Recept afdrukken
No ratings yet

Broodjes voor de zaterdag

Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch
Dieët: Vegetarisch
porties: 2
Auteur: Sonja van de Rhoer

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Halveer de maanzaadbroodjes en rooster ze vlak voordat het tofu-groentemengsel is roergebakken.
  • Verhit een hapjespan of wok en verhit de olie daarin.
  • Voeg de stukjes roerbaktofu toe en roerbak deze ± 2 minuten.
  • Pel de sjalot of ui en het teentje knoflook, hak ze fijn en bak ze in de pan mee.
  • Halveer de peper, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd de peper in ragdunne reepjes.
  • (Vervang de peper eventueel door 1 theelepel sambal oelek).
  • Maak de paprika's schoon, snijd ze in repen, voeg die aan de ingrediënten in de pan toe en roerbak alles ± 3 minuten.
  • Was de taugé en laat deze goed uitlekken.
  • Rooster nu de broodjes.
  • Voeg de taugé en de doperwtjes toe, schep om en voeg de groentebouillon en de sojasaus toe.
  • Warm even door en serveer direct op de warm geroosterde broodjes.

Tips / Opmerkingen

Variatietip:

  1. Vervang de paprika's door champignons of een mengsel van champignons en shii-take.
  2. Voeg tegelijk met de taugé een handvol rucola of ezelsoren toe. Let er dan extra goed op dat de sla knapperig blijft.
Info:
In veel gezinnen wordt de zaterdag gebruikt om boodschappen te doen, te sporten en in en om het huis te werken. Vaak wordt er eerst uitgeslapen en uitgebreid ontbeten, zodat de lunch en het avondeten naar een wat later tijdstip verschuiven. Deze warme broodjes zijn zowel voor de lunch als voor de avondmaaltijd, met een kop soep vooraf.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spareribs met biersaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pers de sinaasappel uit.
  • Pel de knoflook en pers hem boven een grote schaal uit.
  • Voeg het sinaasappelsap, de olie, de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en roer
  • alles door elkaar.
  • Bestrijk de spareribs hiermee en laat het vlees afgedekt in de koelkast ± 1 uur marineren.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees hierin rondom aan.
  • Voeg het bier toe en laat het vlees op matig vuur in ± 30 minuten gaar worden.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gepofte aardappelen en bleekselderijsalade.
Bieradvies: Leffe Dubbel

Recept afdrukken
No ratings yet

Lams courgettekebabs

AllerHande januari 2000
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Lamsvlees, Vlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels goed schoonboenen en in weinig water in ca. 20 minuten gaar koken.
  • Intussen satéprikkers in ruim koud water leggen.
  • Aardappels afgieten, pellen en laten afkoelen.
  • Sjalotje pellen en zeer fijn snipperen.
  • Aardappels in plakjes snijden.
  • Aardappelplakjes mengen met maïs-kiemolie, sjalot, zout, peper en kappertjes.
  • Lamsfilet in blokjes snijden.
  • Courgettes wassen en in plakken van ca. 1 cm snijden.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in 16 stukken snijden.
  • Vlees be-strooien met zout, peper en koriander.
  • Op satéprikkers om en om plakken courgette, blokjes lamsvlees en stukjes paprika prikken.
  • Limoen schoonboenen en in lengte in 8 partjes snijden.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Stokjes bestrijken met olie en ca. 10 cm onder hete grill ca. 10 minuten roosteren, regelmatig keren.
  • Aardappelsalade over vier borden verdelen.
  • Kebabs ernaast leggen.
  • Garneren met partjes limoen en knoflookbieslook.

Viskoekjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Viskoekjes 2

Recept categorieën: Hapjes, Koek, Vis, Warme hapjes
porties: 4 personen
Auteur: Super de Boer

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Splits het ei boven 2 kommen, de dooier wordt niet gebruikt.
  • Was de limoen en rasp de schil.
  • Ontkorst het brood en snij het in stukjes.
  • Maal in een keukenmachine de visfilet met het eiwit, limoenrasp, maïskorrels, 3 eetlepels chilisaus, brood en bloem tot een stevig mengsel.
  • Maak met vochtige handen koekjes van het vismengsel.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de koekjes aan beide kanten op een matig vuur in ca 6 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.

Tips / Opmerkingen

Serveer de koekjes warm met de rest van de chilisaus.
lekker op wat groene sla met partjes limoen en Turks brood

Recept afdrukken
No ratings yet

T-bone steak

Recept categorieën: Rundvlees
Land van herkomst: America
Auteur: Frans Huits

Equipment

Bereidingswijze

  • Vermeng de olie, het limoensap, de knoflook, peper en tacokruiden, bestrijk de Tbone steaks hiermee en laat ze ca 2 uur in de koelkast marineren.
  • Rooster het vlees op de barbecue 5-10 minuten; heer het halverwege.