Recept afdrukken
No ratings yet

Sla op zijn belgisch

Recept categorieën: Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: België
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sla klein snijden en verdelen over een grote schaal.
  • Ui fijn snijden en over de sla verdelen.
  • Leg de assperge over de sla zodat je 4 vakken krijgt.
  • Doe in ieder vakje de groente, boontjes, worteltjes en erwtjes.
  • Leg in ieder vakje een schijf tomaat.
  • Over de asperge leg je de hardgekookte eieren in schijfjes.
  • Garneer dit alles met wat mayonaise en tomatenketchup.

Recept afdrukken
No ratings yet

Frisse salade van Cucina Christina

Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
porties: 2 personen

Bereidingswijze

  • Alles klein snijden, in blokjes of schijfjes
  • op het allerlaatst de mayonaise met rasp en sap mengen en door de stukjes roeren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Andijvie zalm salade

Recept categorieën: Salade, Vis, Zalm

Bereidingswijze

  • Maak de zalm los in een kom.
  • Doe alle ingrediënten erbij en door elkaar husselen
  • Nu zout, peper en mayonaise erbij en weer door elkaar husselen
  • Afbak stokbroodje erbij en klaar!

Recept afdrukken
No ratings yet

Witlof salade van Cucina Christina

Recept categorieën: Fruit, Noten, Salade, Zuidvruchten

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe alles in een grote kom en door elkaar husselen.

Tips / Opmerkingen

Opdienen met gebakken krieltjes en tartaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Waldorfsalade van Cucina Christina

Recept categorieën: Kip, Noten, Salade

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pak een grote kom en doe alles erin.
  • Pak een grote lepel en meng alles door elkaar.
  • Maak de schaal leuk op met hele walnoot, peterselie en rozijnen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Knoflookboter en 2 sausjes

Recept categorieën: Boters, Saus, Voorgerechten

Bereidingswijze

Knoflookboter:

  • Meng alles door elkaar en doe in een potje.
  • Heerlijk met stokbrood.

Saus 1

  • Alles goed mengen, heerlijk bij gourmet

Saus 2

  • Alles goed mengen,

Tips / Opmerkingen

heerlijk als dipsaus of bij gourmet

Recept afdrukken
No ratings yet

Asperge cocktail

Recept categorieën: Voorgerechten
porties: 6 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Klop de slagroom stijf en roer de ingrediënten voor de saus door elkaar.
  • Vul de cocktailglazen met de goed gehusselde asperges, ham, ananas, citroenrasp, selderijvlokken,
  • En versnipperd ei.
  • Maak aan met peper en zout.
  • Doe nu de saus erover en maak het glas mooi op met plakjes ei en selderijblaadjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kip fatal salade

Recept categorieën: Kip, Salade

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Neem een grote kom en doe er alles in, behalve de garnering
  • Meng nu alles door elkaar en evt wat mayonaise erbij
  • Pak nu een schaal en maak af met garnering

Recept afdrukken
No ratings yet

Hartige pannenkoeken met parmaham

Recept categorieën: Pannenkoeken, Varkensvlees

Bereidingswijze

  • Meng de yoghurt, mayonaise en honing tot een egale saus.
  • Pers 1 teentje knoflook en voeg toe aan de saus.
  • Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
  • Was de courgette en maak langwerpige plakken met de kaasschaaf.
  • Verwarm een grillpan op het vuur met een klein beetje olie om in te bakken.
  • Gril elke plak courgette ongeveer 2 minuten per kant tot er grillstrepen ontstaan.
  • Leg de gegrilde courgette op een bord en bestrooi met peper en zout.
  • Herhaal tot alle courgetteplakken zijn gegrild.
  • Meng het kikkererwtenmeel, bakpoeder, basterdsuiker, melk, ei en een snufje zout in een beslagkom tot de dikte van een pannenkoekenbeslag.
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur en vet in met olie.
  • Giet een pollepel beslag in de pan en zorg dat de hele bodem gelijkmatig bedekt is met een dunne laag beslag.
  • Bak iedere pannenkoek aan beide kanten goudbruin.
  • Herhaal tot al het beslag op is.

Tips / Opmerkingen

Houd de pannenkoeken warm door ze op een bord te leggen bovenop een pan kokend water. Hak de verse peterselie en de amandelen fijn. Beleg de pannenkoeken met 4 plakken courgette en 2 plakken parmaham. Bestrooi dat met de peterselie en amandelen. Serveer met de zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roerbakgroente met noedels

Makkelijk noedel gerecht vol groenten. Extra lekker door het roerbaksausje met miso en zoete chilisaus.

ingrediënten

Voor de roerbak:

*) of je koopt een zak kant en klaar gesneden roerbakgroente

    Voor het roerbaksausje:

    Voor het emping dipsausje:

    Voor de garnering:

    Bereidingswijze

    Voor het emping dipsausje:

    • Roer alle ingrediënten door elkaar en zet opzij.

    Voor de roerbak:

    • Roer alle ingrediënten voor het roerbaksausje door elkaar.
    • Leg de mie noodles in kokend water en laat volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking wellen.
    • Giet af en spoel met koud water.
    • Terwijl de noodles wellen verhit je wat olie in een pan en fruit de uien aan.
    • Voeg de prei en paprika toe, pers de knofllok erbij, rasp wat verse gember in de pan, voeg naar smaak Spaanse peper toe en schep 2 lepels van het sausje bij de groenten.
    • Roerbak tot het lekker begint te ruiken en voeg dan de champignons en het restant van de saus toe.
    • Laat de champignons slinken en het sausje indikken.
    • Als de groenten goed zijn schep je de mie noodles erdoor, schep in de kommen en garneer met lente-ui, koriander en wat gehakte pinda's.
    • Serveer samen met de emping en het sausje.

    Tips / Opmerkingen

    Voor de liefhebber zet je er nog een potje sambal bij.