Mosselsoep met bokbier en prei
Snel te maken.
porties: 4 personen
ingrediënten
- 2 kg mosselen
- 300 ml bokbier
- 2 uien gesnipperd
- 4 eetlepel(s) vloeibare margarine
- 600 g prei gesneden
- 2 eetlepel(s) grove mosterd
- 2 eetlepel(s) bloem
- 100 ml kookroom light
- 500 ml kippenbouillon van tablet
- 1 meergranen stokbrood in plakken
Bereidingswijze
- Mosselen wassen onder stromend water.
- Kapotte mosselen en mosselen die na tik op aanrecht niet sluiten, verwijderen.
- Mosselen in mosselpan leggen.
- Bokbier erbij schenken en mosselen afgedekt in 6-8 minuten koken tot alle mosselen openstaan (mosselen die niet zijn opengegaan weggooien).
- Mosselen uit schelp nemen (12 achterhouden) en mosselvocht zeven boven kom.
- Intussen in grote soeppan ui in margarine goudbruin fruiten.
- Prei toevoegen en al omscheppend bakken tot prei slinkt.
- Mosterd erdoor roeren en bloem erboven zeven.
- Mosselvocht erbij schenken en blijven roeren tot vocht gebonden is.
- Kookroom en bouillon toevoegen, aan de kook brengen en geheel zachtjes doorkoken, op smaak brengen met (zout en) peper.
- Mosselen even in soep meewarmen.
- Soep over vier diepe borden verdelen en garneren met achtergehouden mosselen.
Tips / Opmerkingen
Serveren met stokbrood.
Bokbier is echt herfstbier. De piek van het seizoen ligt in oktober en november.
Bokbier is echt herfstbier. De piek van het seizoen ligt in oktober en november.