Recept afdrukken
No ratings yet

Mosselen uit Auvergne

Recept categorieën: Kaas, Varkensvlees, Zeevruchten
porties: 2

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de mosselen met kaas en Spekblokjes.

Tips / Opmerkingen

Lekker met stokbrood

Recept afdrukken
No ratings yet

Paella van Cucina Christina

Dit is een eigen recept . Beslist niet vet!!!
Recept categorieën: Rijst, Zeevruchten
Land van herkomst: Spanje
porties: 8 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zet een grote wokpan klaar.
  • Ontdooi de erwten en garnalen.
  • Kook de rijst in een grote pan met water met kipbouillon blokjes
  • Roerbak de erwten en wortelen met de paprika, rode ui en kipblokjes.
  • Voeg de laatste 3 minuten de garnalen toe.
  • Gebruik 1 e1 eetlepel Andalus kruiden van Jonnie Boer tijdens het wokken
  • Doe nu de warme rijst erbij met de mosselen en Bosui ringetjes.
  • Zorg dat alles goed warm is.
  • Serveer uit op de borden met een 2 partjes limoen en een 2 partjes sinaasappel.
  • strooi ook een beetje peterselie op en je hebt een prachtig opgemaakt bord.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kumarasoep met vis

Recept categorieën: Soep, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zet de bouillon op en doe de blokjes aardappel erbij.
  • Gaar laten koken en pureren.
  • Doe nu zeekraal en de stukjes visbij de gepureerde soep, samen met de kruiden.
  • Even gaar laten worden en dan de garnalen en mosselen erbij.
  • In 2 min op temperatuur brengen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met spinazie, knoflookgarnalen en mosselen

Recept categorieën: Rijst, Zeevruchten
porties: 2

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de risotto met het eekhoorntjesbrood in 12 minuten, tot deze zacht proeft
  • Bak de zeekraal met ui, knoflook en peper en voeg de laatste 5 minuten, op kleine pit de mosselen en garnalen toe!
  • Leg op een bord de risotto, maak een kringetje en leg daarin de gebakken zeekraal, etc.
  • Leg de zeewier salade ernaast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met mossel tomatensaus

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In ruim water met zout spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • In hapjespan olie verhitten en ui in 5 minuten zachtjes glazig bakken.
  • Knoflook 1 minuut meefruiten.
  • Tomatenblokjes toevoegen en saus 10 minuten laten inkoken.
  • Kropsla schoonmaken, wassen en drogen (in slacentrifuge).
  • In kom sla omscheppen met dressing.
  • Tomatensaus pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Mosselen erdoor roeren en even meewarmen, maar saus mag niet meer koken.
  • Pastà afgieten en over vier diepe borden verdelen.
  • Mossel-tomatensaus erover verdelen.
  • Sla apart erbij geven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met mosselen en witte wijn

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Mosselen goed wassen.
  • Kapotte mosselen en mosselen die na tik op aanrecht niet sluiten, weggooien.
  • Mosselen in een grote pan leggen en wijn erbij schenken.
  • Mosselen afgedekt in 5-7 minuten gaarkoken.
  • Pan drie keer goed omschudden.
  • Dicht gebleven mosselen weggooien.
  • Kwart van mosselen in aluminiumfolie verpakken.
  • Rest van mosselen op de bakplaat scheppen om snel af te koelen.
  • Zeef bekleden met vochtige theedoek en boven schaal kookvocht erdoor schenken.
  • Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • In sauspan olie met knoflook verwarmen.
  • Mosselvocht, slagroom en een verkruimeld bouillontablet toevoegen.
  • Saus aan de kook brengen en in 5 minuten iets laten inkoken.
  • Afgekoelde mosselen uit schelp nemen.
  • Mosselen met helft van peterselie door saus roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Spaghetti afgieten en mosselsaus erdoor mengen.
  • Pasta over vier diepe borden verdelen en bestrooien met rest van de peterselie.
  • Achtergehouden mosselen in de schelp op pasta leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige mosselsoep met bosui en dille

AllerHande 2006
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de mosselen; gooi kapotte en geopende exemplaren (die na een tik op het aanrecht niet sluiten) weg.
  • Breng de mosselen in de bouillon en de wijn aan de kook en laat ze 2-3 minuten koken, tot ze openstaan.
  • Neem de mosselen uit de pan.
  • Hang een zeef boven een andere pan, leg er een theedoek over en schenk het mosselkookvocht erop.
  • Neem de mosselen uit de schelp (bewaar 12 mosselen in de schelp).
  • Verhit de olie in een soeppan en fruit de bosui en bleekselderij 2-3 minuten.
  • Roer de crème fraîche erdoor, schenk het mosselvocht erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • Warm de laatste 5 minuten de mosselen mee.
  • Bestrooi met dille.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mosselpannetje met knoflooksaus en rauwkost

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Zeevruchten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225 °C.
  • Mosselen wassen, kapotte exemplaren en schelpen die na tik niet sluiten, weggooien.
  • In pan mosselen mengen met 1 eetlepel crème fraîche en helft van bosui.
  • Afgedekt op hoog vuur ca. 8 minuten koken, tot mosselen gaar zijn.
  • Af en toe omschudden.
  • Stokbrood in 6-8 minuten afbakken.
  • Van bosuiringetjes 1 eetlepel nog fijner snijden.
  • In kom saus roeren van rest van crème fraîche, 1 eetlepel mayonaise, bosuisnippers, knoflook en zout en peper.
  • In kom rest van mayonaise mengen met 1-2 eetlepels water en zout en peper.
  • Rest van bosuiringetjes en rauwkost erdoor roeren.
  • Mosselen serveren met knoflooksaus, rauwkostsalade en stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mosselpakketje met kokos en koriander

AllerHande 2006
Recept categorieën: Zeevruchten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de mosselen onder een stromende kraan, gooi kapotte en geopende exemplaren (die na een tik op het aanrecht niet sluiten) weg.
  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Leg op het werkvlak de vellen bakpapier of folie en verdeel de plakken gember, citroen en de mosselen over het midden van elk vel.
  • Schenk een scheut kokosmelk over de mosselen en vouw de pakketjes dicht.
  • Klem de randen eventueel vast met een metalen paperclip of nietje (in geval van bakpapier, niet nodig bij aluminiumfolie).
  • Verwarm de pakketjes 15 minuten in het midden van de oven.
  • Leg de pakketjes opengevouwen op een bord, druppel er wat sesamolie over en bestrooi ze met koriander.
  • Gooi de mosselen die niet open zijn gegaan weg.

Tips / Opmerkingen

Maak er een hoofdgerecht van door de hoeveelheden te verdubbelen.
Serveer er een mihoen-mangosalade bij .

Recept afdrukken
No ratings yet

Mosselen met boter, prei en selderij

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Was de mosselen onder stromend kraanwater; gooi kapotte en openstaande exemplaren (die na een tik op het aanrecht niet sluiten) weg.
  • Verhit 2 eetlepels boter in een mosselpan en fruit de sjalotten op middelhoog vuur.
  • Voeg de prei toe en fruit die 3-4 minuten mee.
  • Schep alles af en toe om.
  • Zet het vuur hoog, doe de mosselen erbij en laat de mosselen met de deksel op de pan in 10-12 minuten gaar worden.
  • Schud de mosselen af en toe om of neem de deksel eraf en schep ze om; ze hebben dan wel 1-2 minuten extra nodig om gaar te worden.
  • Zodra alle mosselschelpen open zijn, verdeel je de rest van de boter erover en laat je de boter smelten.
  • Bestrooi de mosselen met selderij. Gooi mosselen die niet open zijn gegaan weg.

Tips / Opmerkingen

Lekker met dik gesneden frites.