Mandarijnen met Karamelsaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 mandarijnen geschild en in partjes verdeeld
  • 1 ¼ dl bruine rum
  • 1 ¼ dl gin
  • 75 gr lichte basterdsuiker
  • Sap van 2 limoenen
  • 8 hele steranijs
  • 225 gr lichte basterdsuiker
  • 2 ½ dl slagroom
  • slagroom voor garnering Extra geklopte (optioneel)

Instructies

  • Meng in een pan de bruine rum, gin,lichte basterdsuiker, sap van 2 limoenen en de hele steranijs. Breng het mengsel aan de kook en laat het 2 minuten koken.
  • Schenk de marinade over de geschilde mandarijnen in een kom.
  • Laat het geheel 2 uur trekken, waarbij je af en toe omschept.
  • Bereid de karamelsaus door 225 gr lichte basterdsuiker in een pan te combineren met 2 1/2 dl slagroom.
  • Verwarm dit op matig vuur en laat het ongeveer 10 minuten koken tot het een dikke saus wordt.
  • Eventueel kun je de saus verdunnen met wat van de mandarijnen marinade naar smaak.
  • Laat de gemarineerde mandarijnen uitlekken en serveer ze met de steranijs, karamelsaus en eventueel geklopte slagroom.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit dessert biedt een heerlijke combinatie van zoete mandarijnen gemarineerd in sterke drank, afgemaakt met een rijke karamelsaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Feestdagen etc Kerst