Recept afdrukken
No ratings yet

Bloemkoolsoep met walnoten

Recept categorieën: Noten, Soep

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Hak de noten klein
  • Snijd de kaas in kleine blokjes
  • Neem roosjes van de bloemkool en voeg toe aan de bouillon.
  • Gaar laten koken en pureren
  • Doe de soep in voorverwarmde borden en ter garnering en naar smaak voeg je de kaas en walnoten toe.
  • Klein beetje nootmuskaat en klaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelkroketjes van Frans Huits

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

Bereidingswijze

  • Boen de aardappelen schoon, kook ze gaar, pel ze en pureer ze (bijvoorbeeld met behulp van een pureeknijper).
  • Meng de nog hete puree met de eidooiers, 2 eetlepelspaneermeel, zout en (versgeraspte)
  • nootmuskaat.
  • Maak van de puree ca. 2 cm dikke rollen en snijd daar stukken van 4 cm af.
  • Wentel de kroketjes achtereenvolgens door de bloem, het losgeroerde eiwit en het paneermeel en laat ze in heet frituurvet goudbruin worden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelkoekjes uit de oven en biefstuk met pizzakruiden

Recept categorieën: Groenten, Rundvlees
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de gare spinazie uitlekken, druk ze uit en hak ze fijn.
  • Kook de aardappelen gaar, stamp ze tot een puree en wrijf die door een zeef.
  • Meng er de spinazie, de helft van de bloem, de eieren, de cottage cheese en wat zout, peper en
  • nootmuskaat door.
  • Meng er in delen de rest van de bloem door tot een kneedbaar geheel.
  • Vorm dit tot een rol, snijd die in 1 cm dikke plakken en kook die per 5 tegelijk 3 minuten in gezouten water.
  • Schik ze dakpansgewijs in rijen in een ovenschaal.
  • Vermeng de verse kaas met de pestosaus en de helft van de geraspte kaas, lepel dit mengsel over de gnocchi, verdeel er de rest van de kaas over en bak ze bij 175°C 45 minuten.
  • Bak de entrecotes in olijfolie aan beide kanten 1 minuut.
  • Knijp er de knoflook boven uit en strooi er zout en peper over.
  • Voeg de uitgelekte tomaatstukjes toe en laat nog 3 minuten stoven.

Tips / Opmerkingen

Serveer de peterselie erbij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spruitjessoep van Cucina Christina v2

Dit is een aangepast recept van Libelle
porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spekreepjes samen met de ui en sjalot bakken
  • Doe nu alles bijelkaar in de pan, op een handje vol spruitjes na, voor garnituur en de Spekreepjes ook achterhouden, maar ui en sjalot in de pan.
  • Kruidentuiltje eruit halen en pureren
  • Doe de Spekreepjes en de spruitjes nu in de soep en goed warm maken.
  • Afmaken met walnoten en peterselie, vlak voor het opdienen

Recept afdrukken
No ratings yet

Berbere

Ethiopische specerijenmix

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Nu alles goed door elkaar mengen en in een potje wegzetten

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelgnocchi van Frans Huits

Recept categorieën: Groenten, Pasta
porties: 8 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in de schil gaar, schil ze heet en pureer ze.
  • Roer er het ei, een mespuntje nootmuskaat, zout, peper en de helft van de bloem door en voeg zoveel bloem toe tot een zachte, gladde en iets kleverige massa ontstaat.
  • Vorm hiervan rollen met een doorsnee van 2 cm dik en laat die afgedekt in de koelkast ca. 1 uur opstijven.
  • Snijd de rollen dan in stukjes van 2 cm.
  • Duw elk stukje met uw duim zachtjes over de tanden van een vork, zodat de gnocchi aan de kant van de duim hol wordt en aan de kant van de vork bol en geribbeld.
  • Laat steeds een aantal gnocchi in ruim kokend water met zout glijden en pocheer ze tot ze boven komen drijven.
  • Leg de gnocchi op een warme schaal en dien ze op met pesto.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelen in melk gekookt

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Giet de melk in een pan over de aardappelen, doe er een snufje zout bij en laat ze sudderen tot de aardappelen zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen (als u het te hard laat koen, kookt de melk over en plakken de aardappelen aan de bodem).
  • Giet de melk af en breng de aardappelen over in een ondiepe, vuurvaste schotel.
  • Strooi er wat geraspte nootmuskaat en wat gedroogde tijm of basilicum over, doe er 3-4 eetlepels melk bij en zet de schotel onafgedekt 15 minuten in een op 150-180°C voorverwarmde oven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelen au gratin

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Kaas
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

Bereidingswijze

  • Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer alles glad.
  • Roer er dan deel voor deel de melk en de bouillon bij en maak op smaak met de wijn, de fijngesneden verse kruiden, de uitgeperste knoflook, zout, versgemalen peper en wat nootmuskaat.
  • Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakjes en kook die 1 minuut in ruim water met zout
  • (blancheren).
  • Laat ze uitlekken en leg ze in een beboterde ovenschaal.
  • Schenk de saus erover en bestrooi het gerecht met de geraspte kaas.
  • Zet de schotel op een rooster midden in een tot warm voorverwarmde oven (ca 200°C) en laat het gerecht in ca 45 minuten gaar worden en lichtbruin kleuren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelballetjes met yoghurtdip

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in lichtgezouten water gaar, laat ze onder koud stromend water schrikken, pel ze, prak ze fijn en zet ze afgedekt opzij.
  • Was en schil intussen alle groenten en het stukje gemberwortel.
  • Halveer het rode pepertje, verwijder de pitjes en hak alle ingrediënten daarna zeer fijn.
  • Meng ze met de koriander.
  • Verhit de olie in een pan, roerbak de groenten daarin 3-4 minuten en breng op smaak met kurkuma, nootmuskaat, kardemom,zout en peper.
  • Meng de groenten, de eierdooiers en 3 afgestreken eetlepels maïszetmeel zorgvuldig door de
  • aardappelen en breng op smaak met peper en zout.
  • Bestuif uw handen met maïszetmeel en vorm dan van het deeg 24 balletjes.
  • Haal ze door de rest van het maïszetmeel, daarna door de losgeklopte eieren en tenslotte door de sesamzaadjes.
  • Verhit de maïskiemolie in een frituurpan (180°C), bak de balletjes in 4-5 minuten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Serveer de balletjes met een yoghurtdip die u maakt door 1 pakje gemengde kruiden door 500 gr yoghurt te roeren, deze op smaak te brengen met ½ theelepel kummelzaadjes, 1 theelepel citroensap, peper en zout en dan nog ½ uur te laten trekken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel groentegratin

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Kaas, Ovenschotel
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Frans Huits

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in dunne reepjes.
  • Vet een lage ovenschaal in en schep de aardappelschijfjes en de paprika inde schaal door elkaar.
  • Roer zout, peper en een snufje nootmuskaat door de melk, pers het teentje knoflook erboven uit en schenk dit mengsel door de aardappelschijfjes.
  • Strooi de kaas erover en laat de schotel in de oven in 15 minuten door en door heet en goudbruin worden.