Münster Taartje
Ingrediënten
- 175 gr bloem
- Zout
- 50 gr walnoten fijngehakt
- 1 ei
- 1 eetlepel notenolie
- 200 gr Münsterkaas
- 1,25 dl slagroom
- 2 eidooiers
- 100 gr blauwe druiven
- 12 halve walnoten
Instructies
- Meng bloem met 1 theelepel zout. Voeg noten, ei, olie en 4 eetlepels koud water toe.
- Kneed snel tot een soepel deeg.
- Laat het deeg verpakt in plasticfolie 1 uur in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed de taartvormpjes met het deeg en vul ze met steunvulling.
- Bak de taartbodems 15 minuten in het midden van de oven.
- Verwijder de steunvulling en bak de bodems nog 5 minuten.
- Pureer de Münsterkaas met slagroom en eidooiers.
- Verdeel dit mengsel over de taartbodems.
- Bak in de oven gedurende 15 minuten, totdat de vulling gaar en goudbruin is.
- Serveer de taartjes met blauwe druiven en halve walnoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit heerlijke Münster Taartje als een smakelijk nagerecht!