Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Geroosterde aardappelen met cervelaatplakjes
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 kg vastkokende aardappelen schoongeboend en in stukken
- zout
- 2 rode uien in parten
- 2 teentjes knoflook in plakjes
- 3 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
- versgemalen peper
- 100 g Stegeman cervelaatworst in dunne plakjes
- 4 eetlepel(s) cocktailaugurkjes
- 2 eetlepel(s) Italiaanse kruiden geknipt
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen 10 minuten in water met zout.
- Giet ze af, spoel ze onder koud water.
- Meng ze met de uien, de knoflook en de olie en verdeel ze over een met een bakmatje of bakpapier beklede braadslede.
- Bestrooi met peper en zout naar smaak.
- Rooster de aardappelen in een voorverwarmde oven (225 °C) in ± 30 minuten mooi bruin en gaar.
- Schep ze tussentijds 2 maal om.
- Schep 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de cervelaatworst erdoor.
- Neem de aardappeltjes uit de oven en verdeel de augurkjes en de Italiaanse kruiden erover.
Tips / Opmerkingen
Lekker met een gebakken kipfilet en gekookte broccoli.