Maïskip in pittige tomatensaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak tarly (voorgekookte tarwe, 250 g)
  • 2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 schaal kip (ca. 350 g)
  • 50 gram boter
  • 1 blik tomaat (400 g)
  • 500 gram sperziebonen

Instructies

  • Tarly bereiden volgens gebruiksaanwijzing. 
  • Uien en knoflook pellen en snipperen. 
  • Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en fijnsnijden. 
  • Kip in 4 stukken verdelen en met zout en peper bestrooien. 
  • In braadpan boter verhitten. 
  • Kip rondom bruinbakken. 
  • Ui, knoflook en peper toevoegen en 3 minuten meebakken. 
  • Tomatenblokjes toevoegen en kip afgedekt 10 minuten stoven. 
  • Met zout en peper pittig op smaak brengen. 
  • Intussen sperziebonen schoonmaken en in 8 minuten beetgaar koken. 
  • Kip met saus, sperziebonen en tarly serveren.

Wijnadvies: Trio white Concha y Toro

    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Recept categorieën Gevogelte / Kip / Pasta