Loempia speciaal met kip
porties: 4 personen
ingrediënten
- olie om te bakken en te frituren
- 200 g kipfilet
- 300 g bamigroenten met rode peper
- 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Bahmi
- 8 ontdooide loempiavellen diepvries
Bereidingswijze
- Verhit een flinke laag olie in de frituurpan (180ºC).
- Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
- Verwijder de zaadjes uit de rode peper uit het pakket en snijd de peper in dunne ringetjes.
- Verhit een andere wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok hierin de kip 5 minuten.
- Voeg de groenten en de peperringetjes toe en wok 5 minuten mee.
- Meng de kruidenmix er goed door en warm kort mee.
- Af laten koelen.
- Leg in het midden van 4 loempiavellen ¼ van het groente-kipmengsel.
- Vouw de vellen om de vulling. Leg de andere loempiavellen erover.
- Vouw de randen onder de loempia en draai de loempia’s voorzichtig om.
- Plak de randen dicht met een heel klein beetje water.
- Bak de loempia’s een voor een in de hete olie, in een paar minuten, rondom goudbruin en knapperig.
- Laat ze op keukenpapier uitlekken.