Meerval met avocado

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 avocado
  • 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 2 schaaltjes meervalfilet à ca. 250 g
  • 125 ml slagroom
  • 100 g gemalen belegen kaas zakje à 150 g
  • 1 duopak aardappelschijfjes 700 g
  • 1 zak friséesla 200 g
  • 1 zakje saladbar vinaigrette knoflook tuinkruiden 70 ml

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 220 °C of gasovenstand 5.
  • Avocado’s schillen en vruchtvlees in plakken snijden.
  • Ovenschaal invetten met 1 eetlepel olie.
  • Meerval bestrooien met zout en peper en in schaal leggen.
  • Avocado over vis verdelen.
  • Slagroom erover sprenkelen, kaas erover strooien en vis in midden van oven in ca. 25 minuten gaar bakken.
  • Intussen in koekenpan rest van olie verhitten, aardappelschijfjes bruin en gaar bakken.
  • Sla mengen met dressing.

Notities / Tips / Wijnadvies

Meerval serveren met gebakken aardappels en salade.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vis