Ossestaart op Brusselse wijze
Ingrediënten
Instructies
- Smelt 100 gr boter in een pan en voeg er de in stukken gesneden ossestaart aan toe.
- Laat het vlees onder voortdurend keren met een houten lepel lichtbruin worden ,dit is zeer belangrijk, omdat dat de smaak aan het gerecht geeft.
- Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
- Doe het in blokjes gesneden spek en de schoongemaakte, in ringen gesneden uien in de pan, laat alles lichtbruin worden en blijf roeren.
- Voeg het vlees weer toe en doe er de bouillon, peper, zout, wat geraspte nootmuskaat en het kruidentuiltje bij.
- Zet het deksel op de pan en laat alles op laag vuur ± 30 minuten zachtjes sudderen.
- Giet dan het bier erbij en laat alles 2 uur pruttelen.
- Voeg 1 uur voor het einde van de bereidingstijd de gedroogde pruimen toe.
- Verwijder voor het serveren met een schuimspaan het vlees en de pruimen.
- Zet het vuur hoger en roer de vloeistof goed door elkaar.
- Voeg beurre manié toe ,50 gr boter, goed vermengd met bloem en roer tot u een gladde saus krijgt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het gerecht bij voorkeur met aardappelpuree.