MonChou-bavaroisetaart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • een kant-en-klare taartbodem Baukje
  • 2 blaadjes gelatine
  • 50 gram rozijnen
  • 1 eetlepel Calvados
  • ½ liter slagroom
  • 50 gram suiker
  • 100 gram MonChou
  • olie voor het invetten
  • Week de gelatineblaadjes in koud water.

Instructies

  • Was de rozijnen, doe ze met de calvados in een kommetje en laat het geheel ±15 minuten intrekken.
  • Houd 1 dl slagroom apart en klop de rest met de suiker met een garde of handmixer tot een wolkige massa.
  • Breng de apart gehouden slagroom aan de kook.
  • Zet het vuur uit, voeg de goed uitgeknepen gelatine en de in blokjes gesneden MonChou toe en roer tot het mengsel glad is.
  • Giet het mengsel in een grote kom en laat het afkoelen.
  • Roer de in de calvados gedrenkte rozijnen door het afgekoelde Mon Choumengsel en spatel er vervolgens met kleine hoeveelheden tegelijk zo luchtig mogelijk de slagroom door.
  • Verdeel dit over de taartbodem en zet deze minstens 2 uur in de koelkast om de bavarois te laten opstijven.
  • Snijd met een warm mes punten van de taart.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart