Marmercake

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gr boter of margarine
  • 1 pakje vanillesuiker
  • mespunt zout
  • 250 gr suiker
  • 4 eieren
  • 500 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 125 ml melk
  • 50 gr gehakte amandelen
  • 60 gr cacao
  • 2 el rum
  • 4 el melk

Eventueel:

  • stukjes chocola

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
  • Roer de boter in een diepe kom schuimig en voeg al roerend vanillesuiker, zout en 200 gr suiker toe.
  • Vermeng bloem en bakpoeder en doe dit steeds afwisselend met wat melk en eieren bij de boter.
  • Klop tot een luchtig en glad deeg ontstaat.
  • Doe ⅓ deel van het deeg in een andere kom.
  • Maak een mengsel van cacao en melk (en eventueel rum en chocola) en de laatste 50 gr suiker en klop dit door deze portie deeg (bruin).
  • Roer de gehakte amandelen door de andere portie deeg (geel).
  • Vet een cakevorm in, doe er de helft van het gele deeg in, dan het bruine deeg en tot slot de rest van het gele.
  • Neem de steel van een houten lepel en roer spiraalsgewijs door het beslag in de vorm zodat er een marmereffect ontstaat.
  • Zet de cake in de oven en bak de cake 70-80 minuten.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake