Recept afdrukken
No ratings yet

Mosselsoep met bokbier en prei

Snel te maken.
Recept categorieën: Soep, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Mosselen wassen onder stromend water.
  • Kapotte mosselen en mosselen die na tik op aanrecht niet sluiten, verwijderen.
  • Mosselen in mosselpan leggen.
  • Bokbier erbij schenken en mosselen afgedekt in 6-8 minuten koken tot alle mosselen openstaan (mosselen die niet zijn opengegaan weggooien).
  • Mosselen uit schelp nemen (12 achterhouden) en mosselvocht zeven boven kom.
  • Intussen in grote soeppan ui in margarine goudbruin fruiten.
  • Prei toevoegen en al omscheppend bakken tot prei slinkt.
  • Mosterd erdoor roeren en bloem erboven zeven.
  • Mosselvocht erbij schenken en blijven roeren tot vocht gebonden is.
  • Kookroom en bouillon toevoegen, aan de kook brengen en geheel zachtjes doorkoken, op smaak brengen met (zout en) peper.
  • Mosselen even in soep meewarmen.
  • Soep over vier diepe borden verdelen en garneren met achtergehouden mosselen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met stokbrood.
Bokbier is echt herfstbier. De piek van het seizoen ligt in oktober en november.

Recept afdrukken
No ratings yet

Broodje vegaburger met komkommersalade

Extra aanwijzing: Vegetarisch Extra informatie: snel te maken
Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Brood, Broodjes, Groenten, Lunch, Vleesvervangers
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven op 220 °C voorverwarmen.
  • Stokbrood in 6-8 minuten afbakken.
  • Tomaten en komkommer wassen en in plakken snijden.
  • Ui pellen en in ringen snijden.
  • In koekenpan olie verhitten en uiringen 5 minuten fruiten.
  • Uiringen uit pan nemen en carrés in 8-10 minuten gaarbakken.
  • Stokbrood in 4 gelijke stukken snijden en deze overdwars opensnijden.
  • Beetje sla, uiringen en carrés over onderste helften verdelen.
  • Met deel tomaatplakken en bovenste deel stokbrood afdekken.
  • Rest van sla, tomaat en komkommer met slasaus mengen.
  • Komkommersalade bij broodjes vegaburger serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Warme sandwich met geitenkaas

Recept categorieën: Broodjes, Kaas
porties: 4
Auteur: Hetty van Es

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180 graden en leg op de bakplaat bakpapier.
  • Snij de stokbrood schuin doormidden en snij het dan ook nog eens in de lengte.
  • Leg het brood op de bakplaat met de snijkant naar boven.
  • Verbrokkelijk 2/3 van de geitenkaas over de onderste helft en besprenkel het met de honing. Laat dit 8 tot 10 minuten bakken.
  • Neem het stokbrood uit de oven, leg er de rucula en paprika op.
  • Kruid eventueel nog met peper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mosselsoep met bokbier en prei

Recept categorieën: Soep, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Mosselen wassen onder stromend water.
  • Kapotte mosselen en mosselen die na tik op aanrecht niet sluiten, verwijderen.
  • Mosselen in mosselpan leggen.
  • Bokbier erbij schenken en mosselen afgedekt in 6-8 minuten koken tot alle mosselen openstaan (mosselen die niet zijn opengegaan weggooien).
  • Mosselen uit schelp nemen (12 achterhoudeen mosselvocht zeven boven kom.
  • Intussen in grote soeppan ui in margarine goudbruin fruiten.
  • Prei toevoegen en al omscheppend bakken tot prei slinkt.
  • Mosterd erdoor roeren en bloem erboven zeven.
  • Mosselvocht erbij schenken en blijven roeren tot vocht gebonden is.
  • Kookroom en bouillon toevoegen, aan de kook brengen en geheel zachtjes doorkoken, op smaak brengen met (zout epeper.
  • Mosselen even in soep meewarmen.
  • Soep over vier diepe borden verdelen en garneren met achtergehouden mosselen.
  • Serveren met stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gratin van artisjok en tuinbonen

Recept categorieën: Groenten
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende Auteur

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Slankroom bijna stijfkloppen.
  • Ei, mosterd, citroenschil, -sap en ½ theelepel zout en peper erdoor scheppen.
  • In ovenschaal artisjokken tegen elkaar aan zetten.
  • Tomaatjes en tuinbonen erover verdelen.
  • Roommengsel erop scheppen en gladstrijken.
  • Kaas erover verdelen.
  • Schaal in midden van oven in 20 minuten goudbruin bakken.
  • Gratin serveren met stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise tomatensoep 2

Recept categorieën: Soep, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende Auteur

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In grote soeppan tomaten, kokosmelk, 200 ml water, currypasta, vissaus en bouillontabletten aan de kook brengen en onder regelmatig roeren 3 minuten zachtjes laten koken. 
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. 
  • Garnalen door soep roeren en nog 1 minuuut verwarmen. 
  • Soep garneren met bosui. 
  • Serveren met stokbrood.

Wijnadvies: Etchart Cafayate TorrontésWijnadvies: Etchart Cafayate TorrontésWijnadvies: Etchart Cafayate TorrontésWijnadvies: Etchart Cafayate Torrontés