Pain de Boulogne met Saint Albray en zongedroogde tomaatjes

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 25 g roomboter zachte
  • 2 eetlepels tomatentapenade zongedroogde
  • 200 g Saint Albray kaas
  • 4 zongedroogde tomaten op olie
  • 8 sneetjes Pain de Boulogne
  • ½ zak botersla à 100 g
  • 4 plakken Bretonse ham ca. 100 g
  • 8 cherrytomaatjes
  • 8 blaadjes basilicum verse
  • 8 zwarte olijven zonder pit

Instructies

  • In kom boter en tapenade tot smeuïg mengsel roeren.
  • Saint Albray in 8 plakken en tomaatjes in plakjes snijden.
  • Sneetjes Pain de Boulogne aan één zijde dun besmeren met tomatenboter.
  • Beleg achtereenvolgens 4 sneetjes brood, met boterzijde naar boven met botersla 1 plak Bretonse ham, 2 plakjes Saint Albray en reepjes zongedroogde tomaatjes.
  • Sandwiches afdekken met 4 sneetjes brood met beboterde zijde naar onder.
  • Aan elke satéprikker 1 cherrytomaatje, 1 blaadje basilicum en 1 zwarte olijf rijgen. Sandwiches diagonaal doorsnijden en in elke sandwich 1 prikker steken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ook verfrissend met geroosterde paprika's in plaats van gedroogde tomaatjes.
Voedingswaarden:
energie 475 kcal
eiwit 25 g
koolhydraten 26 g
vet 31 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Kaas / Lunch
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Snel te maken