Maïskip in pittige tomatensaus
Ingrediënten
- 1 pak tarly (voorgekookte tarwe, 250 g)
- 2 ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ rode peper
- 1 schaal kip (ca. 350 g)
- 50 gram boter
- 1 blik tomaat (400 g)
- 500 gram sperziebonen
Instructies
- Tarly bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
- Uien en knoflook pellen en snipperen.
- Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en fijnsnijden.
- Kip in 4 stukken verdelen en met zout en peper bestrooien.
- In braadpan boter verhitten.
- Kip rondom bruinbakken.
- Ui, knoflook en peper toevoegen en 3 minuten meebakken.
- Tomatenblokjes toevoegen en kip afgedekt 10 minuten stoven.
- Met zout en peper pittig op smaak brengen.
- Intussen sperziebonen schoonmaken en in 8 minuten beetgaar koken.
- Kip met saus, sperziebonen en tarly serveren.