Paling in het groen
Ingrediënten
- 2 sjalotjes
- ½ limoen
- 75 g spinazie
- 50 g postelein
- 10 takjes peterselie
- 20 sprietjes bieslook
- 6 takjes dille
- 10 takjes kervel
- 8 takjes dragon
- 4 takjes selderij
- 40 g boter of margarine
- 2 pakjes ontvelde palingmootjes a 250 g
- 2 eetlepels bloem
- 1 dl droge witte wijn
- 2 eierdooiers
- zout
- versgemalen peper
Instructies
Voorbereiden
- Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
- Limoen schoonboenen en dunne reep van groene schil afsnijden.
- Limoen uitpersen.
- Spinazie en postelein schoonmaken, wassen en goed laten uitlekken.
- Groenten en kruiden heel fijnhakken.
Bereiden
- In (braad)pan boter verhitten.
- Palingmootjes in enkele minuten lichtbruin bakken.
- Bloem erover strooien en erdoor roeren.
- Sjalotjes toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes bakken.
- Groenten, kruiden en limoenschil toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes stoven.
- Wijn, 1 eetlepel limoensap en ca. 4 eetlepels water erbij gieten.
- Paling in ca. 6 minuten zachtjes gaar stoven.
- Paling uit pan nemen en in voorverwarmde schaal leggen.
- Limoenschil verwijderen.
- Eierdooiers loskloppen met ca. 3 eetlepels stoofvocht.
- Dooiermengsel door stoofvocht roeren en al roerend verwarmen tot mooi gebonden saus ontstaat, niet laten koken. Saus over paling schenken.
- Lekker met gekookte aardappels of geroosterd brood besmeerd met boter.
Notities / Tips / Wijnadvies
In België gebruikt men vaak zuring in de saus, een kruidachtige groente met een friszure smaak. In de lente kunt u die prima vervangen door verse postelein.
Voedingswaarden
Calories: 470 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 25 g | Vet: 39 g