Saffraanvissoep met wortel
Aller Hande 1996
porties: 4 personen
Equipment
ingrediënten
- 30 gr Provençaalse kruidenmix verse
- 300 g miniworteltjes ,
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 zakje saffraan 0,05 g Silvo,
- 2 tabletten visbouillon
- 500 g aardappels vastkokend,
- 220 g kabeljauwfilet
- 250 g mosselen gekookte
- 2 dl Room Culinair
- ½ theelepel cayennepeper
Bereidingswijze
- Provençaalse kruiden met garen als bosje vastbinden.
- Eventuele grotere worteltjes halveren.
- Ui pellen en snipperen.
- In grote braadpan olie verhitten en ui ca. 3 minuten zachtjes fruiten.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- 1 Liter water toevoegen ,en aan de kook brengen met kruidenbosje, saffraan en worteltjes.
- Bouillontabletten erboven verkruimelen en oplossen.
- Op laag vuur soep afgedekt ca. 5 minuten koken. Intussen aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden.
- Aardappelblokjes aan soep toevoegen en ca. 10 minuten meekoken.
- Intussen kabeljauwfilet in blokjes snijden.
- Mosselen en kabeljauwfilet aan soep toevoegen en ca. 3 minuten laten meekoken. Room door soep roeren en soep weer aan de kook brengen.
- Soep pikant op smaak brengen met cayennepeper.
- Kruidenbosje uit soep nemen.
- Soep in vier soepkommen scheppen.
Tips / Opmerkingen
Serveren met stokbrood en boter.