Mandarijnen met Karamelsaus
Ingrediënten
- 8 mandarijnen geschild en in partjes verdeeld
- 1 ¼ dl bruine rum
- 1 ¼ dl gin
- 75 gr lichte basterdsuiker
- Sap van 2 limoenen
- 8 hele steranijs
- 225 gr lichte basterdsuiker
- 2 ½ dl slagroom
- slagroom voor garnering Extra geklopte (optioneel)
Instructies
- Meng in een pan de bruine rum, gin,lichte basterdsuiker, sap van 2 limoenen en de hele steranijs. Breng het mengsel aan de kook en laat het 2 minuten koken.
- Schenk de marinade over de geschilde mandarijnen in een kom.
- Laat het geheel 2 uur trekken, waarbij je af en toe omschept.
- Bereid de karamelsaus door 225 gr lichte basterdsuiker in een pan te combineren met 2 1/2 dl slagroom.
- Verwarm dit op matig vuur en laat het ongeveer 10 minuten koken tot het een dikke saus wordt.
- Eventueel kun je de saus verdunnen met wat van de mandarijnen marinade naar smaak.
- Laat de gemarineerde mandarijnen uitlekken en serveer ze met de steranijs, karamelsaus en eventueel geklopte slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit dessert biedt een heerlijke combinatie van zoete mandarijnen gemarineerd in sterke drank, afgemaakt met een rijke karamelsaus.