Sannie’s Thaise Currysoep
Recept afdrukken
No ratings yet

Sannie’s Thaise Currysoep

Recept categorieën: Kip, Soep
Auteur: Sandra Kemna

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snij de rode pepers klein (1 uit het bami pakket en 1 extra, de zaadlijsten verwijderen).
  • Meng het kipgehakt met 1 rode peper, de limoenrasp, wat peper en zout en draai er kleine soepballetjes van.
  • Fruit de ui, de knoflook en de Thaise gele curry even kort in de zonnebloemolie.
  • Doe het bamipakket erbij en roerbak een paar minuutjes.
  • Voeg 1 liter kokend water, de kokosmelk, het citroengras, de gedroogde limoenblaadjes en de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng weer aan de kook.
  • Doe de balletjes, de mienestjes, de Thaise vissaus en de gembersiroop erbij.
  • Laat een minuut of 10 op laag staan..
  • Haal de laatste 4 minuten het citroengras eruit en doe de sugarsnaps erbij, laat de laatste 4 minuten meekoken.
  • Draai het vuur uit, doe het limoensap bij de soep en roer door elkaar.
  • Schep de soep met wat mie in een soepkom en maak af met wat lente-uiringen.

Tips / Opmerkingen

Je kunt nog wat limoenblaadjes vinden met eten, haal die eruit.

Mie met varkensvlees
Recept afdrukken
No ratings yet

Mie met varkensvlees

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Mie, Varkensvlees, Vlees

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de mie volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Zodra de mie gaar is giet deze af d.m.v. een vergiet en laat goed uitlekken.
  • Verhit in een wok een scheut olie en bak de vleesreepjes aan.
  • Voeg de ui toe.
  • Bak totdat deze glazig is en voeg dan de knoflook en de wok groenten toe.
  • Voeg de sambal, ketjap, komijnzaad en gemberpoeder toe.
  • Voeg de uitgelekte mie toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Bak intussen 4 spiegeleieren.
  • Verdeel de roerbakschotel met een spiegelei over de borden.
  • Geef er eventueel pindasaus en gebakken uitjes bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese zoetzuur met kip met mango en kool

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: China
porties: 4
Auteur: Henk van Lierop

Bereidingswijze

  • Roer de inhoud van de marinademix glad met 2 eetlepels olie, voeg de stukjes kip toe en laat het geheel minimaal 15 minuten marineren.
  • Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat ketjap asin aan de kook, voeg de mie toe en kook deze gaar.
  • Afspoelen en goed laten uitlekken in de zeef.
  • Maak ondertussen de kool schoon en snijd in smalle repen.
  • Verwijder de pit van de mango, schil deze en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Zet een wok op het vuur, laat deze goed heet worden en voeg e stukjes kip toe aan de droge wok.
  • Voeg de koolreepjes, de mangoblokjes, 3,5 dl. water en de sausmix toe.
  • Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het 8 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg op het laatst de peterselie toe.