Recept afdrukken
No ratings yet

Roerbakschotel met paksoi

Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de mienestjes volgens de aanwijzing op de verpakking en laat ze goed uitlekken in een
  • vergiet.
  • Maak de paksoi schoon en snijd de struiken in smalle reepjes.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees in 5 minuten bruin.
  • Voeg de paksoi toe en bak hem al omscheppend 4-5 minuten mee.
  • Breng op smaak met de sojasaus, komijn, zout en peper.
  • Verdeel de mie over vier kommen en schep er het vlees met de paksoi op.
  • Schenk de chilisaus op de mie en bestrooi met de gebakken uitjes

Tips / Opmerkingen

Voor een vegetarisch gerecht kan het varkensvlees worden vervangen door Tofu roerbak fijn of pittig gekruid.
Liefhebber van pittig?
Voeg dan samen met de komijn wat sambal toe

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalkoencurry met gestoomde groente

AllerHande 2004
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In ruime (stoom)pan laag water aan de kook brengen.
  • Paksoi in de lengte doormidden snijden, harde stronk verwijderen en rest in dunne reepjes snijden.
  • Paksoi in stoommand of vergiet leggen, boven pan met kokend water hangen en groente afgedekt in 5-7 minuten gaar stomen.
  • Mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • Wok op hoog vuur verhitten.
  • Currypasta in 3 eetlepels kokosmelk losroeren.
  • Rest van kokosmelk erbij schenken en tot 2/3 laten inkoken.
  • Kalkoenreepjes aan kokossaus toevoegen,vuur lager draaien en kalkoen in 5 minuten gaarkoken.
  • Mie over vier borden verdelen en kalkoencurry erover scheppen.
  • Paksoi ernaast leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tjap tjoy met gestoomde groente en kip

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kipfilet in blokjes snijden.
  • Champignons schoonborstelen en in plakjes snijden.
  • Mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • In magnetron groente op 700 watt in 7 minuten gaarstomen.
  • In wok olie verhitten en kipfilet in 10 minuten gaar en bruin bakken.
  • Laatste 2 minuten champignons meebakken.
  • Mix voor tjaptjoi en 500 ml water bij vlees voegen.
  • Goed doorroeren en 3 minuten zachtjes laten koken.
  • Groente erdoor scheppen.
  • Mie over vier borden verdelen.
  • Saus met groente en kip erover verdelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gefrituurde tofu in kokossaus met snijbonen

Allerhande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Olie in frituurpan verhitten tot 175 °C.
  • Tofu in blokjes snijden en met keukenpapier droogdeppen.
  • Tofu in frituurpan in 3 minuten goudbruin frituren en op keukenpapier laten uitlekken.
  • Mienestjes volgens gebruiksaanwijzing in ruim water met zout koken, slierten mie met vork
  • loshalen.
  • Snijbonen in ruiten snijden en laatste 6 minuten met mie meekoken.
  • Intussen in hapjespan kokosmelk met ketjap en komijn aan de kook brengen.
  • Tofu en tomaat toevoegen en geheel 5 minuten laten sudderen.
  • Mengsel op smaak brengen met peper en eventueel zout of extra ketjap.
  • Mie en snijbonen laten uitlekken en over vier borden verdelen.
  • Tofu-kokossaus erover scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bami met pittige Alpro® soya Reepjes

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Snipper de gember, knoflook en lente uit fijn.
  • Snij de shiitakes in plakjes en de paksoi in schuine reepjes van ½ cm.
  • Doe de mie in de pan en volg de bereidingswijze die op de verpakking vermeld staat.
  • Doe een scheut Alpro®soya Bak en Braad in de pan en fruit de knoflook en lente ui.
  • Voeg daarna de gesneden shiitakes, paksoi en de Alpro® soya reepjes toe aan de knoflook en lente ui en roerbak het geheel voor ca. 3 minuten.
  • Bestrooi het gerecht met de komijn en koriander en bak het nog even mee.
  • Voeg naar eigen smaak ketjap en zoete chili saus toe.
  • Eventueel op smaak brengen met een klein beetje citroen.

Chinese roerbakschotel 2
Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese roerbakschotel 2

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Mie, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: China
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • In wok olie verhitten.
  • Quorn ca. 4 minuten roerbakken.
  • Groentemix toevoegen en nog 2 minuten roerbakken.
  • Mango schillen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Roerbaksaus en mango toevoegen aan quorn-groentemengsel en ca. 5 minuten verwarmen onder af en toe roeren.
  • Serveren met mie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Drumsticks met oosterse mie

AllerHande mei 2004
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip, Mie
Land van herkomst: Azië
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en drumsticks 5 minuten aanbraden.
  • Knoflook 1 minuut meebakken.
  • Citroenrasp, 2 eetlepels citroensap, 3 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels water erdoor scheppen.
  • Kip afgedekt in 20 minuten zachtjes gaarstoven.
  • Regelmatig keren, eventueel extra water toevoegen.
  • Mienestjes volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • In vergiet laten uitlekken.
  • In wok 2 eetlepels olie verhitten en prei 4 minuten roerbakken.
  • Mie en selderij erdoor mengen en al omscheppend nog 4 minuten verwarmen.
  • Op smaak brengen met sojasaus.
  • Mie over vier borden verdelen.
  • Drumsticks ernaast leggen en stoofvocht erover scheppen

Recept afdrukken
No ratings yet

Mie met tofu, ei en gebakken uitjes

AllerHande 05 2005
Recept categorieën: Ei, Mie, Vleesvervangers
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Mienestjes in ruim kokend water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • Eieren in 6-7 minuten net hard koken.
  • In wok olie verhitten en tofu 3 minuten bakken.
  • Roerbakgroenten erdoor scheppen en nog 5 minuten op laag vuur bakken, af en toe omscheppen.
  • Bamikruidenmix en 150 ml water door groenten roeren en 1 minuut verwarmen.
  • Mie afgieten en in wok scheppen.
  • Gerecht nog 2-3 minuten al omscheppend bakken.
  • Eieren pellen en halveren.
  • Mie op vier borden scheppen.
  • Eieren en gebakken uitjes over mie verdelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mie met oosterse tonijn

Allerhande 05 2005
Recept categorieën: Mie, Vis
porties: 1 persoon

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Mienestjes in 2 minuten in water koken en met vork losmaken.
  • Intussen stoneleeks schuin in dunne ringetjes snijden.
  • Tonijnsteak droogdeppen en bestrooien met peper.
  • Tonijn met 2 eetlepels marinade en 1 eetlepel olie besprenkelen.
  • Sesamzaad op bord strooien.
  • Aspergetips aan mie toevoegen en beide in nog 3 minuten beetgaar koken.
  • Tonijn in 3-4 minuten bruin en vanbinnen rosé roosteren.
  • Mie afgieten en 1 eetlepel marinade en stoneleeks erdoor scheppen.
  • Mie met groente op bord scheppen.
  • Tonijnsteak in sesamzaad drukken en erop leggen

Recept afdrukken
No ratings yet

Bami met roergebakken bloemkool

AllerHande 07 2004
Recept categorieën: Mie
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan helft van olie verhitten en vleesblokjes rondom bruinbakken.
  • Sambal erdoor roeren.
  • Bloem erover strooien, vlees omscheppen en 200 ml warm water toevoegen.
  • Vlees op laag vuur ca. 40 minuten afgedekt laten sudderen.
  • Bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes verdelen.
  • Bloemkool in 10 minuten beetgaar koken, in vergiet laten uitlekken en droogdeppen.
  • Mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • In wok rest van olie verhitten en bloemkoolroosjes hierin 5 minuten roerbakken.
  • Selderij erdoor scheppen en bloemkool op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.
  • Mie over vier borden verdelen, stoofvlees met saus en bloemkool ernaast scheppen.