Mignonettes met Haspengouwse appeltjes en Limburgse Witte

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 mignonettes
  • 300 gr ui
  • 1 lookteentje
  • boter
  • 2 dl Limburgse Witte
  • zout peper
  • 2 laurierblaadjes
  • tijm
  • 2 harde appels Boscop
  • ¼ koffielepel koriander
  • 2 koffielepels siroop ambachtelijke uit
  • Vrolingen vloeibaar gemaakt met een
  • scheutje Triple Orange
  • kaneel
  • vanillesuiker
  • 1 dl Charme d'Orange van stokerij Frijns

Instructies

  • Zweet de gehakte ui en look in hete boter uit en voeg daarna tijm, laurier, peper, zout, en koriander toe.
  • Roer dit alles om tot een blonde massa, blus met de Limburgse Witte en laat het geheel zonder deksel zachtjes sudderen.
  • Snijd de geschilde appels in partjes van ± 2 cm dik en stoof die quasi gaar.
  • Voeg een snufje kaneel en vanillesuiker en de siroop toe en flambeer met een scheut Charme d'Orange.
  • Bak de mignonettes zo natuurlijk mogelijk in boter, kruid ze en schik ze op warme borden.
  • Garneer met de Haspengouwse appeltjes

Notities / Tips / Wijnadvies

serveer er een Limburgse Witte bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst België