Roerbakschotel met paksoi
porties: 4 personen
ingrediënten
- 300 g mienestjes
- 2 struiken paksoi
- 400 g varkensvleesreepjes
- 2 theelepels gemalen komijn djinten
- 7 eetlepels zoete chilisaus
- 50 g gebakken uitjes
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
Bereidingswijze
- Kook de mienestjes volgens de aanwijzing op de verpakking en laat ze goed uitlekken in een
- vergiet.
- Maak de paksoi schoon en snijd de struiken in smalle reepjes.
- Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees in 5 minuten bruin.
- Voeg de paksoi toe en bak hem al omscheppend 4-5 minuten mee.
- Breng op smaak met de sojasaus, komijn, zout en peper.
- Verdeel de mie over vier kommen en schep er het vlees met de paksoi op.
- Schenk de chilisaus op de mie en bestrooi met de gebakken uitjes
Tips / Opmerkingen
Voor een vegetarisch gerecht kan het varkensvlees worden vervangen door Tofu roerbak fijn of pittig gekruid.
Liefhebber van pittig?
Voeg dan samen met de komijn wat sambal toe
Liefhebber van pittig?
Voeg dan samen met de komijn wat sambal toe