Koude komkommersoep met dille
Allerhande 2002
porties: 4 personen
Calorieën: 55kcal
Equipment
ingrediënten
- 1 snackkomkommer
- ½ sjalot
- 10 g boter
- ½ tuinkruidenbouillontablet
- 1 takje dille
- 1 eetlepel zure room
- oudewijvenkoek
- zout
- peper
Bereidingswijze
- Komkommer wassen, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen.
- Komkommer in stukjes snijden.
- Sjalot pellen en snipperen. In pan boter verhitten.
- Sjalot ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
- Komkommerstukjes, bouillontablet en 1/4 liter water toevoegen.
- Komkommer in ca. 8 minuten zachtjes gaarkoken.
- Dille fijnhakken.
- Soep met staafmixer pureren.
- Dille en zure room erdoor roeren en soep op smaak brengen met zout en peper.
- Laten afkoelen.
- Soep in espressokopjes scheppen en serveren met flinterdun uitgestoken rondje geroosterde oudewijvenkoek.
Nutrition
Calorieën: 55kcal | koolhydraten: 7g | Eiwit: 1g | Vet: 4g