Mihoen daging sapi

Mihoen daging sapi

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram mihoen
  • 350 gram runderlappen
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 1 vleestomaat
  • 1 theelepel suiker
  • 6 eetlepel(s) ketjap manis
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 2 eetlepel(s) maïzena
  • 0,5 theelepel zout

Instructies

  • Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
  • Maak de paprika schoon en snij deze in reepjes.
  • Maak de tomaat schoon snij deze in stukjes.
  • Kook de mihoen in een pan met ruim kokend water en wat zout beetgaar.
  • Laat de mihoen in een zeef goed uitlekken.
  • Verhit 1 eetlepel van de olie in een pan en roerbak hierin de mihoen lichtbruin.
  • Schep de mihoen uit de pan en houd het apart.
  • Meng in een kommetje de ketjap met de maïzena en de suiker.
  • Doe de reepjes vlees in een kom en schep er de helft van het ketjapmengsel door.
  • Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak hierin het vlees snel rondom bruin.
  • Schep het vlees uit de pan en houd het apart.
  • In de overgebleven olie fruit de ui en de paprika aan.
  • Voeg de rest van het ketjapmengsel toe en laat dit onder voortdurend omscheppen aan de kook komen en binden.
  • Laat de saus even zachtjes koken.
  • Schep er het vlees en de partjes tomaat door. Smoor het vlees gaar.
  • Schep er tot slot de mihoen door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië