bonne femme

AllerHande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 1 persoon

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en grof snipperen.
  • Aardappel schillen, wassen en in kleine blokjes snijden.
  • Karbonades bestrooien met zout en peper.
  • In hapjespan boter verhitten.
  • Karbonades op hoog vuur in ca. 2 minuten bruin bakken, halverwege keren.
  • Op bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Spekreepjes in bakvet ca. 1 minuut bakken.
  • Ui, aardappelblokjes, groentefantasie en kruiden toevoegen.
  • Al omscheppend ca. 2 minuten bakken.
  • Wijn erbij schenken.
  • Afgedekt ca. 10 minuten zachtjes smoren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Groentemengsel op bord scheppen.
  • Karbonades erop leggen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Venkel met tomaten en spekjes

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Bijgerecht, Varkensvlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Venkel wassen en schoonmaken, mooi groen bewaren, venkel in kwarten snijden.
  • Venkel in water met zout in 15 à 20 minuten gaar koken.
  • Tomaten onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water, ontvellen en in stukjes snijden.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • In pan olie verhitten en ui, knoflook en spekreepjes ca. 3 minuten bakken.
  • Tomaat, wijn en laurierblaadjes toevoegen.
  • Tomatensaus ca. 10 minuten zachtjes laten koken.
  • Venkel door tomatensaus scheppen en afgedekt ca. 5 minuten meestoven.
  • Laurierblaadjes verwijderen.
  • Gerecht op smaak brengen met zout en peper.
  • Venkelgroen erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Serveren met bijvoorbeeld ovenschotel van varkensvlees en bonen.