Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte kip kerrie Madras met yoghurt en seroendeng

Recept categorieën: Kip
Land van herkomst: India, Oosters
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Meng de marinademix (uit het pakje) met 3 eetlepels olie.
  • Voeg de kipkreepjes toe en marineer 5 minuten.
  • Verhit een wok.
  • Wok de kipreepjes (zonder olie) 5 minuten.
  • Voeg de groenten en 2 eetlepels seroendeng toe en wok nog 5 minuten.
  • Roer de sausmix en 300 ml koud water erdoor.
  • Breng aan de kook en kook 1 minuut op een laag vuur.
  • Schep de rijst in de kommen of diepe borden.
  • Verdeel de kip kerrie madras erover, schep de yoghurt erop en strooi de rest van de seroendeng erover.

Notities

Serveertip:
Geef er lekker frisse Conimex Smaakmakers Atjar taugé en Knapperige plakken Conimex Kroepoek Naturel.
Variatietip:
Voeg met de sausmix en het water ook 4 el grofgehakte munt aan het gerecht toe. Bestrooi het voor het serveren met een paar kleine blaadjes munt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise Rode Curry met Pittig Gekruide Tahu Reepjes

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 400kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Ingrediënten voor de Rode Curry:

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de curry in een blender en mix tot een fijne pasta.
  • Breng een ruime pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Voeg, wanneer het water kookt, de pandan rijst toe en kook deze 8 minuten.
  • Giet de rijst af en laat vervolgens 8 minuten staan met het deksel op de pan.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en bak ze in 2 eetlepels olie goudbruin.
  • Voeg 1 eetlepel currypasta toe aan de bloemkool en bak het geheel 2 minuten.
  • Voeg de Alpro® soya reepjes en de kokosmelk toe, dek de pan af met het deksel en laat het sudderen.

Notities

Serveer de curry met de pandan rijst, gehakte cashewnoten en gesnipperde bosui.

Tips:

Pas de hoeveelheid currypasta aan naar eigen pittigheidsvoorkeur. Garneer met verse koriander voor extra smaak. Voeg groene groenten zoals sugar snaps toe voor extra kleur en voedingsstoffen.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 12g | Vet: 20g | Zout: 2mg | Sugar: 4g

Recept afdrukken
No ratings yet

BBQ Groentespies met Zoetzuur en Pandan Rijstsalade

Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Salade, Vleesvervangers
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 380kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de marinade:

Rijstsalade:

Instructies

  • Doe de rijst in een pan met 350 ml water.
  • Breng aan de kook, dek af met een deksel en laat 15 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar en droog is.
  • Meng de rijstazijn, suiker en zout.
  • Voeg dit mengsel samen met de doperwten, taugé en fijngehakte paprika toe aan de gare rijst.
  • Hiermee is je rijstsalade klaar!
  • Snipper de gember en knoflook, meng ze met de andere ingrediënten voor de marinade in een kom.
  • Laat de groenten en tofu ca.
  • 2 cm groot snijden en marineer ze in deze mix.
  • Verwarm de BBQ of grill voor.
  • Rijg de gemarineerde groenten en tofu aan spiesen.
  • Gril de spiesen gedurende 5 minuten aan elke kant op de BBQ of plaats ze 5 minuten in een oven op 200 graden tot ze gaar zijn.

Notities

Serveer de spiesen op de lauwwarme rijstsalade en giet er wat extra marinade overheen.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 18g | Vet: 6g | Sugar: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte vleesreepjes met ananas

Recept categorieën: Fruit, Roerbakken / Wokken, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Maak de boontjes schoon, kook ze in ruim kokend water met wat zout 6 minuten.
  • Afgieten.
  • Kerstomaatjes ondertussen halveren.
  • Verhit een wok. Voeg een scheutje olie toe en roerbak vleesreepjes 3 minuten.
  • Voeg tomaatjes en boontjes toe en wok ze 2 minuten mee.
  • Voeg boemboe en de ananas met sap toe.
  • Goed mengen en 5 minuten laten pruttelen.
  • Verdeel de rijst over 4 borden of kommen.
  • Schep de gewokte vleesreepjes met ananas erop.
  • Strooi de gebakken uitjes erover.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte nasi met limoen en spekjes

Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Meng de groentemix (uit het pakje) met 1 dl kokend water.
  • Minstens 10 minuten laten staan.
  • Was en rasp de limoenschil en pers de limoen uit.
  • Verhit een wok en wok de spekblokjes 3 minuten.
  • Voeg de groenten en de gewelde mix toe en wok 5 minuten mee.
  • Schep de rijst, de helft van de limoenrasp, de kruidenmix (uit het pakje), de sambal en naar smaak wat limoensap erdoor, wok nog 2 minuten.
  • Schep de nasi op 4 borden en bestrooi met de rest van de limoenrasp.
  • Geef de kroepoek erbij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Citroenkip met sambalspinazie

Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Kip, Rijst
Land van herkomst: Oosters
Porties: 2 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de rijst volgens aanwijzing op verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen.
  • Was en pers een citroen uit.
  • Snijd de andere in plakjes.
  • Snijd de kipfilet in plakken.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de plakjes kip om en om lichtbruin.
  • Voeg de sojasaus en het citroensap toe.
  • Meng de gembersiroop met de maizena en roer tot een glad papje.
  • Roer dit door het vocht in de pan.
  • Leg de plakjes citroen op de kip.
  • Laat de kip in het sausje op een laag vuur in ca. 5 minuten gaar worden.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de spinazie met 1 theelepel sambal 3 minuten.
  • Schep de spinazie in een schaaltje.
  • Verhit de wok opnieuw, voeg een scheutje olie toe en wok de rijst met 1 theelepel sambal 1 minuut.
  • Schep de rijst en spinazie met kip op 2 borden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lamscurry met rijst van Astrid Veltman v2

Recept categorieën: Curry's, Lamsvlees
Land van herkomst: India
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd het vlees in dobbelsteentjes en kruid het met zout en peper.
  • Snipper de ui en de knoflook, snijd het pepertje klein (verwijder het zaad) en rasp de geschilde gemberwortel.
  • Bak dit alles 5 minuten zachtjes in de olie en de boter en bak dan de specerijen 5 minuten omscheppend mee.
  • Schep het vlees erdoor, braad het aan, voeg de yoghurt toe en laat het in ± 30 minuten garen.
  • Snijd de appels in blokjes, warm die de laatste 5 minuten mee tot ze zacht zijn en roer de amandelen en de room erdoor.
  • Schep de rijst door de curry en garneer het gerecht met het in ringetjes gesneden bosuitje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise sweet chili ‘beef’ met mini-maïs en pandan rijst

Recept categorieën: Rijst, Rundvlees
Land van herkomst: Thailand
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Snijd ondertussen de limoen in partjes.
  • Was en snijd de prei in lange smalle repen van ca. 15 cm.
  • Snijd het vlees in dunne reepjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de biefstuk 1-2 minuten.
  • Schep ze uit de pan.
  • Zet de wok terug op het vuur, voeg nog een scheutje olie toe.
  • Wok de mini-maïskolfjes 5 minuten.
  • Roerbak de prei vervolgens 2 minuten mee. (Maïskolfjes uit blik of maïskorrels kunnen veel korter samen met de prei worden gewokt).
  • Voeg de kokosmelk toe en laat het 2 minuten pruttelen.
  • Voeg de biefstuk en ca. 10 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuten.
  • Schep de rijst en ‘beef’ met maïs op 4 borden, en garneer met de partjes limoen.

Notities

Serveertip:

Zet voor een knapperig element met pit Conimex Kroepoek Hot op tafel en geef er ook Conimex Gebakken Uitjes bij.

Variatietip:

Vervang de biefstuk eens door kip en wok deze iets langer. Voeg aan het gerecht een handje basilicumblaadjes toe.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sajoer boontjes met pittige gehaktballetjes

Recept categorieën: Rijst, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Pel de uien.
  • Snipper 1 ui fijn en snijd de andere ui in halve ringen.
  • Meng het gehakt met de fijngesnipperde ui, 2 theelepels sambal (hoe meer, hoe heter!), de ketjap en maak er kleine balletjes van.
  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de boontjes en de halve uienringen 2 minuten.
  • Voeg 200 ml water en de boemboe toe.
  • Goed mengen en ca. 15 minuten laten pruttelen.
  • Voeg de rijst toe aan het kokende water en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op een hoog vuur in ca. 2 minuten rondom bruin.
  • Draai het vuur laag.
  • Laat de gehaktballetjes in ca. 5 minuten gaar worden.
  • Geregeld voorzichtig draaien.
  • Schep de sajoer boontjes en de rijst op de borden.
  • Verdeel de gehaktballetjes over de rijst.

Notities

Serveertip:

Zet knapperige Conimex Gebakken Uitjes op tafel om erover te strooien.

Variatietip:

Vervang 100 g boontjes door 150 g schoongemaakte champignons.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kerrierijst met kip, munt en cashewnoten

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Rijst
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten, met koud water afspoelen en laten afkoelen.
  • Snijd de kipfilet in hele kleine stukjes, een beetje grover dan gehakt.
  • Meng ze met 1 eetlepel olie en 1 theelepel kerriepoeder.
  • Hak de cashewnoten grof.
  • Verhit in de wok een scheutje olie en wok de kip 4 minuten.
  • Voeg de doperwtjes toe en wok ze 2 minuten mee.
  • Voeg nog 2 eetlepels olie, 1 theelepel kerriepoeder en de rijst toe en wok nog 5 minuten.
  • Schenk de ketjap erbij, voeg de munt toe en wok nog 1 minuut.
  • Schep de kerrierijst in 4 grote kommen en strooi de cashewnoten erover.

Notities

Serveertip:
Conimex Mango Chutney is lekker bij de kerrierijst, je kunt het aan tafel naar smaak toevoegen.
Variatietip:
De munt kun je weglaten en eventueel wel wat verse gehakte lente-uitjes toevoegen.