Marokkaanse couscous met gehakt en feta

Snel te maken
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • ½ pot zongedroogde tomaten à 320 ml
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 g rundergehakt
  • 1 pak Marokkaanse couscous 317 g
  • 1 zakje fetakaas 150 g
  • 2 eetlepel(s) wijnazijn
  • mespunt suiker
  • 1 zakje krulslamelange 100 g

Instructies

  • Komkommer wassen, in lengte halveren en in plakjes snijden.
  • Tomaten in reepjes snijden.
  • In braadpan 2 eetlepels olie verhitten en gehakt rul bakken.
  • Kruidenmix (uit pak) toevoegen en geheel 5 minuten zachtjes bakken.
  • Couscous en rozijnen (uit pak) in pan doen, 400 ml kokend water erover schenken en 5 minuten laten staan.
  • Feta in blokjes snijden.
  • Komkommer en tomaat door couscous scheppen.
  • Van rest van olie, azijn, suiker, zout en peper dressing roeren en door sla mengen.
  • Couscous over vier borden verdelen.
  • Gehaktmengsel erop scheppen en met feta garneren.
  • Met sla serveren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hapjes / Pasta / Rijst / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Marokko