Münster Taartje

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 175 gr bloem
  • Zout
  • 50 gr walnoten fijngehakt
  • 1 ei
  • 1 eetlepel notenolie
  • 200 gr Münsterkaas
  • 1,25 dl slagroom
  • 2 eidooiers
  • 100 gr blauwe druiven
  • 12 halve walnoten

Instructies

  • Meng bloem met 1 theelepel zout. Voeg noten, ei, olie en 4 eetlepels koud water toe.
  • Kneed snel tot een soepel deeg.
  • Laat het deeg verpakt in plasticfolie 1 uur in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed de taartvormpjes met het deeg en vul ze met steunvulling.
  • Bak de taartbodems 15 minuten in het midden van de oven.
  • Verwijder de steunvulling en bak de bodems nog 5 minuten.
  • Pureer de Münsterkaas met slagroom en eidooiers.
  • Verdeel dit mengsel over de taartbodems.
  • Bak in de oven gedurende 15 minuten, totdat de vulling gaar en goudbruin is.
  • Serveer de taartjes met blauwe druiven en halve walnoten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van dit heerlijke Münster Taartje als een smakelijk nagerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht / Taart
Feestdagen etc Kerst