Mascarpone kaas taart voor de Kerst

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram speculaasjes
  • 100 gram boter
  • 6 blaadjes witte gelatine
  • 500 gram mascarpone (kuipje)
  • 250 gram magere kwark
  • 2 zakjes Caribbean Coffee poeder (Nescafé)
  • 2 eetlepel(s) rum
  • ¼ slagroom
  • 100 gram suiker
  • 4 eetlepel(s) chocola
  • slagroom om mee te garneren

Instructies

  • De koekjes in een plastic zakje doen en verkruimelen met behulp van een deegroller.
  • De boter smelten, door de kruimels roeren en het mengsel over de bodem van een ingevette springvorm van 20 cm doorsnede uitstrijken.
  • Laten opstijven.
  • Voor de vulling de gelatine in ruim koud water weken tot deze zacht is.
  • De mascarpone en de kwark door elkaar roeren en het koffiepoeder erdoor kloppen.
  • De gelatineblaadjes uitknijpen en van het vuur af oplossen in de verhitte rum.
  • Dit mengseltje straalsgewijs bij de koffiecrème roeren en onder af en toe roeren een beetje laten opstijven.
  • De slagroom stijfkloppen en samen met de suiker toevoegen.
  • De massa over de bodem van de springvorm verdelen, gladstrijken en minstens 2 uur koel wegzetten.
  • De bovenkant van de taart versieren met toefjes slagroom en de iets verpulverde chocoladevlokken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart
Land van herkomst Italië
Feestdagen etc Kerst