Paling in het groen

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • ½ limoen
  • 75 g spinazie
  • 50 g postelein
  • 10 takjes peterselie
  • 20 sprietjes bieslook
  • 6 takjes dille
  • 10 takjes kervel
  • 8 takjes dragon
  • 4 takjes selderij
  • 40 g boter of margarine
  • 2 pakjes ontvelde palingmootjes a 250 g
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 eierdooiers
  • zout
  • versgemalen peper

Instructies

Voorbereiden

  • Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
  • Limoen schoonboenen en dunne reep van groene schil afsnijden.
  • Limoen uitpersen.
  • Spinazie en postelein schoonmaken, wassen en goed laten uitlekken.
  • Groenten en kruiden heel fijnhakken.

Bereiden

  • In (braad)pan boter verhitten.
  • Palingmootjes in enkele minuten lichtbruin bakken.
  • Bloem erover strooien en erdoor roeren.
  • Sjalotjes toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes bakken.
  • Groenten, kruiden en limoenschil toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes stoven.
  • Wijn, 1 eetlepel limoensap en ca. 4 eetlepels water erbij gieten.
  • Paling in ca. 6 minuten zachtjes gaar stoven.
  • Paling uit pan nemen en in voorverwarmde schaal leggen.
  • Limoenschil verwijderen.
  • Eierdooiers loskloppen met ca. 3 eetlepels stoofvocht.
  • Dooiermengsel door stoofvocht roeren en al roerend verwarmen tot mooi gebonden saus ontstaat, niet laten koken. Saus over paling schenken.
  • Lekker met gekookte aardappels of geroosterd brood besmeerd met boter.

Notities / Tips / Wijnadvies

In België gebruikt men vaak zuring in de saus, een kruidachtige groente met een friszure smaak. In de lente kunt u die prima vervangen door verse postelein.

Voedingswaarden

Calories: 470 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 25 g | Vet: 39 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vis
Land van herkomst België