Dagin Sapi Moeda dan Peteh Tjina
porties: 4 personen
ingrediënten
- 4 kalfs koteletten
- 10 gram sereh
- 5 gram knoflook
- ½ theelepels koenjit
- zout naar smaak
- 3 eetlepels arachideolie
- 160 gram zoete aardappel
- 2 eetlepels palmsuiker
- zout naar smaak
- 80 gram petehbonen
- 5 gram sjalot
- 2½ dl zoete chilisaus
- 20 gram petehbonen
Bereidingswijze
- Leg de koteletten op een bord en wrijf ze in met de sereh en koenjit, en laat dit 2 uur intrekken (liever een dag)
- Bestrooi het vlees vlak voor het bakken met zout.
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Verhit de olie in een kleine braadpan of oven schotel en schroei de koteletten snel aan beide kanten 1 minuut.
- Zet de pan in de voorverwarmde oven en laat het vlees 15 tot 18 minuten braden.
- Bedruip het vlees geregeld om uitdroging tegen te gaan.
- Neem de koteletten uit de pan.
Voor de saus/gerecht:
- Verhit 1 eetlepel olie in een pan met dikke bodem en roerbak de zoete aardappel
- en de goela djawa 3 tot 4 minuten op matig vuur tot de suiker helemaal is opgelost en de aardappel hiermee is bedekt.
- Bestrooi met een snufje zout en neem de pan van het vuur.
- Verhit in een andere pan de rest van de olie en roerbak de petehbonen en sjalotten 2 minuten.
- Neem daarna de pan van het vuur.
- Giet op ieder bord enkele lepels warme saus
- Leg de koteletten op de saus.
- Garneer met de gebakken zoete aardappel en de petehbonen.
- Strooi ten slotte de pethepitten in de saus.
- Garneren en serveren.