Recept afdrukken
No ratings yet

Koude komkommersoep met dille

Allerhande 2002
Bereidingstijd30 min
Recept categorieën: Groenten, Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 55kcal

Equipment

Bereidingswijze

  • Komkommer wassen, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen.
  • Komkommer in stukjes snijden.
  • Sjalot pellen en snipperen. In pan boter verhitten.
  • Sjalot ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Komkommerstukjes, bouillontablet en 1/4 liter water toevoegen.
  • Komkommer in ca. 8 minuten zachtjes gaarkoken.
  • Dille fijnhakken.
  • Soep met staafmixer pureren.
  • Dille en zure room erdoor roeren en soep op smaak brengen met zout en peper.
  • Laten afkoelen.
  • Soep in espressokopjes scheppen en serveren met flinterdun uitgestoken rondje geroosterde oudewijvenkoek.

Nutrition

Calorieën: 55kcal | koolhydraten: 7g | Eiwit: 1g | Vet: 4g

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met eendenborst en kruidkoekcroutons

AllerHande december 2003 Snel te maken
Recept categorieën: Eend, Gevogelte, Salade, Voorgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vel van eendenborstfilets kruislings insnijden en vlees op kamertemperatuur laten komen.
  • Plakken koek in broodrooster in 2-3 minuten goudbruin roosteren.
  • Plakken in blokjes van 1 cm snijden en verder laten afkoelen (pas dan worden ze krokant).
  • In koekenpan boter verhitten en filets op matig vuur 4-5 minuten aan velzijde bakken.
  • Filets omdraaien en nog 3-4 minuten bakken, tot vlees rosé is.
  • Eendenborstfilets op snijplank leggen en 1 minuut laten rusten.
  • In schaal dressing kloppen van azijn, olie, en zout en peper naar smaak.
  • Sla luchtig door dressing mengen.
  • Vel van filets snijden en vlees schuin in plakjes snijden.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Sla, eendenborst en koekcroutons over vier borden verdelen.