Gobi mussalum
Aardappel-bloemkoolcurry
porties: 6 personen
ingrediënten
- 500 gram aardappels
- 500 gram bloemkool
- zout
- 75 gram ghee
- 1 middelgrote fijngehakte ui
- 2 fijngehakte teentjes knoflook
- 5 cm verse gemberwortel geschild en fijngehakt
- 2 theelepel korianderzaad
- 1 theelepel zwart uiezaad kalonji
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel versgemalen zwarte peper
- 50 gram tomatenpuree
- 2 theelepel garam masala
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes van 3 cm.
- Snijd de bloemkool in roosjes en gooi dikke stelen weg.
- Kook aardappelen en bloemkool apart in kokend, gezouten water in 5-10 minuten beetgaar.
- Smelt intussen de ghee in een grote pan met dikke bodem en bak ui, knoflook en gember op een laag vuur in 4-5 minuten zacht.
- Voeg koriander en zwart uiezaad toe en bak nog 30 seconden.
- Voeg dan kurkuma, chilipoeder, zwarte peper en 1 theelepel zout toe, roer goed om en bak nog 2 minuten.
- Roer de tomatenpuree erdoor.
- Laat de aardappelen en bloemkool uitlekken; bewaar wat water van de bloemkool.
- Voeg aardappelen en bloemkool aan de pan toe en schud zachtjes om met de specerijen.
- Voeg wat bloemkoolwater toe als de curry te droog is.
- Laat 5-6 minuten stoven tot de groenten gaar zijn, bestrooi met garam masala en kook nog 1 minuut.