Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm met Aziatische kruiden met groente en basmati rijst

Recept categorieën: Rijst, Vis, Zalm
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar en leg de zalm erin om te marineren.
  • Laat zeker 1 uur staan!
  • De groente wokken in wok olie en de rijst koken
  • De zalm even op keukenpapier leggen en doe de saus bij de groente
  • De zalm in gloeiend hete olie bakken, 5 min.
  • Zet het vuur uit en draai de zalm.
  • 2 min laten liggen.
  • De huid eraf halen!
  • Opdienen samen met de groente en de rijst.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Moksi alesi met zoutvlees en garnalen

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Vlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zoutvlees in kleine blokjes snijden.
  • In vergiet leggen en 1 minuut goed afspoelen.
  • Vlees in pan met laag water zachtjes aan de kook brengen en in 20 minuten gaarkoken.
  • Vlees laten uitlekken en droogdeppen.
  • In pan met antiaanbaklaag ui 1 minuut in olie fruiten.
  • Zoutvlees, knoflook, rode peper, gemberwortel en kurkumà 1 minuut zachtjes meebakken.
  • Tomatenpuree en rijst erdoor roeren, bouillon erop schenken en aan de kook brengen.
  • Geheel 10 minuten met deksel op pan laten sudderen.
  • Laten afkoelen en afgedekt in koelkast zetten.
  • Rijst met zoutvlees op vlamverdeler opnieuw verwarmen.
  • Kidneybonen in vergiet afspoelen.
  • Garnalen, paksoi en kidneybonen door rijstmengsel scheppen en geheel verwarmen tot garnalen gaar zijn.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kipcurry met paksoi

AllerHande 2006
Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: India
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit 3 eetlepels olie in een wok en fruit de ui met de currypasta tot deze gaat geuren.
  • Schep de blokjes kip erdoor en bak ze op hoog vuur bruin.
  • Voeg na 5 minuten 200 ml water toe en stoof de kip op matig vuur in 10 minuten gaar, schep de blokjes regelmatig om.
  • Kook de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Breek de bladeren paksoi van de stronk en snijd ze in grove stukken.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en roerbak de paksoi op hoog vuur in 5-7 minuten beetgaar.
  • Serveer de noedels in vier diepe borden met daarop de kipcurry en de paksoi ernaast.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een flinke schep volle yoghurt.
Vegetariërs kunnen in plaats van kip tofu of vegetarische roerbakblokjes gebruiken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Paksoisalade

Recept categorieën: Groenten, Salade
Dieët: Vegetarisch

Bereidingswijze

  • Was de paksoi, snijd van de onderkant van de stelen iets af en snijd de groente in ragdunne reepjes.
  • Snijd de paprika in blokjes en de ontvelde (tros)tomaten in stukjes.
  • Meng de groenten.
  • Klop de dressing van de ingrediënten.
  • Meng dit door de groenten en zet de salade afgedekt 1 uur in de koelkast.
  • Bestrooi de salade vlak voor het serveren met de pitten of noten.

Tips / Opmerkingen

Info:

Paksoi is een Aziatische bladkoolsoort die begin jaren tachtig in Nederland is geïntroduceerd. Er bestond destijds een grote vraag naar de groente bij de Indonesische, Surinaamse en Aziatische bevolkingsgroepen in Nederland.
Paksoi is van oorsprong afkomstig uit China en Oost-Azië en via emigratie van Chinezen over de hele wereld verspreid.
In Nederland wordt paksoi op kleine schaal verbouwd. De teelt vertoont veel overeenkomsten met die van Chinese kool. Paksoi groeit echter veel sneller: drie weken na het uitplanten van de jonge plantjes kan de groente al worden geoogst.
Paksoi is een hele losse bladkool met vaak niet meer dan 8 of 10 bladeren. De donkergroene bladeren hebben stevige witte stelen en een duidelijke nerf. De bladeren vormen geen hart, maar groeien op verschillende hoogten aan de stengel. De plant kan kort en buikig zijn of halflang tot lang van vorm. De bladstelen kunnen zowel plat als rond zijn en de kleur varieert van grijs-groen tot glanzend donkergroen. Paksoi is het gehele jaar verkrijgbaar.
Let bij aankoop op frisgroen blad met een stevige, gave stengel. Verwijder de wortelvoet (waar de bladeren aan elkaar zitten) en was de stelen en bladeren. Snijd de groente grof (voor koken of roerbakken) of fijn (voor een salade).
Paksoi blijft in de groentelade van de koelkast een week goed. De enigszins zachte en zoete smaak doet aan die van Chinese kool denken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Bami met pittige Alpro® soya Reepjes

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Snipper de gember, knoflook en lente uit fijn.
  • Snij de shiitakes in plakjes en de paksoi in schuine reepjes van ½ cm.
  • Doe de mie in de pan en volg de bereidingswijze die op de verpakking vermeld staat.
  • Doe een scheut Alpro®soya Bak en Braad in de pan en fruit de knoflook en lente ui.
  • Voeg daarna de gesneden shiitakes, paksoi en de Alpro® soya reepjes toe aan de knoflook en lente ui en roerbak het geheel voor ca. 3 minuten.
  • Bestrooi het gerecht met de komijn en koriander en bak het nog even mee.
  • Voeg naar eigen smaak ketjap en zoete chili saus toe.
  • Eventueel op smaak brengen met een klein beetje citroen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Paksoi geroerbakken met paprika

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
porties: 2

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de voet van de paksoi, was de bladeren en snijd ze in smalle repen.
  • Snijd de paprika in stukjes.
  • Verhit de olie en roerbak de groenten in ca.
  • 5 a 7 minuten beetgaar.
  • Breng de groenten op smaak met zout, peper en het kerriepoeder.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Barbecue beef teriyaki en gele rijst met paksoi en tomaat

Recept categorieën: Barbecue, Rijst, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 C.
  • Snijd het vlees in dunne plakjes en bestrijk ze licht aan beide kanten met wat woksaus.
  • Laat de plakjes vlees op een rooster op de barbecue of in de oven aan beide kanten in ca. 5 minuten gaar worden.
  • Snijd de paksoi in reepjes en de tomaten in partjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en bak hierin de paksoi en de tomaat 2 minuten.
  • Voeg de gele rijst en de rest van de woksaus toe en warm goed door.
  • Verdeel de gewokte rijst over de grote kommen of borden, leg de plakjes barbecuebeef erbij.
  • Bestrooi met de bieslook.

Tips / Opmerkingen

Geef er Conimex Smaakmaker Gebakken Uitjes bij voor een lekker knappertje.
Variatietip:
Vervang de paksoi door spitskool of groene kool.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Paksoi met citroensaus en ketjapvlees

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Equipment

Bereidingswijze

  • Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad.
  • Voeg vleesreepjes toe.
  • Kook mie volgens aanwijzing op verpakking.
  • Maak de paksoi schoon en snijd in brede repen.
  • Rasp de citroenschil en pers de citroen uit.
  • Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in dunne ringetjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de peperringetjes 1 minuut.
  • Wok de paksoi 2 minuten mee.
  • Voeg 350 ml water en de sausmix (uit het pakje) toe.
  • Laat een paar min. pruttelen.
  • Voeg naar smaak citroensap toe.
  • Bestrooi met citroenrasp.
  • Verhit een koekenpan, voeg een scheutje olie toe en bak de vleesreepjes ca. 5 minuten.
  • Voeg de ketjap toe en warm goed door.
  • Schep de mie, het vlees en paksoi op de borden.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Knoflook koriander kippen noedelsoep

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Noedels, Soep
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Conimex

Equipment

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
  • Was en snijd de paksoi in repen.
  • Verhit een wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok de kipfilet 5 minuten.
  • Voeg de woksaus toe en wok nog 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe en doe zodra deze kookt de paksoi en de noedels erbij.
  • Kook alles nog 2 minuten.
  • Schep de noedelsoep in 2 kommen en strooi de koriander erover.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet Conimex Ketjap Asin en Sambal Manis op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese zoetzuur met kip van Conimex

Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Kip, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in stukjes.
  • Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad.
  • Voeg stukjes kip toe, meng het goed en laat het 15 minuten trekken.
  • Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten en goed laten uitlekken.
  • Maak de paksoi schoon en snijd in repen.
  • Snijd de tomaten in partjes en lente-uitjes in ringetjes.
  • Verwijder de platte pit en schil de mango, snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Wok de kip in een hete, droge wok 3 minuten.
  • Voeg de paksoi, tomaten, mangoblokjes, 3½ dl water en sausmix (uit het pakje) toe.
  • Breng het gerecht al roerende aan de kook en laat het 8 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schep mie en Chinese zoetzuur met kip op 4 borden.
  • Bestrooi met de lente-uitjes.