Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Skoetsje

Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak het afbakstokbroodje niet helemaal af.
  • Snijd het horizontaal door.
  • Beleg het opengesneden stokbroodje met achtereenvolgens: een laag ham, dan een laag
  • salami, dan een laag katenspek, hierop een laagje ui, daarover de tomatenplakjes dakpansgewijs leggen en besluiten met een laag kaasplankjes.
  • Zet gedurende 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven van 225 ºc.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Vega gevulde paprika

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Dieët: Vegetarisch

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Neem een grote kom en doe daar alles in, behalve de kaas
  • Nu goed door elkaar husselen
  • Pak de paprika’s en eerst wassen
  • Leg deze op een bakplaat en vul met de ingrediënten
  • Leg de plakjes kaas erover
  • De oven eerst voorverwarmen op 200 graden
  • Pak de plaat en hang deze in de oven voor 20 min
  • Neem pp 65 gr rijst en kook deze intussen gaar
  • Maak het bord mooi op en serveer met meloen salade.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Winterse groentesoep

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Brood in blokjes snijden.
  • In soeppan sjalot in olie 2 minuten fruiten.
  • Winterpeen en bleekselderij erdoor scheppen.
  • Groentesap erbij schenken en geheel aan de kook brengen.
  • Soep afgedekt 15 minuten zachtjes laten doorkoken.
  • Intussen in koekenpan met antiaanbaklaag boter verhitten.
  • Brood met knoflook omscheppen en op laag vuur al omscheppende goudbruin bakken.
  • Met zout en peper naar smaak bestrooien.
  • Broccoli en tuinerwten door soep roeren en geheel onafgedekt nog 5 minuten zachtjes laten
  • doorkoken.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper en over vier diepe borden verdelen.
  • Knoflookcroutons en blokjes kaas over soep verdelen.
  • Direct serveren.

Tips / Opmerkingen

Maak, voor kinderen die niet van knoflook houden, eerst enkele croutons zonder knoflook.
Of gebruik eventueel kant-en-klare croutons.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Warme bonensalade met krokante ham

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In wok of hapjespan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Paprika's en oesterzwammen op halfhoog vuur, 3-4 minuten roerbakken.
  • Knoflook even meebakken. Kidneybonen en azijn erdoor scheppen en meewarmen.
  • Gerecht op smaak brengen met zout en peper.
  • Intussen in droge koekenpan met antiaanbaklaag ham krokant bakken.
  • Kaas over vier borden strooien, de bonensalade erover verdelen en ham erop leggen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Prei omelet met gebakken krieltjes

AllerHande 2006
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de prei schoon door de onderkant te verwijderen en het donkergroene deel van het blad te snijden.
  • Stengels van de prei in dunne ringen snijden en deze in vergiet onder stromend water wassen.
  • Goed laten uitlekken.
  • In hapjespan op matig vuur krieltjes in 3 eetlepels olie afgedekt in 10 minuten bijna gaar bakken.
  • Regelmatig omschudden.
  • In kom eieren loskloppen met melk en zout en peper naar smaak.
  • Helft van geraspte kaas erdoor roeren.
  • In grote koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en prei al omscheppend in 2-3 minuten beetgaar bakken.
  • Eimengsel erbij schenken.
  • Rest van kaas erover strooien en deksel op pan leggen.
  • Omelet op heel laag vuur, eventueel op vlamverdeler, in 10-15 minuten laten stollen.
  • Deksel van hapjespan nemen en krieltjes zonder deksel in nog 3-5 minuten omscheppend
  • goudbruin bakken.
  • Omelet in 8 punten snijden.
  • Op vier borden elk 2 punten omelet leggen en krieltjes ernaast scheppen.

Tips / Opmerkingen

Deze omelet is ook in de oven te maken.
Verspreid de beetgare prei over een lage taartvorm en schenk het eimengsel erop.
Bestrooi met kaas en schuif de vorm in het midden van een voorverwarmde oven van 200 °C.
Bak de omelet in 15-20 minuten lichtbruin en gaar.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Andijvietaart met cashewnoten

Allerhande 2006
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Noten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  • Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde deeglap van ca. 30 cm doorsnede.
  • Quichevorm met deeg bekleden en met vork gaatjes in deegbodem prikken.
  • Andijvie in repen snijden, wassen en met aanhangend water in hapjespan op matig vuur in 5
  • minuten laten slinken.
  • Andijvie in vergiet goed laten uitlekken. In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
  • Andijvie, noten en helft van kaas erdoor scheppen.
  • Eimengsel overdoen in taartvorm en rest van kaas erover strooien.
  • Taart in oven in 25-35 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Intussen tomaten in dunne plakken snijden en besprenkelen met sladressing.
  • Andijvietaart in punten gesneden serveren met tomatensalade.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met bloemkool

Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de blokjes bloemkool in 750 ml bouillon tot ze gaar zijn.
  • Pureer met een staafmixer.
  • Verwarm een gietijzeren pan met een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden.
  • Fruit de ui en knoflook ca. 5 minuten tot de ui glazig is.
  • Voeg de rijst toe en bak even mee.
  • Blus af met de wijn en een schep bouillon van de bloemkool.
  • Blijven roeren en voeg nog een schep bouillon toe als de bouillon is opgenomen.
  • Herhaal dit tot de risotto gaar is.
  • Verwarm intussen in een koekenpan een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden.
  • Bak hierin de bloemkoolroosjes en de Alpro®soya Reepjes tot de reepjes bruin zijn.
  • Schep de bloemkoolroosjes en Alpro® soya Reepjes met een deel van de rucola door de risotto als hij bijna gaar is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak de risotto af met de rest van de rucola, oude kaas en tijm.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde mosselen met oude kaas

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Wereldkeuken
porties: 20 stuks
Calorieën: 20kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Mosselen in grote pan leggen.
  • 2-3 Eetlepels water toevoegen.
  • Mosselen afgedekt op hoog vuur ca. 5-8 minuten verwarmen tot schelpen opengaan.
  • Mosselen afgieten en uit schelpen nemen.
  • Elke mossel in één schelphelft terugleggen.
  • Schelpen naast elkaar op bakplaat zetten.
  • In keukenmachine brood, knoflook en peterselie fijnmalen.
  • Boter en kaas erdoor mengen en zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Botermengsel over mosselen verdelen.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Bakplaat ca. 10 cm onder hete grill schuiven en mosselen in ca. 3 minuten gratineren.

Tips / Opmerkingen

Mosselen schoonmaken:
Bij Albert Heijn worden verse mosselen panklaar verkocht.
Je kunt de mosselen in feite zo in de pan leggen.
Verwijder wel mosselen met een kapotte schelp en mosselen die na een flinke tik op het aanrecht niet dichtgaan.
Je kunt de mosselen ook heel even onder koud stromend water houden, om te zien of ze zich sluiten.

Nutrition

Calorieën: 20kcal | koolhydraten: 1g | Eiwit: 1g | Vet: 2g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Voorgerechtje

P. Bodisco Massink-Cohen Tervaert
Recept categorieën: Voorgerechten
Auteur: P. Bodisco Massink-Cohen Tervaert

Bereidingswijze

  • Maak van brood niet te dunne toastjes.
  • Leg op elk toastje eerst een laagje mayonaise, daarop een flinke plak niet te oude kaas, daarop een plak geschilde appel en bovenop een plakje bacon.
  • Zet de toastjes in de oven en laat ze warm worden totdat de kaas wat gesmolten en de bacon wat gebakken is.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Linzensalade met oude kaas

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In wok ui in 2 eetlepels olie goudbruin fruiten.
  • Knoflook en komijn toevoegen en 30 seconden meebakken.
  • Spinazie in gedeelten toevoegen,laten slinken en op smaak brengen met zout en peper.
  • Spinazie uit wok nemen.
  • Rest van olie verwarmen, linzen toevoegen en al omscheppend 2-3 minuten verwarmen.
  • Tomaatjes en azijn erdoor mengen en op smaak brengen met zout en peper.
  • Spinazie op schaal leggen en linzen erover verdelen.
  • Kaas erover strooien.