Recept afdrukken
No ratings yet

Antipasti carpaccio

Recept categorieën: Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 1 persoon
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verdun de mayonaise met melk.
  • Breng de saus op smaak met citroensap, worcestersaus, peper en zout.
  • Leg het flinterdungesneden ossenhaas op een schaal en druppel de saus in strepen over de carpaccio.

Tips / Opmerkingen

Geef er geroosterde en met knoflookolie ingesmeerde sneetjes ciabatta bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tuinerwten Timbaaltje met balsamicosiroop

Allerhande 2002
Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan 1 dl water met bouillonpoeder en erwten aan de kook brengen. Erwten in ca. 5 minuten gaar koken.
  • Intussen in kom met koud water gelatine 5 minuten weken.
  • Muntblaadjes van takjes plukken.
  • Gelatine afgieten, uitknijpen en in 3 eetlepels kookvocht van erwten oplossen.
  • In keukenmachine erwten met rest van kookvocht, ricotta, mayonaise en helft van munt glad pureren.
  • Opgelost gelatinemengsel erdoor roeren.
  • Puree op smaak brengen met zout en peper.
  • Timbaaltjes invetten en erwtenpuree erin scheppen.
  • Timbaaltjes in koelkast in ca. 1 1/2 uur laten opstijven.
  • Dan bovenkant met plasticfolie afdekken.
  • In pan azijn en poedersuiker aan de kook brengen en op laag vuur tot helft inkoken.
  • Laten afkoelen en afgedekt op koele plaats bewaren.
  • Timbaaltjes even in bak met heet water houden (zo lossen ze makkelijker op) en op vier borden keren.
  • Garneren met balsamicosiroop en rest van munt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Taartje van paling

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hartige taart, Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paling in lengte halveren.
  • Repen in dobbelsteentjes snijden.
  • Sjalot pellen en snipperen.
  • In kom mayonaise en crème fraîche mengen met sjalot en palingblokjes.
  • Korst van oudewijvenkoek afsnijden en met ringvorm uit elke plak een rondje steken.
  • Venkel schoonmaken.
  • Venkelgroen en onderste stuk eraf snijden.
  • Met koksmes venkelknol flinterdun snijden.
  • Venkelrepen in kom met ijskoud water en ijsklontjes leggen.
  • In maatbeker dressing kloppen van olie en citroensap.
  • Gasbrander klaarzetten of ovengrill voorverwarmen.
  • Appels goed wassen.
  • Appels rechtop op snijplank zetten en aan twee kanten tot klokhuis verticaal in dunne plakken snijden.
  • Dakpansgewijs 6 appelplakken op elkaar leggen en er met de ringvorm een cirkel uitsteken.
  • Nog 3 keer herhalen.
  • Appel bestrooien met suiker.
  • Met gasbrander suiker karameliseren.
  • Of appelrondjes op met aluminiumfolie bekleed rooster leggen, rooster vlak onder de grill schuiven en suiker in 2-3 minuten laten karameliseren.
  • Ringvorm op bord zetten en oudewijvenkoek er als bodem in leggen.
  • Kwart van palingmassa in ringvorm scheppen, bovenkant gladstrijken.
  • Taartje afdekken met gekarameliseerde appel.
  • Zo nog 3 taartjes maken.
  • Venkel met schuimspaan uit kom ijswater nemen en laten uitlekken.
  • Naast elk palingtaartje een bergje vormen van venkel.
  • Dressing erover verdelen en garneren met basilicum.

Tips / Opmerkingen

Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in
voldoende aantallen rondzwemt.
Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

Recept afdrukken
No ratings yet

Slabladeren met eiersalade

: Allerhande 2002
Recept categorieën: Brunch, Ei, Lunch, Salade
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
  • Intussen radijs wassen, schoonmaken en in reepjes snijden.
  • In kom mayonaise, mosterd, azijn en dragon door elkaar roeren.
  • Bieslook erboven in stukjes knippen.
  • Radijs erdoor scheppen.
  • Eieren laten schrikken, pellen en in kwarten snijden.
  • Voorzichtig door dressing scheppen.
  • Salade op smaak brengen met zout en peper.
  • Sla wassen en (in slacentrifuge) droogmaken.
  • Slabladeren in komvorm op vier borden leggen.
  • Eiersalade erin scheppen.
  • Serveren met driehoekjes geroosterd witbrood met boter.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van witlof met tijmkletskoppen

Allerhande 2002
Recept categorieën: Salade, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Boter smelten.
  • Tijmblaadjes van takjes rissen en fijnhakken.
  • In kom sesamzaad, poedersuiker en mespunt zout door elkaar roeren.
  • Al roerend sinaasappelsap en boter toevoegen.
  • Blijven roeren tot homogene massa ontstaat.
  • Bloem en tijm erdoor spatelen.
  • Deeg ca. 10 uur afgedekt in koelkast laten opstijven.
  • Oven voorverwarmen op 150 °C of gasovenstand 2.
  • Bakplaat invetten.
  • Van deeg 12 rolletjes ter grootte van knikker draaien en op bakplaat leggen met zeker 5 cm tussenruimte.
  • Kletskoppen in oven in ca. 10-15 minuten mooi goudbruin bakken.
  • Laten afkoelen.
  • In keukenmachine witte-wijnazijn, mosterd en mayonaise mengen.
  • Al draaiend 1 dl olijfolie en walnootolie in dun straaltje toevoegen en blijven draaien tot mooi gebonden dressing ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout, peper en poedersuiker.
  • Frisée wassen, in stukken scheuren en (in slacentrifuge) droog slaan.
  • Rucola in stukken scheuren.
  • Bieslook fijn knippen.
  • Struikjes witlof in lengte halveren en stronkje met kern eraf snijden.
  • Witlofpunten op 5 cm afsnijden, wassen en tot gebruik in vochtige theedoek wegleggen. Onderkanten van witlof in reepjes snijden.
  • In koekenpan 4 eetlepels olijfolie verhitten.
  • Reepjes witlof met 1 theelepel poedersuiker al omscheppend in ca. 3-4 minuten beetgaar bakken.
  • Rode-wijnazijn erover schenken en laten verdampen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In kom eieren loskloppen met slagroom, bieslook, zout en peper.
  • In grote koekenpan 2 eetlepels olijfolie verhitten.
  • Eimengsel erin schenken en over panbodem laten uitvloeien.
  • Bakken tot bovenkant droog is.
  • Omelet in 8 punten snijden.
  • Op de borden ringvorm zetten.
  • Gebakken witlof erin scheppen en licht aandrukken.
  • Ring voorzichtig verwijderen.
  • Op witlof kletskop leggen.
  • Hierop wat frisée en rucola verdelen en omelet losjes gevouwen erop leggen.
  • Hierop weer kletskop leggen met frisée, rucola en omelet.
  • Afdekken met kletskop.
  • Witlofblaadjes en kervel eromheen verdelen.
  • Besprenkelen met dressing.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vitello tonnato tartaartje

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Varkensvlees, Vis, Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Fricandeau in smalle reepjes en vervolgens in kleine stukjes snijden.
  • Tonijn afgieten.
  • In kom tonijn fijnprakken.
  • 8 Sprietjes bieslook achterhouden, rest van bieslook boven tonijn fijnknippen.
  • Fricandeau, mayonaise, crème fraîche en 1/2 eetlepel citroensap door tonijn mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • In kommetje rest van citroensap met olie en honing tot dressing roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Frisèesla over vier borden verdelen.
  • Dressing erover sprenkelen.
  • Uitsteekvormpje in midden van bord zetten.
  • 1/4 Deel van tonijn-fricandeaumengsel in vormpje scheppen.
  • Goed aandrukken met theelepel en vormpje verwijderen.
  • Zo ook andere drie bordjes opmaken.
  • Garneren met sprietjes bieslook.

Tips / Opmerkingen

Serveren met roggebrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vissoep

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Soep, Vis
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

VoorBereiden:

  • Kabeljauw en garnalen in ca. 2 uur laten ontdooien.
  • In zeef mosselen onder koud stromend
  • water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • In kopje 1/2 dl heet water met saffraan ca. 5 minuten laten weken.
  • Olie in kom schenken.
  • 2 Teentjes knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Helft van saffraan oplossing erdoor roeren.
  • Kabeljauw in grove stukken snijden en samen met garnalen en mosselen door marinade scheppen.
  • Vismengsel afgedekt ca. 1 uur in koelkast laten marineren, af en toe omscheppen.
  • Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Prei, bleekselderij en venkel schoonmaken, in kleine stukjes snijden en wassen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, onder koud stromend water afspoelen en ontvellen.
  • Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukjes snijden.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • 3 Eetlepels van marinade in grote (soep)pan scheppen en verhitten.
  • 1 Teentje knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Alle groenten toevoegen en ca. 3 minuten zachtjes bakken.
  • Erdoor roeren: sinaasappelsap, laurierblaadjes, Provençaalse kruiden, 1 eetlepel tomatenpuree, fond en rest van saffraanoplossing.
  • Aan de kook brengen en ca. 30 minuten zachtjes laten koken.
  • Intussen rest van knoflook pellen en boven kommetje uitpersen.
  • Mayonaise, rest van tomatenpuree en sambal erdoor roeren.
  • Rouille pittig op smaak brengen met zout en peper en eventueel nog wat sambal.
  • Stokbroden in 12 plakjes snijden en op grillrooster leggen.
  • In kopje peterselie fijnknippen.

Bereiden:

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Laurierblaadjes uit bouillon verwijderen.
  • Bouillon opnieuw aan de kook brengen.
  • Vis met marinade toevoegen.
  • Op hoog vuur in ca. 5 á 7 minuten gaar koken (door hoge verhitting gaat olie een emulsie aan met bouillon en wordt de soep enigszins gebonden).
  • Intussen sneetjes stokbrood onder grill in ca. 2 minuten roosteren.
  • Bouillabaisse op smaak brengen met zout, peper en likeur.
  • Sneetjes stokbrood besmeren met rouille.
  • Bouillabaisse over vier soepborden verdelen.
  • Sneetjes stokbrood erover verdelen.
  • Peterselie erover strooien.
  • Rest van bouillabaisse overdoen in soepterrine en op tafel zetten.
  • Rest van stokbrood met rouille erbij geven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tijgerbrood met eiersalade

Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
  • Intussen van asperges bovenste 10 cm afsnijden (rest wordt niet gebruikt).
  • In weinig water en zout asperges in ca. 15 minuten beetgaar koken.
  • Laten uitlekken.
  • Paprikareepjes ca. 1 minuut onderdompelen in kokend water.
  • Eieren onder koud water afspoelen, pellen en fijnprakken.
  • Mayonaise, crème fraîche en dille erdoor mengen.
  • Op smaak brengen met wat zout en peper (= eiersalade).
  • Brood besmeren met boter.
  • Eiersalade over brood verdelen.
  • Paprikareepjes elk om 3 aspergepunten knopen, zodat bundeltjes ontstaan. Bundeltje op eiersalade leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sandwich vitello tonnato

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Kip, Lunch, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding:

  • Tomaten wassen en in 16 plakjes snijden.
  • Tonijn afgieten.
  • In keukenmachine tonijn met citroensap, mayonaise en basilicum pureren (of in kom met vork fijnprakken).
  • Kappertjesdoor tonijnmengsel roeren.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Korstjes van brood snijden en sneetjes dun besmeren met boter.
  • 8 Sneetjes brood op besmeerde kant beleggen met helft van tomaatplakjes.
  • Telkens 2 plakjes kipfilet erop leggen.
  • Tonijnmengsel erover verdelen.
  • Afdekken met rest van tomaatplakjes.
  • Rest van sneetjes brood met besmeerde kant naar beneden erop leggen.
  • Met scherp mes sandwiches diagonaal doormidden snijden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sandwich met tonijnsalade

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Vis

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In zeef tonijn laten uitlekken.
  • 2 Augurken in blokjes snijden, rest van augurken schuin in plakjes snijden.
  • In kom mayonaise, tomatenketchup, kwark en augurkblokjes door elkaar roeren. Tonijn in stukjes verdelen en door saus scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Avocado halveren, pit verwijderen en helften schillen.
  • Halve avocado in blokjes snijden en door tonijnsalade scheppen.
  • Andere helft in lengte in 8 plakjes snijden.
  • Plakjes met citroensap besprenkelen.
  • Tomaatjes wassen en in vieren snijden.
  • Sneetjes brood roosteren.
  • Sneetjes dun besmeren met boter en op vier bordjes leggen.
  • Alfalfa erover verdelen.
  • Salade erover verdelen.
  • Garneren met plakjes avocado, augurk en tomaat.