Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise curry met tahu reepjes

Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Ingrediënten voor de rode curry:

Overige ingrediënten:

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten voor de curry in een blender en mix dit tot een fijne pasta.
  • Zet een ruime pan met water en een beetje zout op het vuur.
  • Voeg, wanneer het water kookt, de pandan rijst toe en kook de rijst 8 minuten.
  • Giet de rijst af en laat vervolgens 8 minuten staan met het deksel op de pan.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en bak ze in 2 eetlepels olie goudbruin.
  • Voeg 1 eetlepel curry pasta toe aan de bloemkool en bak het geheel 2 minuten.
  • Voeg de Alpro®soya reepjes en de kokosmelk toe en dek de pan af met het deksel.
  • Presenteer de curry met de rijst, gehakte cashewnoten en gesnipperde bosui.

Recept afdrukken
No ratings yet

BBQ sweet & sour spies met rijstsalade

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Salade, Vleesvervangers
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Rijstsalade:

Bereidingswijze

  • Doe de rijst met 350 ml water in een steelpan.
  • Breng aan de kook, bedek met een deksel en zet het vuur laag.
  • Laat het in 15 minuten zachtjes gaar en droog koken.
  • Maak ondertussen een mengsel van de rijstazijn, suiker en zout en voeg dit, samen met de doperwten, taugé en de fijn gesneden paprika toe aan de gare rijst.
  • Klaar is je rijstsalade!
  • Snipper de gember en de knoflook en meng het met andere ingrediënten voor de marinade in een kom.
  • Snijd de ingrediënten voor de spies in grove stukken van ca. 2cm en leg ze in de marinade.
  • Verwarm de BBQ of de grill voor.
  • Maak een spies van de gemarineerde groenten en tofu.
  • Grill de spiesen in 5 minuten om en om.
  • Of gaar de spiesen 5 minuten in een oven op 200 graden.
  • Presenteer de spiesen op de lauwwarme rijstsalade en giet er nog wat marinade over heen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte vleesreepjes met ananas

Recept categorieën: Fruit, Roerbakken / Wokken, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Equipment

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Maak de boontjes schoon, kook ze in ruim kokend water met wat zout 6 minuten.
  • Afgieten.
  • Kerstomaatjes ondertussen halveren.
  • Verhit een wok. Voeg een scheutje olie toe en roerbak vleesreepjes 3 minuten.
  • Voeg tomaatjes en boontjes toe en wok ze 2 minuten mee.
  • Voeg boemboe en de ananas met sap toe.
  • Goed mengen en 5 minuten laten pruttelen.
  • Verdeel de rijst over 4 borden of kommen.
  • Schep de gewokte vleesreepjes met ananas erop.
  • Strooi de gebakken uitjes erover.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte nasi met limoen en spekjes

Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Equipment

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Meng de groentemix (uit het pakje) met 1 dl kokend water.
  • Minstens 10 minuten laten staan.
  • Was en rasp de limoenschil en pers de limoen uit.
  • Verhit een wok en wok de spekblokjes 3 minuten.
  • Voeg de groenten en de gewelde mix toe en wok 5 minuten mee.
  • Schep de rijst, de helft van de limoenrasp, de kruidenmix (uit het pakje), de sambal en naar smaak wat limoensap erdoor, wok nog 2 minuten.
  • Schep de nasi op 4 borden en bestrooi met de rest van de limoenrasp.
  • Geef de kroepoek erbij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Citroenkip met sambalspinazie

Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Kip, Rijst
Land van herkomst: Oosters
porties: 2 personen
Auteur: Conimex

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens aanwijzing op verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen.
  • Was en pers een citroen uit.
  • Snijd de andere in plakjes.
  • Snijd de kipfilet in plakken.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de plakjes kip om en om lichtbruin.
  • Voeg de sojasaus en het citroensap toe.
  • Meng de gembersiroop met de maizena en roer tot een glad papje.
  • Roer dit door het vocht in de pan.
  • Leg de plakjes citroen op de kip.
  • Laat de kip in het sausje op een laag vuur in ca. 5 minuten gaar worden.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de spinazie met 1 theelepel sambal 3 minuten.
  • Schep de spinazie in een schaaltje.
  • Verhit de wok opnieuw, voeg een scheutje olie toe en wok de rijst met 1 theelepel sambal 1 minuut.
  • Schep de rijst en spinazie met kip op 2 borden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lamscurry met rijst 3

Recept categorieën: Curry's, Lamsvlees
Land van herkomst: India
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd het vlees in dobbelsteentjes en kruid het met zout en peper.
  • Snipper de ui en de knoflook, snijd het pepertje klein (verwijder het zaad) en rasp de geschilde gemberwortel.
  • Bak dit alles 5 minuten zachtjes in de olie en de boter en bak dan de specerijen 5 minuten omscheppend mee.
  • Schep het vlees erdoor, braad het aan, voeg de yoghurt toe en laat het in ± 30 minuten garen.
  • Snijd de appels in blokjes, warm die de laatste 5 minuten mee tot ze zacht zijn en roer de amandelen en de room erdoor.
  • Schep de rijst door de curry en garneer het gerecht met het in ringetjes gesneden bosuitje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise sweet chili ‘beef’ met mini-maïs en pandan rijst

Recept categorieën: Rijst, Rundvlees
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Snijd ondertussen de limoen in partjes.
  • Was en snijd de prei in lange smalle repen van ca. 15 cm.
  • Snijd het vlees in dunne reepjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de biefstuk 1-2 minuten.
  • Schep ze uit de pan.
  • Zet de wok terug op het vuur, voeg nog een scheutje olie toe.
  • Wok de mini-maïskolfjes 5 minuten.
  • Roerbak de prei vervolgens 2 minuten mee. (Maïskolfjes uit blik of maïskorrels kunnen veel korter samen met de prei worden gewokt).
  • Voeg de kokosmelk toe en laat het 2 minuten pruttelen.
  • Voeg de biefstuk en ca. 10 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuten.
  • Schep de rijst en ‘beef’ met maïs op 4 borden, en garneer met de partjes limoen.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet voor een knapperig element met pit Conimex Kroepoek Hot op tafel en geef er ook Conimex Gebakken Uitjes bij.

Variatietip:

Vervang de biefstuk eens door kip en wok deze iets langer. Voeg aan het gerecht een handje basilicumblaadjes toe.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sajoer boontjes met pittige gehaktballetjes

Recept categorieën: Rijst, Vlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Pel de uien.
  • Snipper 1 ui fijn en snijd de andere ui in halve ringen.
  • Meng het gehakt met de fijngesnipperde ui, 2 theelepels sambal (hoe meer, hoe heter!), de ketjap en maak er kleine balletjes van.
  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de boontjes en de halve uienringen 2 minuten.
  • Voeg 200 ml water en de boemboe toe.
  • Goed mengen en ca. 15 minuten laten pruttelen.
  • Voeg de rijst toe aan het kokende water en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op een hoog vuur in ca. 2 minuten rondom bruin.
  • Draai het vuur laag.
  • Laat de gehaktballetjes in ca. 5 minuten gaar worden.
  • Geregeld voorzichtig draaien.
  • Schep de sajoer boontjes en de rijst op de borden.
  • Verdeel de gehaktballetjes over de rijst.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet knapperige Conimex Gebakken Uitjes op tafel om erover te strooien.

Variatietip:

Vervang 100 g boontjes door 150 g schoongemaakte champignons.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kerrierijst met kip, munt en cashewnoten

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Rijst
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten, met koud water afspoelen en laten afkoelen.
  • Snijd de kipfilet in hele kleine stukjes, een beetje grover dan gehakt.
  • Meng ze met 1 eetlepel olie en 1 theelepel kerriepoeder.
  • Hak de cashewnoten grof.
  • Verhit in de wok een scheutje olie en wok de kip 4 minuten.
  • Voeg de doperwtjes toe en wok ze 2 minuten mee.
  • Voeg nog 2 eetlepels olie, 1 theelepel kerriepoeder en de rijst toe en wok nog 5 minuten.
  • Schenk de ketjap erbij, voeg de munt toe en wok nog 1 minuut.
  • Schep de kerrierijst in 4 grote kommen en strooi de cashewnoten erover.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Conimex Mango Chutney is lekker bij de kerrierijst, je kunt het aan tafel naar smaak toevoegen.
Variatietip:
De munt kun je weglaten en eventueel wel wat verse gehakte lente-uitjes toevoegen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise rijstsoep met kip en champignons

Boodschappen 2-2002
Recept categorieën: Rijst, Soep
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen
Auteur: Boodschappen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilets in kleine stukjes.
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes.
  • Doe de olie in een soeppan en bak hierin de stukjes kip een minuut of twee.
  • Roer ze af en toe om.
  • Voeg de uitgeperste teentjes knoflook toe.
  • Giet de bouillon in de pan en breng alles aan de kook.
  • Doe de rijst in de bouillon en kook deze op een niet te hoog vuur in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Voeg na 10 minuten de kokosmelk en plakjes champignon toe.
  • Schep de soep in kommen zodra de rijst gaar is.
  • Giet in elke kom een klein scheutje sojasaus.
  • Strooi wat fijngehakte koriander op de soep.

Tips / Opmerkingen

• In de Thaise keuken wordt veel gebruik gemaakt van nam pla, een vissaus. Flessen nam pla zijn verkrijgbaar bij de toko. In plaats van sojasaus kan aan deze soep tijdens het koken een scheutje nam pla worden toegevoegd. Ook kan de sojasaus worden vervangen door ‘oyster sauce’; deze wordt gemaakt van soja en oesterextract.
• Voor liefhebbers van pittige gerechten kan aan deze soep een in dunne ringen gesneden rood pepertje worden toegevoegd.
• In plaats van fijngesneden koriander kunt u dit gerecht ook garneren met fijngehakte peterselie.