Mignonettes met Haspengouwse appeltjes en Limburgse Witte
Ingrediënten
- 4 mignonettes
- 300 gr ui
- 1 lookteentje
- boter
- 2 dl Limburgse Witte
- zout peper
- 2 laurierblaadjes
- tijm
- 2 harde appels Boscop
- ¼ koffielepel koriander
- 2 koffielepels siroop ambachtelijke uit
- Vrolingen vloeibaar gemaakt met een
- scheutje Triple Orange
- kaneel
- vanillesuiker
- 1 dl Charme d'Orange van stokerij Frijns
Instructies
- Zweet de gehakte ui en look in hete boter uit en voeg daarna tijm, laurier, peper, zout, en koriander toe.
- Roer dit alles om tot een blonde massa, blus met de Limburgse Witte en laat het geheel zonder deksel zachtjes sudderen.
- Snijd de geschilde appels in partjes van ± 2 cm dik en stoof die quasi gaar.
- Voeg een snufje kaneel en vanillesuiker en de siroop toe en flambeer met een scheut Charme d'Orange.
- Bak de mignonettes zo natuurlijk mogelijk in boter, kruid ze en schik ze op warme borden.
- Garneer met de Haspengouwse appeltjes
Notities / Tips / Wijnadvies
serveer er een Limburgse Witte bij.