Recept afdrukken
No ratings yet

Eiermie met paddestoelen en cashewnoten

Recept categorieën: Pasta
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. 
  • Paddestoelen schoonvegen en in plakjes snijden. 
  • In wok olie verhitten, knoflook erboven uitpersen en 1 minuut roerbakken. 
  • Paddestoelen en sugarsnaps erbij scheppen en 5 minuten roerbakken. 
  • Sojasaus erdoor roeren en geheel met zout en peper op smaak brengen. 
  • Mie en groentemengsel over vier borden verdelen. 
  • Met cashewnoten bestrooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Champignonsoep met een bladerdeegdakje

Recept categorieën: Soep
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Laat de bouillon met het bouquet garni of het kruidenbuiltje enige tijd trekken.
  • Snijd de champignons in plakjes en de oesterzwammen in reepjes.
  • Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn.
  • Verhit de boter in een pan en fruit de sjalotjes en de knoflook hierin.
  • Voeg de champignons en de oesterzwammen toe.
  • Meng dit mengsel aan met de kippenbouillon en laat de soep afkoelen.
  • Spreid de plakjes bladerdeeg op het aanrecht uit om ze een beetje te laten ontdooien.
  • Splits het ei en klop de dooier in een kopje los met een snufje zout.
  • Snijd de prei zeer fijn.
  • Vul ovenvaste soepkommen met soep en voeg de prei toe.
  • Maak de bovenrand van de soepkommen met water een beetje nat.
  • Rol de bladerdeegplakjes iets uit, leg ze over de kommen en plak ze op de rand van de kommen vast.
  • Snijd de randen zo nodig bij en bestrijk de bovenkant met de los geklopte eidooier.
  • Zet de soepkommen 8 minuten in een oven van 220°c.
  • Als het bladerdeegdakje goudbruin is, is de soep heet.
  • De soep wordt gegeten nadat het bladerdeegkapje aan tafel is stuk gestoken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde savooviekool

Recept categorieën: Groenten, Kaas, Stamppot
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voorop 180°C.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing met de melk, 3 dl water en 1/2 theelepel zout.
  • Haal 6 mooie bladeren van de kool en was die.
  • Bekleed de kom met de koolbladeren en laat ze ruim over de rand hangen.
  • Was de rest van de kool en snijd hem in reepjes.
  • Veeg de oesterzwammen schoon en snijd de helft in repen.
  • Meng de kruidenkaas, de kool, de oesterzwamrepen en 75 gr cashewnoten door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de stamppot in de kom en sla de overhangende bladeren over de puree.
  • Laat het gerecht midden in de oven in ± 20 minuten goed heet worden.
  • Verhit de boter in een koekepan en bak de rest van de oesterzwammen ± 2 minuten op hoog vuur.
  • Breng op smaak me zout.
  • Stort de gevulde savooiekool op een schaal en garneer met de rest van de cashewnoten en de oesterzwammen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Boerenkoolstamppot van Astrid Veltman

Recept categorieën: Groenten, Stamppot
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de aardappelen met de boerenkool in weinig water met zout in ± 30 minuten gaar.
  • Snipper intussen de ui en roerbak hem 5 minuten in de boter met de oesterzwammen en de kastanjechampignons.
  • Hak 2/3 deel van de cashewnoten fijn.
  • Giet de boerenkool met de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • Voeg melk toe tot een smeuïge stamppot ontstaat.
  • Schep de ui met de paddestoelen, de noten, de mosterd en de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Lasagne met kip, groenten en paddenstoelen
Recept afdrukken
No ratings yet

Lasagne met kip, groenten en paddenstoelen

Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Kip, Pasta
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm het water en los hierin de bouillontablet op.
  • Laat weer afkoelen.
  • Snijd de groenten, knoflook en paddenstoelen fijn.
  • Maal de kipfilets in de keukenmachine fijn, samen met de room, peper en zout.
  • Voeg de afgekoelde bouillon toe en roer goed door.
  • Spatel de groenten handmatig door het kipmengsel.
  • Vul een lasagneschaal laagje voor laagje met het kipmengsel en de lasagnevellen.
  • Strooi op het laatste laagje de geraspte pecorino.
  • Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 160 °C.
  • Bak de lasagne: Combi-stand Hetelucht Plus/magnetron Hetelucht Plus: 160 °C Magnetron: 450 watt 25 minuten
  • of: Hetelucht Plus 160 °C 50 minuten

Roerei Met Oesterzwammen En Kastanjechampignons Op Toast
Recept afdrukken
No ratings yet

Roerei met oesterzwammen en kastanjechampignons op toast

Recept categorieën: Ei, Groenten
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Klop de eieren los met de melk en room.
  • Doe er de groene ringetjes van de lente-ui en de bieslook in.
  • Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de knoflook, het witte gedeelte van de lente-uitjes en de paddenstoelen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg het eimengsel toe en roer totdat het eimengsel gaar is.
  • Rooster de toast of bak het in een beetje boter bruin in een pan. Schep het eimengsel op de, het liefst nog warme, toast en leg er een sneetje toast bovenop.
  • Bestrooi het gerechtje met een beetje van de bieslook en serveer het