Marsepein van Onbekende Auteur v4

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor ca. 250 gram

  • 125 gram amandelen
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel(s) sinaasappellikeur (slijter)
  • 2-3 eetlepel(s) sinaasappelsap

Verder nodig: keukenmachine huishoudfolie

    Instructies

    Voorbereiden:

    • Amandelen in de keukenmachine doen en heel fijn malen. Poedersuiker toevoegen en amandelen en poedersuiker goed door elkaar mengen. Sinaasappellikeur en 1 el sinaasappelsap toevoegen en alles tot een soepele massa mengen, eventueel, als het mengsel te droog blijft, wat meer sinaasappelsap toevoegen.
    • Met de hand de marsepein even goed doorkneden. Daarna de marsepein tot een bal vormen en verpakken in huishoudfolie. De marsepein in de koelkast 2-3 dagen laten rusten.
    • De marsepein weer op kamertemperatuur laten komen en verwerken tot aardappeltjes of figuurtjes.

    Bereiden

      Marsepeinen varkentjes

      • Een van de traditionele figuurtjes die van marsepein worden gemaakt is een varkentje. Kneed enkele druppels rode levensmiddelen-kleurstof door de marsepein tot de gewenste roze kleur is bereikt. Vorm van de marsepein kleine of grote varkentjes en gebruik bijvoorbeeld zilverpillen voor de ogen.

      Voedingswaarden

      Calories: 515 kcal | koolhydraten: 56 g | Protein: 10 g | Vet: 28 g
      ————————————————————————————————–
      Recept categorieën Snoepgoed
      Feestdagen etc Sinterklaas