Olijven fetasalade

Porties: 4 personen
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Komkommer
  • Olijven
  • fetablokjes
  • kruidige olie
  • wijnazijn
  • zout
  • peper

Instructies

  • Schep ½ komkommer in blokjes om met 200 gr gemengde olijven en de helft van een potje fetablokjes in kruidenolie.
  • Schep er 2 eetlepels van de kruidige olie en 1 theelepel wijnazijn door en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat het 2 uur intrekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met Turks brood.
Feta is een witte kaas van koe-, geite- of schapenmelk.
Doordat de kaas niet echt is gerijpt, heeft hij geen korst.
Feta wordt bewaard in pekelwater. Daardoor is de kaas een beetje brokkelig en
smaakt hij pittig zout.
Handig om in huis te hebben zijn fetablokjes in kruidenolie of in een met kruiden
gearomatiseerde zonnebloem- of olijfolie. Een opengemaakt potje fetablokjes moet in
de koelkast worden bewaard. De blokjes moeten onder de olie staan.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade