Recept afdrukken
No ratings yet

Kipfilet met waterkerssaus

Allerhande 2002
Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
porties: 4 personen
Calorieën: 365kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kipfilets bestrooien met zout en peper.
  • In koekenpan boter verhitten en kipfilets op matig hoog vuur in ca.10minuten bruin en gaar bakken, regelmatig keren.
  • Uit waterkers grove takjes verwijderen.
  • In keukenmachine waterkers met slagroom en mierikswortel tot gladde saus pureren.
  • In steelpan saus al roerende zachtjes verwarmen tot dikte goed is.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kipfilets schuin in plakjes snijden en op vier borden leggen.
  • Waterkerssaus erover en ernaast scheppen.
  • Serveren met groene pasta en salade van kerstomaatjes.

Nutrition

Calorieën: 365kcal | koolhydraten: 2g | Eiwit: 32g | Vet: 26g

Recept afdrukken
No ratings yet

Burgers met bietjes en aardappelen

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen, doe ze in een pan met water en breng ze aan de kook gedurende 20 minuten.
  • Snipper de ui en snij de bietjes in stukjes.
  • Doe een scheutje Alpro® soya Bak en Braad in de pan en smoor de gesnipperde bietjes gedurende 8 minuten.
  • Bak de Alpro® soya Burgers, 2 minuten aan iedere kant, in een scheutje Alpro® soya Bak en Braad.
  • Rasp de verse mierikswortel en meng naar smaak met de crème fraiche.
  • Serveer de aardappelen met de bietjes en de burgers.
  • Voeg de saus naar smaak toe.

Recept afdrukken
No ratings yet

Brusselse groenteterrine

Recept categorieën: Groenten
Land van herkomst: België
Dieët: Vegetarisch
porties: 6 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verpak de geraspte meiraap en wortel apart in aluminiumfolie en stoom ze in een stoompan in ± 10 minuten gaar.
  • Pureer de bietjes en meng ze met 1 mespuntje suiker, de mierikswortel, zout en 1 eetlepel citroensap.
  • Pureer de meiraapjes met het gemberpoeder en 1 eetlepel citroensap en voeg zout en peper toe.
  • Pureer de worteltjes en meng ze met de Marsala, zout en peper.
  • Schep door elke puree 2 eieren en ½ dl crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven voorop 180°C.
  • Schep de bietjespuree, de meiraappuree en de wortelpuree na elkaar in de vorm en strijk de lagen glad.
  • Vul de vorm niet meer dan tot driekwart.
  • Zet de terrine in een braadslee en dek hem af.
  • Schenk heet water in de braadslee tot net onder de rand van de terrine en laat de terrine in de oven in ± 2 uur gaar worden.
  • De terrine is gaar, als de bovenkant stevig aanvoelt.
  • Laat de terrine 1 nacht afkoelen en snijd hem dan in plakjes.

Tips / Opmerkingen

Serveer de plakjes terrine met een gemengde salade en worteltjes.
Goed gekoeld kan de terrine 2-3 dagen worden bewaard.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zweedse slasaus

Recept categorieën: Bijgerecht, Dressings, Saus
Land van herkomst: Zweden
porties: 4 personen
Auteur: Keukentips.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de slasaus in een kom en meng er de mierikswortel, appelmoes en paprikapoeder door.
  • Deze slasaus is lekker bij bladsalades, aardappelsalade, eiersalade, zuurkoolsalade en rode bietensalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Radijshapjes

Bereidingstijd12 min
Recept categorieën: Borrelhapjes, Hapjes, Koude Hapjes
Land van herkomst: Wereldkeuken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Keukentips.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Knip de tuinkers van het bedje, houdt wat apart voor de garnering en doe de rest in een kom.
  • Voeg de roomkaas, melk en mierikswortel toe en roer alles goed door elkaar.
  • Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  • Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes.
  • Besmeer de sneetjes roggebrood met het roomkaasmengsel en snijd elk sneetje in vier vierkantjes.
  • Garneer met de plakjes radijs en de achtergehouden tuinkers.

Recept afdrukken
No ratings yet

Makreelburgers met zuurkool

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vis
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Van makreel vel verwijderen en makreel in stukken snijden.
  • 1 sinaasappel schoonboenen en ½ theelepel schil eraf raspen.
  • Beide sinaasappels tot op witte vlies dik schillen, 1 in dikke plakken snijden en van andere sinaasappel partjes met scherp mesje uit 'tussenschot' snijden (sap opvangen en bewaren).
  • Broodjes opensnijden en binnenkant in droge koekenpan met antiaanbaklaag kort roosteren en laten afkoelen.
  • Mayonaise met sinaasappelrasp, karwijzaad en zout en peper naar smaak mengen.
  • Olie met sinaasappelsap, mierikswortel en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Broodjes met mayonaise insmeren.
  • Zuurkool erover verdelen.
  • Makreel, uiringen en plak sinaasappel erop leggen.
  • Krulsla omscheppen met sinaasappelpartjes en dressing en naast broodjes serveren.

Tips / Opmerkingen

Tip:
Zuurkool en karwijzaad zijn niet alleen qua smaak een goede combinatie.
Het karwijzaad zorgt ook dat de zuurkool lichter verteerbaar wordt.
Vandaar dat je die twee overal ter wereld samen in gerechten tegenkomt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Klassieke rosbief met mierikswortelsaus

AllerHande december 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rosbief in 30 minuten op kamertemperatuur laten komen.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Rosbief droogdeppen met keukenpapier en insmeren met boter.
  • Vlees bestrooien met peper.
  • Vlees in braadslede of groot bakblik leggen en in midden van oven in ca. 25 minuten rondom bruin en krokant, maar van binnen rosé bakken.
  • Vlees tussentijds omkeren.
  • Slagroom met garde of mixer met mespunt zout bijna stijf kloppen.
  • Royaal zout en peper erdoor mengen.
  • Mierikswortel door mosterd roeren en mengsel voorzichtig door slagroom spatelen.
  • Rosbief uit oven nemen, bestrooien met zout en inpakken in aluminiumfolie.
  • Vlees 5 minuten laten rusten.
  • (Aan tafel) rosbief dwars op draad in dunne plakken snijden.
  • Saus apart erbij serveren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met aardappelpuree en gebakken oesterzwammen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kreeftensoep met mierikswortelroom

AllerHande december 2003 Snel te maken
Recept categorieën: Soep, Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pistoletje schuin in flinterdunne plakjes snijden, bestrijk ze met olie en rooster ze onder een hete grill goudbruin (= crostini).
  • Klop slagroom halfstijf en meng er wat geraspte mierikswortel en zout naar smaak door.
  • Vul sherryflûtes voor de helft met hete kreeftroomsoep en schep de mierikswortelroom over de bolle kant van de lepel erop.
  • Leg op elk glas een crostini.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hartige makreeltaartjes

AllerHande januari 2004
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Vis
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Deeg laten ontdooien en elk plakje op met bloem bestoven aanrecht iets dunner uitrollen.
  • Quichevormpje op deeg leggen en ruime cirkel rondom uitsnijden.
  • Ingevette vormpjes hiermee bekleden.
  • Makreelfilets in stukjes verdelen en op deegbodems leggen.
  • In kom eieren loskloppen met mierikswortel, slagroom, zout en peper en bieslook.
  • Eimengsel over makreel schenken.
  • Taartjes in midden van oven in ca. 40 minuten bruin en gaar bakken.
  • Intussen dressing en mespunt peper door koolreepjes scheppen.
  • Taartjes uit vormpjes nemen en met koolsalade serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gerookte zalmsalade

AllerHande december 2003
Recept categorieën: Salade, Vis, Voorgerechten, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Dressing roeren van olie, citroensap, zout en peper.
  • Sla over vier borden verdelen en dressing erover sprenkelen.
  • Sausje roeren van crème fraîche, geraspte mierikswortel, zout en peper.
  • Zalmsteak eventueel verwarmen en midden op sla leggen.
  • Sausje erover scheppen.