Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van gebakken brood met tonijn

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Brood, Salade, Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Verwarm de oven voor op 175°c
  • Scheur het brood in kleine stukjes, meng ze met 2el olijfolie en leg ze op de bakplaat.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster het brood in ca. 10 min. goudbruin en krokant.
  • Meng in een kom de sjalotten met de azijn en marineer ze 5 minuten.
  • Ontvel de tomaten (zie Notitie: ).
  • Schep de zaadjes eruit en snijd de tomaten in grove stukken.
  • Pureer de helft van de tomaten en de knoflook met de staafmixer.
  • Klop deze gepureerde tomaten met de resterende 2 el olie met zout en peper door de azijn in de schaal.

Bereiden

  • Verhit een koekenpan.
  • Bestrooi de tonijn met zout en peper en bestrijk de vis met olie.
  • Bak de tonijn aan elke kant 1½ minuut.
  • Snijd de tonijn in dunne plakken.
  • Schep de tonijn, olijven, kappertjes, stukken tomaat en het gebakken brood door de dressing.
  • Verdeel de salade over 4 borden.

Tips / Opmerkingen

Tomaten ontvellen:

kruis ze aan 1 kant in, dompel ze in kokend water, kijk of het schilletje loslaat en leg ze vervolgens in koud water.
Het velletje moet er nu eenvoudig af te halen zijn.

Weet:

hoe rijper de tomaat, hoe makkelijker te pellen.
Panzanella is een klassieke Italiaanse salade van in olijfolie gebakken brood en tomaten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gentse stoverij van Astrid Veltman versie 2

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Snijd de lever en het stoofvlees in stukken.
  • Halveer de uien en snijd de sjalotjes in smalle partjes.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees in delen bruin.
  • Voeg de uien toe en fruit ze.
  • Bestrooi met zout en versgemalen peper, leg de tijm en laurier erbij, schenk er 4 dl water op en laat het vlees afgedekt 1 uur stoven.
  • Bestrijk de sneetjes brood dik met mosterd en leg ze bij het vlees.
  • Schenk het bier erover en laat het vlees nog ½ uur stoven.
  • Snijd de rundertong in repen en voeg die op het laatst aan de stoverij toe.
  • Roer een papje van 2 eetlepels aardappelmeel en 3 eetlepels dragonazijn en bind het stoofvocht hiermee, door het roeren worden ook meteen de sneetjes brood in de saus opgenomen.

Tips / Opmerkingen

Serveer met gekookte aardappelen.