Notenrijst met kruidige paksoi
Ingrediënten
- 250 g pandanrijst pak a 400 g
- 150 g gemengde noten ongezouten
- 75 g gewelde abrikozen zakje a 200 g
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 2 struikjes paksoi
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 bakje verse roomkaas met kruiden 125 g
Instructies
- Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
- Noten grof hakken.
- Abrikozen in stukjes snijden.
- Knoflook pellen en in stukjes hakken.
- Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
- Paksoi schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.
- In wok olie verhitten. Knoflook en paprika ca. 2 minuten bakken.
- Paksoi toevoegen en ca. 4 minuten roerbakken.
- Roomkaas toevoegen en laten smelten.
- Noten en abrikozen door rijst scheppen.
- Rijst serveren met kruidige paksoi.