Recept afdrukken No ratings yet Mosselen uit Auvergne Recept categorieën: Kaas, Varkensvlees, Zeevruchten porties: 2 Auteur: Christine Brekelmans ingrediënten2 kg mosselenBlok roquefort kaasKleine SpekblokjesKlein beetje water BereidingswijzeKook de mosselen met kaas en Spekblokjes. Tips / OpmerkingenLekker met stokbrood
Recept afdrukken No ratings yet Paella van Cucina Christina Dit is een eigen recept . Beslist niet vet!!! Recept categorieën: Rijst, ZeevruchtenLand van herkomst: Spanje porties: 8 personen Auteur: Christine Brekelmans EquipmentWok ingrediënten1 ½ pak gele rijst1 pak diepvrieserwten150 gram wortel zeer dunne plakjes3 bosuitjes fijn gesneden3 tenen knoflook fijngeperst1 rode ui in 1/4 reepjes1 pond kipfilet in blokjes (kanootje alleen met vis, maar doe er dan wittig bij)1 zak diepvriesgarnalen 400 gram, met staartje200 gram mosselen1 el Andalus kruiden of paella kruiden1 gegrilde rode paprika in reepjesOlijfolie naar smaak BereidingswijzeZet een grote wokpan klaar.Ontdooi de erwten en garnalen.Kook de rijst in een grote pan met water met kipbouillon blokjesRoerbak de erwten en wortelen met de paprika, rode ui en kipblokjes.Voeg de laatste 3 minuten de garnalen toe.Gebruik 1 e1 eetlepel Andalus kruiden van Jonnie Boer tijdens het wokkenDoe nu de warme rijst erbij met de mosselen en Bosui ringetjes.Zorg dat alles goed warm is.Serveer uit op de borden met een 2 partjes limoen en een 2 partjes sinaasappel.strooi ook een beetje peterselie op en je hebt een prachtig opgemaakt bord.
Recept afdrukken No ratings yet Kumarasoep met vis Recept categorieën: Soep, Vis, Zeevruchten porties: 4 personen Auteur: Christine Brekelmans ingrediënten1 kilo zoete aardappel in blokjes2 L groentebouillon100 gram mosselen100 gram garnalen200 gram kabeljauw200 gram roodbaarsfilet200 gr schelvisfilet1 tl oregano½ el kurkuma½ el foelie1 mespuntje chilivlokken2 doosjes zeekraal harde stukken aan onderkant verwijderen2 stokbrood wit/bruin BereidingswijzeZet de bouillon op en doe de blokjes aardappel erbij.Gaar laten koken en pureren.Doe nu zeekraal en de stukjes visbij de gepureerde soep, samen met de kruiden.Even gaar laten worden en dan de garnalen en mosselen erbij.In 2 min op temperatuur brengen. Tips / OpmerkingenServeren met stokbrood.
Recept afdrukken No ratings yet Risotto met spinazie, knoflookgarnalen en mosselen Recept categorieën: Rijst, Zeevruchten porties: 2 Auteur: Christine Brekelmans ingrediënten100 Gr risotto gaarkoken100 Gr garnalen100 gram mosselen150 Verse spinazieScheutje room1 ui fijn gesneden2 teentjes knoflook fijn geperst½ rode peper fijn gesneden, kan, hoeft nietBakje zeewiersalade75 gram oesterzwammen fijn gesneden75 gram gedroogd eekhoorntjesbrood samen met de risotto koken! BereidingswijzeKook de risotto met het eekhoorntjesbrood in 12 minuten, tot deze zacht proeftBak de zeekraal met ui, knoflook en peper en voeg de laatste 5 minuten, op kleine pit de mosselen en garnalen toe!Leg op een bord de risotto, maak een kringetje en leg daarin de gebakken zeekraal, etc.Leg de zeewier salade ernaast.
Recept afdrukken No ratings yet Spaghetti met mossel tomatensaus AllerHande 2004 Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis, ZeevruchtenLand van herkomst: ItaliëExtra aanwijzing: Snel te maken Auteur: Albert Heijn / Allerhande ingrediënten300 g spaghetti3 eetlepels olijfolie3 rode uien grofgesnipperd2 teentjes knoflook geperst800 gr tomatenblokjes à 400 g1 kropslà100 ml sladressing naturel fles300 gr mosselen voorgekookt BereidingswijzeIn ruim water met zout spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.In hapjespan olie verhitten en ui in 5 minuten zachtjes glazig bakken.Knoflook 1 minuut meefruiten.Tomatenblokjes toevoegen en saus 10 minuten laten inkoken.Kropsla schoonmaken, wassen en drogen (in slacentrifuge).In kom sla omscheppen met dressing.Tomatensaus pittig op smaak brengen met zout en peper.Mosselen erdoor roeren en even meewarmen, maar saus mag niet meer koken.Pastà afgieten en over vier diepe borden verdelen.Mossel-tomatensaus erover verdelen.Sla apart erbij geven.
Recept afdrukken No ratings yet Spaghetti met mosselen en witte wijn AllerHande 2004 Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis, ZeevruchtenLand van herkomst: Italië porties: 4 personen Auteur: Albert Heijn / Allerhande ingrediënten2 kg mosselen200 ml droge witte wijn200 g spaghetti2 eetlepels olijfolie1 teentje knoflook fijngesneden125 ml slagroom½ tablet visbouillon verkruimeld30 g verse peterselie fijngehakt BereidingswijzeMosselen goed wassen.Kapotte mosselen en mosselen die na tik op aanrecht niet sluiten, weggooien.Mosselen in een grote pan leggen en wijn erbij schenken.Mosselen afgedekt in 5-7 minuten gaarkoken.Pan drie keer goed omschudden.Dicht gebleven mosselen weggooien.Kwart van mosselen in aluminiumfolie verpakken.Rest van mosselen op de bakplaat scheppen om snel af te koelen.Zeef bekleden met vochtige theedoek en boven schaal kookvocht erdoor schenken.Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.In sauspan olie met knoflook verwarmen.Mosselvocht, slagroom en een verkruimeld bouillontablet toevoegen.Saus aan de kook brengen en in 5 minuten iets laten inkoken.Afgekoelde mosselen uit schelp nemen.Mosselen met helft van peterselie door saus roeren.Op smaak brengen met zout en peper.Spaghetti afgieten en mosselsaus erdoor mengen.Pasta over vier diepe borden verdelen en bestrooien met rest van de peterselie.Achtergehouden mosselen in de schelp op pasta leggen.
Recept afdrukken No ratings yet Romige mosselsoep met bosui en dille AllerHande 2006 Recept categorieën: Soep, Voorgerechten, ZeevruchtenLand van herkomst: NederlandExtra aanwijzing: Snel te maken porties: 4 personen Auteur: Albert Heijn / Allerhande ingrediënten1 kg mosselen500 ml kippenbouillon van tablet100 ml witte wijn2 eetlepels olie3 bosuitjes in ringetjes2 stengels bleekselderij in dunne boogjes125 ml crème fraîche15 g dille verse fijngesneden BereidingswijzeWas de mosselen; gooi kapotte en geopende exemplaren (die na een tik op het aanrecht niet sluiten) weg.Breng de mosselen in de bouillon en de wijn aan de kook en laat ze 2-3 minuten koken, tot ze openstaan.Neem de mosselen uit de pan.Hang een zeef boven een andere pan, leg er een theedoek over en schenk het mosselkookvocht erop.Neem de mosselen uit de schelp (bewaar 12 mosselen in de schelp).Verhit de olie in een soeppan en fruit de bosui en bleekselderij 2-3 minuten.Roer de crème fraîche erdoor, schenk het mosselvocht erbij en breng het geheel aan de kook.Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.Warm de laatste 5 minuten de mosselen mee.Bestrooi met dille.
Recept afdrukken No ratings yet Mosselpannetje met knoflooksaus en rauwkost AllerHande 2004 Recept categorieën: Hoofdgerechten, ZeevruchtenExtra aanwijzing: Snel te maken porties: 2 personen Auteur: Albert Heijn / Allerhande ingrediënten2 kg mosselen panklare125 ml crème fraîche3 bosuitjes in ringetjes1 voorgebakken boulogne stokbrood3 eetlepels mayonaise1 teentje knoflook geperst150 g wortels BereidingswijzeOven voorverwarmen op 225 °C.Mosselen wassen, kapotte exemplaren en schelpen die na tik niet sluiten, weggooien.In pan mosselen mengen met 1 eetlepel crème fraîche en helft van bosui.Afgedekt op hoog vuur ca. 8 minuten koken, tot mosselen gaar zijn.Af en toe omschudden.Stokbrood in 6-8 minuten afbakken.Van bosuiringetjes 1 eetlepel nog fijner snijden.In kom saus roeren van rest van crème fraîche, 1 eetlepel mayonaise, bosuisnippers, knoflook en zout en peper.In kom rest van mayonaise mengen met 1-2 eetlepels water en zout en peper.Rest van bosuiringetjes en rauwkost erdoor roeren.Mosselen serveren met knoflooksaus, rauwkostsalade en stokbrood.
Recept afdrukken No ratings yet Mosselpakketje met kokos en koriander AllerHande 2006 Recept categorieën: ZeevruchtenExtra aanwijzing: Snel te maken porties: 4 personen Auteur: Albert Heijn / Allerhande ingrediënten2 kg mosselen4 cm verse gemberwortel in dunne plakken1 citroen in plakken200 ml kokosmelk2 eetlepels sesamolie15 g verse koriander grof gesneden BereidingswijzeWas de mosselen onder een stromende kraan, gooi kapotte en geopende exemplaren (die na een tik op het aanrecht niet sluiten) weg.Verwarm de oven voor op 225 °C.Leg op het werkvlak de vellen bakpapier of folie en verdeel de plakken gember, citroen en de mosselen over het midden van elk vel.Schenk een scheut kokosmelk over de mosselen en vouw de pakketjes dicht.Klem de randen eventueel vast met een metalen paperclip of nietje (in geval van bakpapier, niet nodig bij aluminiumfolie).Verwarm de pakketjes 15 minuten in het midden van de oven.Leg de pakketjes opengevouwen op een bord, druppel er wat sesamolie over en bestrooi ze met koriander.Gooi de mosselen die niet open zijn gegaan weg. Tips / OpmerkingenMaak er een hoofdgerecht van door de hoeveelheden te verdubbelen. Serveer er een mihoen-mangosalade bij .
Recept afdrukken No ratings yet Mosselen met boter, prei en selderij AllerHande 2006 Recept categorieën: Hoofdgerechten, ZeevruchtenLand van herkomst: NederlandExtra aanwijzing: Snel te maken porties: 4 personen Auteur: Albert Heijn / Allerhande ingrediënten4 kg mosselen100 g boter in kleine blokjes2 sjalotten in ringen1 prei in ringen50 g selderij grof gesneden BereidingswijzeWas de mosselen onder stromend kraanwater; gooi kapotte en openstaande exemplaren (die na een tik op het aanrecht niet sluiten) weg.Verhit 2 eetlepels boter in een mosselpan en fruit de sjalotten op middelhoog vuur.Voeg de prei toe en fruit die 3-4 minuten mee.Schep alles af en toe om.Zet het vuur hoog, doe de mosselen erbij en laat de mosselen met de deksel op de pan in 10-12 minuten gaar worden.Schud de mosselen af en toe om of neem de deksel eraf en schep ze om; ze hebben dan wel 1-2 minuten extra nodig om gaar te worden.Zodra alle mosselschelpen open zijn, verdeel je de rest van de boter erover en laat je de boter smelten.Bestrooi de mosselen met selderij. Gooi mosselen die niet open zijn gegaan weg. Tips / OpmerkingenLekker met dik gesneden frites.