Recept afdrukken
No ratings yet

Paksoisalade

Recept categorieën: Groenten, Salade
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Sonja van de Rhoer

Bereidingswijze

  • Was de paksoi, snijd van de onderkant van de stelen iets af en snijd de groente in ragdunne reepjes.
  • Snijd de paprika in blokjes en de ontvelde (tros)tomaten in stukjes.
  • Meng de groenten.
  • Klop de dressing van de ingrediënten.
  • Meng dit door de groenten en zet de salade afgedekt 1 uur in de koelkast.
  • Bestrooi de salade vlak voor het serveren met de pitten of noten.

Tips / Opmerkingen

Info:

Paksoi is een Aziatische bladkoolsoort die begin jaren tachtig in Nederland is geïntroduceerd. Er bestond destijds een grote vraag naar de groente bij de Indonesische, Surinaamse en Aziatische bevolkingsgroepen in Nederland.
Paksoi is van oorsprong afkomstig uit China en Oost-Azië en via emigratie van Chinezen over de hele wereld verspreid.
In Nederland wordt paksoi op kleine schaal verbouwd. De teelt vertoont veel overeenkomsten met die van Chinese kool. Paksoi groeit echter veel sneller: drie weken na het uitplanten van de jonge plantjes kan de groente al worden geoogst.
Paksoi is een hele losse bladkool met vaak niet meer dan 8 of 10 bladeren. De donkergroene bladeren hebben stevige witte stelen en een duidelijke nerf. De bladeren vormen geen hart, maar groeien op verschillende hoogten aan de stengel. De plant kan kort en buikig zijn of halflang tot lang van vorm. De bladstelen kunnen zowel plat als rond zijn en de kleur varieert van grijs-groen tot glanzend donkergroen. Paksoi is het gehele jaar verkrijgbaar.
Let bij aankoop op frisgroen blad met een stevige, gave stengel. Verwijder de wortelvoet (waar de bladeren aan elkaar zitten) en was de stelen en bladeren. Snijd de groente grof (voor koken of roerbakken) of fijn (voor een salade).
Paksoi blijft in de groentelade van de koelkast een week goed. De enigszins zachte en zoete smaak doet aan die van Chinese kool denken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bami met pittige Alpro® soya Reepjes

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Snipper de gember, knoflook en lente uit fijn.
  • Snij de shiitakes in plakjes en de paksoi in schuine reepjes van ½ cm.
  • Doe de mie in de pan en volg de bereidingswijze die op de verpakking vermeld staat.
  • Doe een scheut Alpro®soya Bak en Braad in de pan en fruit de knoflook en lente ui.
  • Voeg daarna de gesneden shiitakes, paksoi en de Alpro® soya reepjes toe aan de knoflook en lente ui en roerbak het geheel voor ca. 3 minuten.
  • Bestrooi het gerecht met de komijn en koriander en bak het nog even mee.
  • Voeg naar eigen smaak ketjap en zoete chili saus toe.
  • Eventueel op smaak brengen met een klein beetje citroen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Paksoi geroerbakken met paprika

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
porties: 2
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de voet van de paksoi, was de bladeren en snijd ze in smalle repen.
  • Snijd de paprika in stukjes.
  • Verhit de olie en roerbak de groenten in ca.
  • 5 a 7 minuten beetgaar.
  • Breng de groenten op smaak met zout, peper en het kerriepoeder.

Recept afdrukken
No ratings yet

Barbecue beef teriyaki en gele rijst met paksoi en tomaat

Recept categorieën: Barbecue, Rijst, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 C.
  • Snijd het vlees in dunne plakjes en bestrijk ze licht aan beide kanten met wat woksaus.
  • Laat de plakjes vlees op een rooster op de barbecue of in de oven aan beide kanten in ca. 5 minuten gaar worden.
  • Snijd de paksoi in reepjes en de tomaten in partjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en bak hierin de paksoi en de tomaat 2 minuten.
  • Voeg de gele rijst en de rest van de woksaus toe en warm goed door.
  • Verdeel de gewokte rijst over de grote kommen of borden, leg de plakjes barbecuebeef erbij.
  • Bestrooi met de bieslook.

Tips / Opmerkingen

Geef er Conimex Smaakmaker Gebakken Uitjes bij voor een lekker knappertje.
Variatietip:
Vervang de paksoi door spitskool of groene kool.

Recept afdrukken
No ratings yet

Paksoi met citroensaus en ketjapvlees

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Equipment

Bereidingswijze

  • Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad.
  • Voeg vleesreepjes toe.
  • Kook mie volgens aanwijzing op verpakking.
  • Maak de paksoi schoon en snijd in brede repen.
  • Rasp de citroenschil en pers de citroen uit.
  • Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in dunne ringetjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de peperringetjes 1 minuut.
  • Wok de paksoi 2 minuten mee.
  • Voeg 350 ml water en de sausmix (uit het pakje) toe.
  • Laat een paar min. pruttelen.
  • Voeg naar smaak citroensap toe.
  • Bestrooi met citroenrasp.
  • Verhit een koekenpan, voeg een scheutje olie toe en bak de vleesreepjes ca. 5 minuten.
  • Voeg de ketjap toe en warm goed door.
  • Schep de mie, het vlees en paksoi op de borden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Knoflook koriander kippen noedelsoep

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Noedels, Soep
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Conimex

Equipment

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
  • Was en snijd de paksoi in repen.
  • Verhit een wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok de kipfilet 5 minuten.
  • Voeg de woksaus toe en wok nog 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe en doe zodra deze kookt de paksoi en de noedels erbij.
  • Kook alles nog 2 minuten.
  • Schep de noedelsoep in 2 kommen en strooi de koriander erover.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet Conimex Ketjap Asin en Sambal Manis op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese zoetzuur met kip

Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Kip, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in stukjes.
  • Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad.
  • Voeg stukjes kip toe, meng het goed en laat het 15 minuten trekken.
  • Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten en goed laten uitlekken.
  • Maak de paksoi schoon en snijd in repen.
  • Snijd de tomaten in partjes en lente-uitjes in ringetjes.
  • Verwijder de platte pit en schil de mango, snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Wok de kip in een hete, droge wok 3 minuten.
  • Voeg de paksoi, tomaten, mangoblokjes, 3½ dl water en sausmix (uit het pakje) toe.
  • Breng het gerecht al roerende aan de kook en laat het 8 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schep mie en Chinese zoetzuur met kip op 4 borden.
  • Bestrooi met de lente-uitjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Babi ketjap met rode paprika en paksoi met cashewnoten

Recept categorieën: Groenten, Noten, Varkensvlees, Vlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm.
  • Verhit ondertussen een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de vleesblokjes 5 minuten.
  • Voeg 2 dl water en de boemboe toe en breng aan de kook.
  • Laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Snijd ondertussen de paprika´s in dunne reepjes en de paksoi in brede reepjes.
  • Verhit een andere wok of grote hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de paprika 5 minuten.
  • Voeg de paksoi toe en wok nog 3 minuten.
  • Voeg sambal naar smaak en de cashewnoten toe.
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Schep de babi ketjap en de groenten ernaast.
  • Breek de kroepoek doormidden en leg de stukken ernaast.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Geef er Conimex Sambal Manis bij.

Variatietip:

De varkenslapjes kun je vervangen door malse varkenshaasjes. Giet de pan als de speklapjes (krokant) zijn gebakken leeg en voeg dan pas de boemboe toe.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise sweet chili noedelsoep met kip en paksoi

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Noedels, Soep
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Was en snijd de rode peper in de lengte doormidden, verwijder de pitjes en hak de peper fijn.
  • Was en snijd de paksoi in reepjes of trek van kleine paksoi alleen maar de blaadjes los.
  • Snijd de lente-uitjes (ook het groen) schuin in ringen.
  • Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de kip 3 minuten.
  • Voeg de rode peper toe en bak deze 1 minuut mee. (Als je het minder heet wilt, kun je gewoon minder peper toevoegen).
  • Voeg de paksoi toe en roerbak deze 2 minuten mee.
  • Roer er vervolgens ca. 10 eetlepels woksaus door en wok nog 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
  • Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
  • Voeg de lente-uienringetjes toe en serveer direct in grote kommen.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet voor een lekker knappertje Conimex Gebakken Uitjes op tafel en geef er versgehakte koriander bij om naar eigen smaak toe te voegen.

Variatietip:

Je kunt in plaats van kip ook reepjes vis of zeevruchten gebruiken voor de soep.
Vervang dan de kippenbouillon door visbouillon en geef er een partje limoen bij om aan tafel zelf boven de soep uit te knijpen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Quorn Fijngehakt met Hoisinsaus en mie

Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Mie, Vleesvervangers
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Quorn.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng in een kom de Quorn Fijngehakt met de hoisinsaus, rijstwijn, olie, knoflook en rode peper.
  • Laat dit 5 minuten staan.
  • Kook de mie volgens de aanwijzingen op het pak.
  • Laat de mie in een vergiet goed uitlekken.
  • Kook de peultjes in ruim kokend water met wat zout in 2-3 minuten beetgaar.
  • Spoel ze in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  • Roerbak de Quorn met marinade in een wok met antiaanbaklaag (zonder extra vet) 2-3 minuten op hoog vuur.
  • Schep de peultjes, paksoi, taugé en de helft van de bosui erdoor en roerbak nog 2-3 minuten tot de paksoi begint te slinken.
  • Schep de mie door het gerecht, voeg zout en peper naar smaak toe en warm alles nog even goed door.
  • Strooi de rest van de bosui erover.