Recept afdrukken
No ratings yet

Tacoschelpen met quorn

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Taco's & Nacho's
Land van herkomst: Mexico
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en snipperen.
  • Komkommer halveren, van zaadjes ontdoen, in kleine blokjes snijden en met yoghurt mengen.
  • Teentje knoflook erboven uitpersen en erdoor mengen.
  • Taco's volgens gebruiksaanwijzing verwarmen.
  • In koekenpan olie verhitten en ui en Quornstukjes 4 minuten bakken.
  • Maïs toevoegen en verwarmen.
  • Taco's met sla, Quornmengsel en komkommer vullen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tortilla tosti

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Tosti's
Land van herkomst: Mexico
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 1 persoon

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kaas in dunne plakjes schaven.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Tortilla in koekenpan met antiaanbaklaag leggen, beleggen met kaas, maïs, paprika en
  • jalapeñopepers.
  • Op matig vuur tortilla knapperig bakken, terwijl kaas smelt.
  • Tweede tortilla erop leggen, stevig aandrukken.
  • Deksel op pan leggen en pan omkeren.
  • Tortilla op ongebakken kant van deksel in pan laten glijden.
  • Nog ca. 2 minuten bakken.
  • Tortilla in grote punten snijden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sandwich met groenten

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Fruit, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom gembersiroop, azijn, olie, zout en peper tot sausje kloppen.
  • Worteltjes schoonmaken, wassen en boven kom met sausje grof raspen.
  • Radijsjes schoonmaken en wassen.
  • 4 Radijsjes in plakjes snijden, rest in dunne reepjes snijden.
  • Gemberbolletjes in dunne reepjes snijden.
  • Maïs afgieten.
  • Maïs, radijs- en gemberreepjes door wortelmengsel scheppen.
  • Kiwi's schillen en in plakjes snijden.
  • Blaadjes sla wassen, droogslaan en op maat van sneetjes brood snijden.
  • Sneetjes brood roosteren en dus besmeren met boter.
  • Sneetjes op vier bordjes leggen.
  • IJsbergsla erop leggen en goed aandrukken.
  • Salade erop scheppen.
  • Garneren met plakjes kiwi en radijs.

Recept afdrukken
No ratings yet

Saladetaart met Danish Blue

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Kaas, Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Vorm invetten en bodem en wanden bekleden met pizzadeeg.
  • Met vork gaatjes in bodem prikken.
  • In midden van oven bodem in ca. 15 minuten gaar bakken.
  • Laten afkoelen.
  • Peultjes schoonmaken en wassen.
  • In pan met weinig water en zout peultjes ca. 3 minuten koken.
  • Afgieten.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in stukjes snijden.
  • Kerstomaatjes wassen en halveren.
  • Maïs afgieten.
  • In kom peultjes, tomaat, bleekselderij en maïs voorzichtig door elkaar scheppen.
  • In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • In steelpan melk aan de kook brengen.
  • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in hete melk oplossen.
  • Iets laten afkoelen.
  • Zure room erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Mengsel over taartbodem uitstrijken.
  • Salade erop scheppen.
  • Taart in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven.
  • Hazelnoten grof hakken.
  • Kaas in stukjes verdelen.
  • In kommetje sausje kloppen van olie, azijn, mosterd, zout, peper en suiker.

Bereiden:

  • Sausje over salade schenken. Kaas en noten erover strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Stokbrood met hamburgertjes en salsa

Recept categorieën: Broodjes, Hoofdgerechten, Rundvlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Plet de maïskorrels iets met een vork.
  • Meng de stukjes paprika en olijf met de komijn en olie naar smaak zout en peper door de maïskorrels.
  • Laat de smaken van de maïssalsa minimaal 30 min. intrekken.
  • Rasp intussen de schil dun van de limoen en pers de vrucht uit.
  • Marineer de stukjes sjalot 5 min. in het limoensap.
  • Meng de geraspte limoenschil, stukjes tomaat, koriander, olie en naar smaak zout en peper door de sjalot.
  • Laat de smaken minimaal 30 min. intrekken.
  • Kneed intussen het gehakt met eiwit, paprikapoeder, 1 tl zout en naar smaak peper heel stevig door elkaar.
  • Verdeel het mengsel in 24 gelijke stukjes en vorm ze elk tot een hamburgertje.

Bereiden:

  • Snijd het stokbrood in de lengte open en leg de helften naast elkaar op een plank. Bestrijk een helft met olijventapenade en het andere stuk met tomatentapenade. Verhit de grillpan voor en gril de burgertjes aan elke kant 3 minuten.
  • Leg de burgertjes dakpansgewijs op de stokbroodhelften.
  • Schep de tomatensalsa op het stokbrood met de olijventapenade en de maïssalsa op het brood met de tomatentapenade.
  • Strooi de rucola erover.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rauwkostsalade met sandwiches

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Broodjes, Lunch, Salade, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maïs afgieten en door salade scheppen.
  • In kommetje mayonaise, slagroom en dille tot sausje roeren.
  • Op smaak brengen met citroensap, zout en peper.
  • Brood dun besmeren met sausje.
  • Op vier sneetjes brood elk 3 plakjes ham leggen.
  • Andere sneetjes erop leggen, diagonaal doorsnijden en op bord leggen.
  • Rest van saus door salade scheppen en naast sandwiches scheppen.
  • Garneren met tuinkers.

Recept afdrukken
No ratings yet

Maïskoekjes

Recept categorieën: Koek
porties: 20 Stuks
Auteur: Janneke

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zeef bloem, bakpoeder, koriander en komijn in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  • Voeg de melk, de losgeklopte eieren, crème fraiche en bieslook toe.
  • Roer het geheel tot een glad beslag, voeg de uitgelekte maïs toe en breng het op smaak met zout en peper.
  • Verhit de olie in een koekenpan tot 180°C.
  • Schep volle eetlepels van het mengsel in de pan, zo'n 2 cm van elkaar en druk ze iets plat met de bolle kant van de lepel.
  • Bak de onderkant van de koekjes op matig vuur in 2 minuten goudbruin.
  • Draai ze om en bak de andere kant.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de koekjes met zoetzure saus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vegetarische filets met groene pepersalsa

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller Hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Barbecue aansteken.
  • Pepers en tomaten fijnsnijden en met 2 eetlepels olie mengen.
  • Maïs laten uitlekken en door tomatenmengsel scheppen.
  • Salsa met zout en peper op smaak brengen.
  • Peultjes schoonmaken en in 5 minuten beetgaar koken.
  • Krieltjes mengen met rest van olie en teentje knoflook er boven uitknijpen.
  • Grillmand invetten en krieltjes op barbecue in 10 minuten grillen.
  • Krieltjes met zout bestrooien.
  • Valess op barbecue in 5 minuten gaargrillen.
  • Valess met krieltjes, salsa en peultjes serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tortilla's met kip en maïs

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip, Tortilla
Land van herkomst: Mexico
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kipfilet in kleine blokjes snijden.
  • Uien pellen en snipperen.
  • In braadpan olie verhitten en kipfilet ca. 4 minuten rondom bakken.
  • Ui toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
  • Kruidenmix (uit kit) mengen met 100 ml water en ca. 10 minuten onafgedekt zachtjes laten koken.
  • Intussen tortilla's (uit kit) verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Sla aanmaken met dressing.
  • Maïs laten uitlekken en ca. laatste 3 minuten met kipmengsel meeverwarmen.
  • Tortilla's aan tafel vullen met kipmengsel, salsasaus (uit kit) en sour cream.

Tips / Opmerkingen

Serveren met salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Surimikoekjes met sperziebonen

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bloem boven ruime kom zeven.
  • Melk en eieren mengen.
  • Kuiltje in beslag maken,melkmengsel erin gieten en met garde of mixer tot glad beslag roeren.
  • Snijbonen, maïs en surimi door beslag scheppen en pittig op smaak brengen met
  • worcestershiresaus, zout en peper.
  • In grote koekenpan met antiaanbaklaag 1-2 eetlepels olie verhitten.
  • Per keer van beslag 4 koekjes op hoog vuur bakken met doorsnede van ca. 10 cm.
  • Koekjes op keukenpapier laten uitlekken en warm houden.
  • Rest van surimikoekjes op zelfde wijze bakken (hoeveelheid is voldoende voor ca.12 stuks).
  • Intussen in wok ui in rest van olie goudbruin fruiten.
  • Sperziebonen toevoegen en 3 minuten roerbakken.
  • Bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen.
  • Sperziebonen afgedekt nog 5 minuten zachtjes laten koken, op allerlaatst citroensap erdoor roeren.
  • Surimikoekjes over vier borden verdelen en sperziebonen ernaast leggen.